להרוג את הניצוץ

classicrockrulz

New member
להרוג את הניצוץ

צפיתי לאחרונה בהופעה שלמה של דיפ פרפל משנת 74´ , כמובן שמאוד התלהבתי וכו´ , ואז זה היכה בי , שאלתי את עצמי , for god sack! , אין כאלו להקות היום! ואז חפרתי טיפה יותר עמוק , גיליתי שבעצם אנחנו אלה שהרגנו את דיפ פרפל , ובכלל את הרוק עצמו , קחו עכשיו את השירים היותר חדשים של הפרפל , אף אחד מהם לא בסיגנון של פעם , כולם כבדים , ולא עם הרבה נשמה ..לא עם אותו ניצוץ של פעם ..ההתלהבות , החישמול ..אני לא צריך לפרט..אתם יודעים למה אני מתכוון שאלתי את עצמי איך זה קרה , .. וגיליתי מהר מאוד את התשובה , .. -מטאל! המטאל שאנחנו מכירים בעצם הוסיף נפח של מיסחור משהו , נתן לנו הרגשה שאנחנו גם צריכים להרגיש ויזואלית את הלהקה , לראות כמה היא קודרת , אנשים הכניסו לדיפ פרפל בעצם את המושג של מטאל , ובמקום שהלהקה תוביל את המוזיקה שלה איך שהיא חושבת , הם הלכו יחד עם הרעיון שאיזה כתב הדביק להם , והלכו איתו עד הסוף , .. אני לא יודע מה איתכם , אנ יאוהב יותר את ה-pure rock שהם עשו מלפני , היה שם הכל ..ולאף אחד לא היה אכפת גם איך אנשים נראו , אם זה בלקמור שנראה כמו מיסטר בין רק עם יותר שיער , או ג´ון לורד שנראה כמו כלבלב ענקי.. הם עשו מוזיקה גדולה , וזה פשוט יזכר אצלם כאנשים שעשו מוזיקה גדולה , לא אחרת . אני לא רוצה אווירה קודרת , אני רוצה מוזיקה טובה , ואם יש בה מוזיקה קודרת , זה יהיה בסדר , אין לי בעיה עם זה , - העיקר שהיא תיהיה טובה , ועם נשמה , .. תראו למשל פעם גיטריסטים שעשו פשוט כל מה שהם רוצים עם הגיטרה מבלי לזוז אפילו ובקור רוח מדהים , לעומת היום , כל מי שמנגן תו אחד חייב פשוט לעשות את הפליקלק לאחור שהוא למד מהחבר´ה... אנשים יגידו שזה מהטלויזיה והפירסום , אני אומר -לא . אנחנו אלה שקונים את האלבומים , בעלי המאה . אני צופה שאם נתמיד עם המוזיקה הטובה באמת , היא בסוף תחזור , אין ברירה , זה דבר מחייב , תדבקו במוזיקה עם הנשמה , כי איכות זאת לא מילה גסה

SickAgain

New member
I remember laughter

עצוב עד כמה שזה נכון! אבל למי יש זמן להיות עצוב

Katarzis

New member
אתה לא מכיר מספיק גיטריסטים כנראה

אם תחקור קצת לעומק תמצא לא מעט גיטריסטים עם מלללללללללללא נשמה וביצועים מהממים מבלי לנוע מ"מ. ולעומת זה, אני יכול להביא כדוגמא ביצוע ל CHILD IN TIME מ72 (אני חושב) בהופעה, שכמה שיש לי הערכה לבלקמור (ויש לי המוווווווון הערכה אליו, דוגמא) פשוט חירבן (סליחה על הביטוי) שם את הסולו. הוא בכלל לא עשה סולו אלא העמיד את הגיטרה מולו והתחיל לגרד את המיתרים. סליחה אבל זה היה פשוט מזעזע (כמה יצירתי שזה יהיה) ודי פוגע בקהל... לדעתי לפחות. אני ממש לא מסכים עם הקטע של להיות עיוור ולהגיד שמה שהיה פעם היה הכי טוב ומה שיש עכשיו זה רק קקה.

Katarzis

New member
הלינק מתייחס לדוגמא השניה../images/Emo9.gif

שבתוך הסוגריים.

classicrockrulz

New member
לכל אחד יש ימים גרועים

גם לבלקמור , אני בטוח שיש מלאאאאא גיטריסטים טובים , אבל אם אני חושב על זה שוב , .. אני חושב שהמעבר לCD גם פגע הרבה במוזיקה , תחשבו שניה , .. - דיסקים יש תכולה יותר גדולה מאשר תקליט , והאמנים צריכים פשוט למלא את הדיסקים האלו עד הסוף אחרת זה יחשב גנבה , ואז .... הם פשוט צריכים "להתפשר" על זמן מוקצב , ולא להתעמק כמו פעם בשירים , .. אבל זה סתם תאוריה מופרחת:)

noosh

New member
מטאל?

