להשאר או ללכת...

woman

New member
להשאר או ללכת...

בעצם , בעצם כל החיים שלי אני איתו , מגיל 15 אנחנו יחד נפרדים וחוזרים להיות יחד- וכשנפרדנו היו אחרים , אבל בסוף תמיד זה היה רק הוא! אבל אני לא יכולה יותר עם השקרים! הבנאדם מהמר! עם שני ילדים והכנסה ממוצעת... והוא מהמר! נכון ידעתי על זה לפני שהתחתנו, אבל מה , משום מה מחקתי את זה מהתודעה , ואז אחרי שנולד הילד הראשון - בום! זה התפוצץ לי בפנים! 30000$ שחסכנו שקל לשקל לדירה שקנינו התאדו... אז גייסנו את המשפחה (אמא שלי!) הילוונו כספים וניסינו לשקם את הנישואים - הוא היבטיח שזה לא ייקרה שוב! והחיים חזרו למסלולם , החזרנו את כל ההלואות ונולד לו עוד ילד (מעט לפני הלידה הוא היחליק קצת שוב - אבל זה היה רק 1000 ש"ח) ומאז עברו להן עוד כמה שנים - והנה שוב אני מגלה שהוא מהמר - הפעם "תפסתי" את זה ב 4000 ש"ח , הוא לא מוכן להחליף עבודה או לללמוד על מנת שיוכל אולי בעתיד להרוויח יותר , הוא כן מוכן לבזבז כאלה סכומים על כלום , בזמן שאני חושבת על כל שקל שאני מוציאה על עצמי , ואפילו על הילדים... הפעם העמדתי אולטימטום! או טיפול או גרושין! ואני יושבת עם עצמי וחושבת מה אני רוצה גרושין או את הנישואים הללו? ובעצם אולי יהיה לי טוב יותר בלעדיו - אנחנו הרי כל כך שונים , תמיד היינו כל כך שונים, באנו ממקומות אחרים , דרך חיים שונה... אבל... אני כל כך אוהבת אותו! אני לא רואה את החיים שלי בלעדיו! (הרי הוא תמיד היה שם) שלא לדבר עם אחר...והילדים ? איך מסבירים להם את הסיטואציה הזו? (ולא אני לא מאמינה שצריך להשאר בשביל הילדים) , עכשיו הכל תלוי בו- אבל למה בעצם אני נותנת לו להחליט ? למה אני לא יכולה להחליט הרי אלה הם החיים שלי , ואני בד"כ לא אדם חלש. תודה שאתם כאן לשמוע אותי!

פלסטיק

New member
אי אפשר לומר לך מה לעשות

אני לא הייתי מעמיד אולטימטום אם לא הייתי מתכונן לעמוד בו. בעלך מכור, זה לא עושה אותו איש רע אבל זה רע לך, רע לילדים. אני מקווה שהוא ינסה באמת להגמל מזה, כי גם כך הדרך ארוכה וקשה. אם לא ינסה אולי באמת תצטרכי לקבל החלטות קשות

woman

New member
אין ספר שאני אעמוד מאחורי האולטי´

האיש שלי הוא הכל - אבל הוא בהחלט איש טוב! הוא לעולם לא ירע לי או לילדים - להפך , הוא תמיד יעזור לי ולאחרים , ישתדל להיות רק טוב , גם על חשבון עצמו... ובהתמכרות הוא עושה רע לעצמו ולנו! ואני לא יכולה יותר , זה גורר שקרים , זה גורם לי לתיסכול... אין ספק שרק אני אצטרך לקבל את ההחלטות... ואני כל כך רוצה לעזור לו - והוא , הוא לא ממש היה מוכן ללכת לטיפול , אבל אני מעולם לא העמדתי את זה כתנאי... הפעם - לא עוד! הוא אבא נהדר , איך יכול להיות שהוא עושה להם את זה - זה הרי כסף שמיועד להם ועבורם! ואני... אני רק לפני כמה ימים חשבתי , שהנה , הנה הכל כבר בסדר ואולי בכל זאת נביא עוד ילד לעולם...

