להרפות

luch7

New member
להרפות

שלום לכולם אני אמור לקבל תשובה לגבי מקום עבודה ובשיחה עם חבר קרוב הוא אמר לי כי אני צריך לשחרר ולהרפות ואז דברים מסתדרים אשמח לקבל הרחבה והסבר בנושא אודה על התייחסותכם כל טוב וערב טוב

hilabarak

New member
התייחסותי האישית לנושא שזו עיצה

לא בדוקה. היא נשמעת הגיונית, שכשמרפים מדברים אז נותנים להם לפעול לבד. בפועל יש פעמים שאנשים הרפו וזה יצא מצויין. יש פעמים שאנשים הרפו והעניין התחרבן.

hayapollak

New member
מותר?

נושא מעניין הועלה כאן. למדתי שאחרי עשייה הכי טובה שיכולנו יש צורך להרפות, בדרך כלל זה מצליח, הגם שההרפייה לא בהכרח מביאה לתוצאות המקוות,לעיתים התוצאה שונה ממה שקיווינו אך טובה לא פחות אם אנו מצליחים לראות אותה ולהטות עצמינו אליה.

להרפות

תראה, אם עשית כל שביכולתך, ועכשיו כל שנותר הוא להמתין לתוצאה המקווה כי זה כבר מחוץ לידיך - אז באמת זאת הזדמנות בשבילך ללמוד בכלל משהו על מה שלדעתי הוא איכות חיים - היכולת לשחרר את המתח והמאמץ הטבעיים, ולא להיקשר לעתיד לא ידוע שאינו בשליטתך אם ניקח דוגמה אחרת, נניח אתה עובר מבחן אקדמי מאוד מאוד חשוב מבחינתך, ועכשיו אתה רק מחכה לתוצאה. עדיין, אתה יודע שאתה חייב לקבל ציון מסוים, וההשלכות לגביך חשובות, אולי מבחינת קריירה, עבודה, המשך לימודים, אופציות שייסגרו/ייפתחו. אם תפנה את כל האנרגיה שלך לדאגה ומתח, בעצם בעיניי זה כבר הפסד מסוים - כי אתה מפתח ומטפח הרגלים לא בריאים של פחד וסבל עצמי. מצד שני, אם אתה מסוגל לראות בפרספקטיבה רחבה יותר את האירוע המקומי וגם להרפות מהפעולות שלך בעבר - לקבל את מה שהיה וגם את מה שיהיה בשלווה נפשית, זה רווח נקי שלך, וגם יעזור להתמודד עם כל מצב שיבוא. במישור היותר מטאפיזי של הדברים, מנסיוני אכן לפעמים כאשר מרפים דברים נוטים להסתדר. בכלל, ככל שאנחנו הרמוניים בתוכנו - הסדר קורה גם בחוץ. אבל לא כדאי לבנות על זה, כי עצם הציפיה לעתיד מסוים היא כבר אחיזה נוספת במסווה
אקיצר, שחרר...

מחשבה יוצרת מציאות

אני דווקא חושב שלא צריך להרפות לגמרי.. גם בזה צריך הרמוניה כלשהי, למתן את כל האנכיה שמשתוללת בראש, לחשוב בצורה חיובית ולהיות מודעים לכל הצדדים. חשיבה חיובית והגיונית משפיעה רבות על המציאות. מותר ואף כדאי להתעסק ולחשוב על הנושא. לטעמי, הדגש שעליך לשים הוא על איזון ההתעסקויות בנושא המדובר - שליטה עצמית. אולי השלב הראשון הוא הרפייה.

אור גינאל

Well-known member
פרדוקס

לשחרר זה בדיוק ההיפך ממה שכולם חושבים . בטח חשבת על איזה חופשה מהחיים ,,, אתה מחכה לתשובה אבל אף אחד לא מחכה לך . כשאתה מחכה אתה נותן לאחרים לשלוט בך זה סימן שעכשיו זה הזמן לפעול ולהמשיך לחפש מקום חדש ,כך אתה שולט על העניינים ולא הם בך .

למעלה