מטאל לא הרג את דיפ פרפל, כמו שמטאל לא הרג את קינג קרימזון או את ג'נסיס או את אריק קלפטון או כל להקה או אמן אחרים. אני לא ממש מבינה במטאל, אבל לפי מה שכתבת, ואני משערת שזה נכון, מטאל הוא פשוט רוק כבד ממוסחר. ממסוחר. מסחור הוא מה שהרג את הלקות ואת האמנים האלה מסחור הוא מה שגרם לג'נסיס להפוך ללהקת פופ דביקה מסחור הוא מה שגרם לסנטנה לעשות שירים באם-טי-וי מאיפה הגיע המסחור? זו כבר שאלה אחרת.. אני לא בטוחה שאנחנו טלית שכולה תכלת.. אי אפשר לחיות בעולם הזה ולא לתת איכשהו עידוד למסחור. המסחור נובע מהחברה כולה, שגם אנחנו חלק ממנה.. באמת שקשה עכשיו להסתכל אחורה ולהגיד מתי זה התחיל, אני משערת שזה התחיל עוד לפני כמה עשרות שנים, אם לא מאות. אנשים תמיד רצו כסף, ככה זה. כסף כסף כסף, מאני מייקס דה וורלד גו ראונד... רק שבשנים האחרונות, כמה עשרות שנים האחרונות, התופעה הלכה והעמיקה, ועם הפאנק (באמת שיכול להיות שאני טועה, אבל ככה אני מרגישה... אם אני טועה אתם מוזמנים לתקן), להקות ואמנים שהרגישו שהם לא ישרדו את המעבר בצורתם הדינוזאורית משהו, החליטו שהם זקוקים לשינוי. והם עשו שינוי, שבא על חשבון המוזיקה שלהם. אז להם, כנראה, זה לא ממש הפריע, בגלל שאיך אומרים? המטרה מקדשת את האמצעים. וגם לקהל זה לא הפריע, כי הקהל אוהב מה שמראים באם-טי-וי, ואם מראים שם גיטרות עם מיתרים קרועים - מה טוב! ואם מראים שניה אח"כ את קיילי מינו בלבוש בארבי מזעזע הולכת על חוף הים בשקיעה - מה טוב! העיקר שמראים, ואפשר לקנות שמפו של מדונה ותיק של מטאליקה, כי כאילו שיווואוו אני כזאתתת פריקית אם יש לי תיק של נירוונה, ווואייייי, אני בועטת בממסד! אז למי זה הפריע? לאלה שבאמת אהבו את הלהקות האלה פעם, שבאמת הקשיבו ללהקות האלה פעם ושעדיין מקשיבים להן. כי הרוב התחילו טוב.. אתם יודעים, באמת לעשות מוזיקה. במיוחד אם הם התחילו בסיקסטיז, או בסבנטיז, ויש כאלה שעדיין מתחילים היום ובאמת שמה שהם רוצים זה ליצור ולהביע את עצמם. הבעיה היא שברגע שלהקה כזאת פורצת, אם-טי-וי הופך אותה לסמל מסחרי, ומכאן אין דרך חזרה. אז אולי באמת כל זה ישתנה יום אחד, ואנשים אשכרה ייצרו את המוזיקה של עצמם, יכתבו אותה, ילחינו אותה וינגנו אותה, בעצמם, בלי 20 אנשים שכותבים שיר אחד שאומר - בייבי איי לאב יו. ואולי יום אחד הם יגדילו ולא יעשו את זה רק כי הם מרויחים מזה כסף ותהיה בארבי על שמם. אני אישית לא רואה את היום הזה קרב ובא, אבל אפשר להתנחם בעובדה שיש עוד המון אנשים שמתגעגעים למה שהיה פעם, ויש המון להקות והמון אמנים שיוצרים וכותבים מתוך עצמם, צריך רק לחפש. חבל,אבל ככה זה. אני לא מכירה הרבה להקות ששרדו את המעבר לאייטיז בלי לשנות בעצמן משהו... אבל אין מה לעשות,זה העולם שאנו חיים בו, אפילו פינק פלויד מחו על זה (ראה ביקורתו של הולדן, שאמנם קצת קוטלת את הליריקה שלהם, אבל היא עדיין מצויינת), וזה היה רק ב-75. אה, ובקשר לנגנים שמנגנים תוך כדי פליקלקים לאחור - קוראים לזה לתת שואו.. לפעמים זה נורא חשוב בהופעה, לתת שואו, זה נורא מכניס לאווירה... הנדריקס ניגן עם השיניים, זה לא אומר שלא הייתה לו נשמה במוזיקה... הייתה גם הייתה, זה פשוט שואו.

Hockeytown

New member
שלום...