צפוני

New member
הסיפור שלך קורע לב

בתחילת קריאת דברייך התעורר בי כעס על אישך. איך הוא מסוגל לעשות זאת ובא לי לכתוב לך להתנער ממנו כמה שיותר מהר. בהמשך את מספרת שאת אוהבת אותו ומעריכה יכולות אחרות שלו - מעוררת אמפטיה כלפיו. ובסיום נותרת בי התחושה שמדובר באיש טוב אך חולה. ושאלת השאלות האם יש סיכוי להבריאו והאם את מסוגלת ורוצה להיות המרפאה שלו כאשר שאיפותיך הטבעיות הן למצא בו בן זוג, חבר, ולא איש חולה. אני חושב שאולטימטום שלך אליו צריך להיות או שאתה הולך לטיפול רציני + אמצעי חסימת כספים או שאני בחוץ.

צפוני

New member
האולטימטום

קראתי שוב את דברייך ואכן את מדברת על האולטימטום הנכון - לטעמי. וכדאי למסד שיטה שתמנע ממנו גישה לכספים, בחינת להרחיק את החתול מהחלב...

woman

New member
אין ספק שתמנע גישה לכספים...

אבל אתה יודע אילו חיים מגעילים אלה? אני יודעת היינו שם 4 שנים בערך , חשבון הבנק היה על שמי בלבד , בלי זכויות חתימה , בלי כרטיס אשראי בכיס, הוא בסה"כ עובד לא קל, וכל שקל לסיגריות צריך לבקש ממני , נכון שהוא מביא את זה על עצמו! אבל גם אני לא הייתי רוצה לבקש ממנו "תן לי 10 ש"ח" ... וכן הוא חולה , ובעקבות כך החיים שלנו יחד חולים! ואני רוצה להבריא!

ליידילי

New member
אכן אין ספק

האיש חולה - ונכון - חולי, (כל חולי) משפיע על כל המערך המשפחתי ועל כל בני המשפחה. התמכרויות הינן מהחוליים הנבזיים יותר, באשר האדם "בריא ומתפקד" - ולכאורה כל האפשרויות לחיים בריאים ומלאים מונחות בפניו, - לבחירתו והוא עצמו "מביא על עצמו" את החולי. אלא שזה למראית עיין בלבד. האמירה שלך אודותיו ש"הוא לעולם לא ירע לי או לילדים - להפך , הוא תמיד יעזור לי ולאחרים , ישתדל להיות רק טוב , גם על חשבון עצמו..." מופרכת מעיקרה. והינה סוג של אשליה עצמית אשר את נאחזת בה. העובדה היא שהוא עצמו לא ממש מוכן ללכת לטיפול. כדבר ראשון אין ספק שעלייך לחסום את הגישה שלו אל הכסף. ומעבר לכך, שאת אומרת שהחיים באופן הזה , (אשר כבר נוסה על ידך בעבר) הינם מגעילים... אך ברור מדברייך שהחיים ללא החסימה הזו בעייתיים ומגעילים לא פחות. העובדה שאינך מסוגלת לדמיין את חייך בלעדיו - לא מתמיהה, אך נסי לדמיין את המשך חייך עימו...באשר גם טיפול אינו מעשה קסמים , אלא עבודה קשה ומפרכת. במיוחד טיפול בהתמכרויות, ובמיוחד כשהמתמכר עצמו לא כל כך מעונין לקבל טיפול, ומצליח להשלות את עצמו ואותך שהוא אדם טוב ושואף רק טוב עבור עצמו ומשפחתו. עד שלא יכיר במחלתו ובהשלכותיה על כולכם אתם במעגל קסמים. כן או לא אולטימטום - להחלטתך, אך מהרי ופני לטיפול עבור עצמך. ושקלי היטב את דרכך. בהצלחה.

למעלה