להרפות מה"לא נעים"

kung fu

New member
להרפות מה"לא נעים"

היזכרו בפעם האחרונה שעשיתם משהו מתוך אי נעימות. היכולת להיות בלתי מושפעים מאחרים, קשורה למידת הקבלה שלנו את עצמנו. אם אנו לא מקבלים את עצמנו, אז נרצה לעשות כל מיני דברים על מנת שאחרים יקבלו אותנו ויעריכו אותנו. אם היית יודע שיש לך רק יום אחד לחיות, האם היית עדיין פועל מתוך אי נעימות? סביר שלא. כנראה שלא תבחר לבזבז את האנרגיה שלך על לעשות דברים מתוך אי נעימות, אלא תפעל באופן שיטיב עמך ויגרום לך אושר ואהבה. אם יוצא לך לפעול מתוך אי נעימות לפעמים, שאל את עצמך למה אתה עושה זאת? האם אתה פוחד מהתגובה של הסובבים אותך? האם אתה פוחד שהם יפגעו? מה אתה מדמיין שיקרה אם לא תפעל מתוך אי נעימות ותעשה רק מה שאתה באמת רוצה לעשות? השתחררו מכל אי נעימות שקשורה לאחרים. אם למשל אמא או אבא שלכם אומרים לכם שאם לא תגיעו לארוחה משפחתית הם מאד ייפגעו, אינכם חייבים לשחק את המשחק הזה איתם. אלו החיים שלכם!!! שמעתי על אבא מאד דאגני שבכל פעם שהבת שלו רצתה לעשות משהו שדורש תעוזה (טיול ארוך לחו"ל, לעזוב את העבודה ולהחליף אותה, לעבור לגור במקום אחר וכדומה) הוא היה מזכיר לה כמה הוא דואג לה וגורם לה לא לעשות זאת כי הוא לא יעמוד בזה. זאת אינה אהבה אלא שליטה. אז אולי הדוגמאות מהחיים שלכם אינן כאלו קיצוניות, אבל נסו שגם בדברים קטנים יותר תעשו מה שאתם באמת רוצים לעשות.

keoser

New member
יוסי לומד להפסיק להגיד סליחה :)

לאט לאט אני מוציא את המילה הזו מהמערכת שלי :) "sorry" - תרגום מהמילון (אין לי את הבבליון בעברית!) מצטער, מתחרט, מלא צער, עלוב, עצוב, אומלל, מעורר רחמים, סליחה (כהתנצלות). :) אני חושב שלהשתמש במילה "לא התכוונתי", תהיה יותר הרמונית בשבילי מאשר המילה "סליחה" :) אוהב, יוסי :)

רגע, אז איך באמת פועלים כמו שרוצים

מבלי לפגוע באחרים? (כי *רוצים* לעשות משהו אחד, אבל גם *רוצים* גם למנוע פגיעה/ היעלבות) נתקלתי במצב כזה בשהות שלי בחו"ל: קרוב משפחה תמיד עזר לי ובירר בשבילי כל מיני דברים וכן האלה, והזמין אותי לפעמים להתארח אצלו ואצל אשתו (שמשותקת במרבית הגוף,אגב), ולפעמים לא ממש התחשק לי להגיע אליהם, כי בפעמים הקודמות בהן הייתי היה דיי משעמם ולא הרגשתי כ"כ נוח (ומה גם שהיו לי קצת בעיות תקשורת בגלל השפה שלא הייתי בקיאה בה כ"כ, והאמת היא שגם בלי כל קשר היו לפעמים קצרים בתקשורת) ודיי חיכיתי כבר לחזור למקום שבו התגוררתי. אז השאלה שלי היא מה יכולתי כבר להגיד, איזה הסבר אני יכולה כבר לתת בשביל להצדיק חוסר הגעה בצורה כזו שלא תפגע? (האמת היא שהדוגמה הזאת שנתתי לא הכי טובה כשאני חושבת על זה בגלל שממילא לא היה לי קל לבטא את עצמי מילולית, אבל לא עלתה לי דוגמא אחרת כרגע לראש, אבל זה עניין שחוזר אצלי בחיים - לעשות משהו כי לא נעים (אה, הנה עוד דוגמא: חוגגים לחבר יומולדת ואני לא ממש בראש של חגיגות באותו ערב יש לי מצברוח על הפנים ואני לא מרגישה שמסיבה תעלה אותו, אבל אני מרגישה חייבת ולא נעים סתם לא להגיע כי זה חבר קרוב (מה עושים?))

מסכים איתך../images/Emo45.gif

לגבי כך שזו שליטה או ניסיון לשליטה של הורים חברים וכו'... נתקלתי ועדיין נתקל בכך המון אבל לעומת שנים עברו הצלחתי בצורה רבה יותר לנטרל את זה. לרוב אם מישהו מנסה עלי את המניפולציה הזו אני פשוט מגיב באם אתה מחליט להיעלב תיעלב זו החלטה שלך היא לא נוגעת אלי.

למעלה