להשאר או להפרד.............

להשאר או להפרד.............

כתבתי את הפוסט גם בפורום זוגיות -

אני חדשה כאן, ויש לי שאלה /התייעצות עם בעלי ניסיון
אני גרושה, בת 58 , מגבר אלים מילולית ופיזית, היה קנאי, הקנאה הייתה גם כאשר הייתי מדברת עם משפחתו.
קינא בחברות שהייתה לי עם משפחתו. קינא בקשר שהיה לי עם הילדים.
כעת אני יוצאת עם בן זוג 3 חודשים. הוא גרוש בן 65. הוא מאוד אוהב, הוא איכפתי. זורם איתי. אבל הבעיה היא
שלפני שהכרתי אותו הייתי עם קבוצה של פנויים פנויות וזוגות. ..אני בקבוצה כבר 8 שנים,
ויש לי שם חברים וחברות. הוא הגיע חדש לקבוצה ,בפעם הראשונה שהגיע נוצר הקשר בינינו.
כך שעדיין אין לו חברים בקבוצה. ושאנחנו נמצאים ביחד עם הקבוצה, טבעי שאני יושבת
לדבר איתם ........וכמובן לא שוכחת שהוא בסביבה , אבל שאני משוחחת עם החברים/ות
אני רואה שהוא לא מוריד את עיניו ממני, גם אם אני קוראת לו שיבוא לידינו הוא בא לשניה
ומרגיש לא בנוח והולך משם. לפעמים הוא מסתכל עלי, ורומז לי לבוא לידו.
אם אנחנו במסיבת ריקודים רוצה שאהיה רק לידו כל הערב. אומר שזה לא בסדר שאנחנו
בזוגיות ואני עוזבת אותו . שאני אומרת לו מקווה שלא מפריע לך שאני מדברת עם החברים
אומר לי, לא ממש לא. אבל אני רואה במבטים שלו. מין קנאה/ אובססיה. וזה קצת מלחיץ
אותי, כי עברתי את זה....... נראה לי שעכשיו שאנחנו בתחילת הקשר, הוא שותק , אבל מי יודע מה
יהיה בעוד שנה............לי אין רגשות אליו. שאני איתו כייף לי במגע בחום שהוא נותן לי
אבל אני עוצרת אותי מלהפעיל רגשות אליו. אני נורא מבולבלת , מצד אחד אומרת בחור טוב ,
לארג'. לא רוצה להפסיד, אבל אולי תחושת הבטן שלי צודקת וכדאי לחתוך עכשיו.
אשמח לעצות.

לא נשמע שהוא קנאי, אלא

שהוא מרגיש זנוח ומרגיש שאין לך רגשות אליו - מה שנכון. לדעתי אל תצאו יחד לקבוצה ההיא או לנסיבות ריקודים כרגע, אלא צאו לדייטים רגילים, רק את והוא. את קצת מתייחסת אליו כמו אל ידיד ולא כמו בן זוג, ומן הסתם זה לא מה שהוא מעוניין בו.

מריוס זכריה

Member
מנהל
מסכים עם חייבת להגיב

ומוסיף: את צריכה להיות הוגנת כלפיו ושהוא יידע מה את מרגישה או לא מרגישה.
אחרת את מוליכה אותו שולל, וזה לא יפה.

כמובן שבהאו מצידו ילד גדול וצריך ללהבין לבד מה המצב.
אבל זה לא פוטר אותך מלהיות הוגנת.

אם היית כן אוהבת אותו, הייתי אומר לך לפעול אחרת, וכשאתם בקבוצה, לא רק להיות איתו, אלא גם לעזור לו להתקרב לאנשים, כך שעם הזמן הוא ירגיש איתם יותר בנח.

אבל במצב שאת מתארת זה לא יעזור.

גארוטה

New member
מן הסתם את

מביאה לתוך הקשר הזה את ההיסטוריה שלך ולכן הפרשנות שלך להתנהגות שלו היא לחלוטין לא פיירית כלפיו.
אולי הוא חסר בטחון?
אולי קצת ביישן?
במקום לעסוק בניחושים...במקום לעצור את עצמך מלפתח רגשות, כדאי שפשוט תשתפי אותו ב'פחדים' שלך ובהיסטוריה שלך, בחששות מכך שההיסטוריה תחזור על עצמה ותיזמי שיחה שתענה על התהיות שאני מניחה שיש גם לו.

גארוטה אכן את

קראת אותי הכי נכון........... חשבתי גם על הכיוון שהוא חסר בטחון/ביישן
את ההסיטוריה שלי הוא יודע כמובן..........
אכן אני צריכה לעבוד על עצמי ותאמיני שאני רוצה לפתח רגשות , כי לא רוצה
להפסיד אותו .......כי מאוד משתדל,
אבל איך אפשר לעבוד על הרגש??
לכן נכנסתי לפורום ולקבל ייעוץ או גם חיזוקים.......

גארוטה

New member
כרגע המצב הוא כזה

1. אין לך רגשות כלפיו 2. את עוצרת את עצמך מלפתח רגשות 3. הפחד שהוא טיפוס קנאי כביכול 3 דברים שונים אבל הם קשורים זה בזה והשאלה שאת צריכה לבדוק עם עצמך היא אחת: האם חוסר הרגש הוא כי את עוצרת את עצמך בגלל הפחד מהקינאה.. או, שאין שום קשר ואת פשוט לא מרגישה כלפיו כלום מלבד חיבה ונוחות והפחד מקינאה הוא רק תירוץ לחוסר הרגש.

למעלה