דבר ראשון, באמריקה יש המון להקות היום שמנגנות מוזיקה ב"רוח הרוק הכבד". יש גם את הסטונר מטאל/רוק, שלוקח המון מהרוק הכבד. טוב אני לא מבין בזה כלום, תנסו לחפש. בקשר למטאל. כמו שיש רוק כבד ממוסחר, אז יש מטאל ממוסחר. זה סגנונות שונים. באקסטרים מטאל יש הרבה להקות שלא יכולות לחיות מהמוזיקה שלהן. כשמטאליקה התחילה לנגן, היא הייתה מאוד נגד כל העניין של להקות הגלאם מטאל הממוסחרות של התקופה. רק אחר כך כל החרא התחיל... ולכותב ההודעה הראשית... טוב זכותך לחשוב שמטאל זה מוזיקה בלי נשמה. לדעתי זה מוזיקה עם הרבה נשמה... וגם עם הרבה איכות... שיהיה לכם יום טוב... ואם אני כבר פה... אני אשמח אם תתנו לי המלצות לרוק פסיכודלי... תודה

noosh

New member
המלצות ../images/Emo13.gif

אממ אני לא אכביר במילים, ואפנה אותך ישר למאמר שכתב קאנטרי ג'ו על הרוק הפסיכדאלי, ועל 15 האלבומים שנבחרו בקטגורית הפסיכדאליה לרשימת מאה האלבומים.

Jam Head

New member
הא ???

מטאל זה ממוסחר ? על מה את מדברת ? מטאל הרס את הרוק הכבד ? בונא אתם ממש לא יודעים על מה אתם מדברים. קודם כל מטאל הוא התפתחות ישירה של הרוק הכבד , ככה שאני ממש לא מבין את הטענה שלך שרמתו של הרוק הכבד ירדה עקב עלייתו של המטאל. זה כמו שאני אגיד לך שרוק אלטרנטיבי הרס את הגראנג' - אימרה בלי שום קשר. מטאל זה סגנון הרבה יותר רחב ממטאליקה ולימפ ביזקיט , המטאל הוא אחד הסגנונות הכי לא מוערכים ופופלרים בעולם , אפשר לקחת את ישראל לדוגמא שסצינת המטאל פה מאוד קטנה למרות שיש מספר להקות איכתיות. אני ממש ממש לא מבין את הטענה שהמטאל זה סגנון ממוסחר , כי הוא ממש לא כזה , כמעט אף אחת מלהקות המטאל האיכותיות לא מקבלת זמן רדיו או טלוויזיה.

noosh

New member
הממ.. אי הבנה?

אני לא אמרתי שהמטאל הרס את הרוק הכבד, ולא אמרתי שמטאל זה ממסוחר אמרתי להפך - שאני לא חושבת שהמטאל הוא זה שהרס את הרוק הכבד... אז בלי להתעצבן בבקשה
תראה, אני לא מבינה במטאל.. מה לעשות, הסגנון לא דיבר אליי אף פעם... אני הגבתי להודעה שנכתבה, והתבססתי על דבריה פשוט כי הכותב יודע (או לפחות ככה אני חושבת, אני משערת שלמחשבה שלי יש ביסוס) משהו על הנושא שהוא כתב עליו. עכשיו, יכול להיות שהוא טועה, יכול להיות שאני טועה, באמת שזה אפשרי... וגם יכול להיות שהדעה שלו שונה. מצטערת אם טעיתי שם בכל מני פרטים, באמת סליחה! לא התכוונתי לפגוע...

classicrockrulz

New member
מממ..

הבנתי את הטענה שלך.. אני יודע שיש סוגים של מטאל שהם באים יחדעם נשמה , וגם הנדריקס עשה שואו , גם לבלקמור היו את הקטעים של הלנגן עם הרגל , לשבור גיטרות על מצלמות , וכו', .. אבל יש גבול , כשאתה עושה מוזיקה ברמה , אתה יכול לעשות מה שבא לך אחרי זה , .. - סולחים לך כמעט על הכל .. יש כאלו שמגיעים לדרגים הממש יחסית גבוהים של להיות באמ טי וי שנחשב לתחנת טלויזיה פופולארית , ולא עושים מוזיקה בכלל , .. אני חושב שחייבים להפוך ממש מהשורש את הצלילים האלו שקוראים להם בשיא חוצפתם קוראים לזה מוזיקה , .. כמו טראנסים , ראפ , וכל שאר המתלהבים. מטאל זה אכן רוק כבד ממוסחר , אבל יש להקות שיטיבו עם ימשיכו במוזיקה שהם עשו פעם , ולא ילכו אחרי הזרם - כיהם בעצם הזרם ..

Hockeytown

New member
מטאל זה לא רוק כבד...

זה סגנונות שונים מבחינה מוזיקלית. כמו שג'אם הד אמר, המטאל התפתח מהרוק הכבד, אבל הוא נפרד ממנו בשנות בסוף שנות ה-70. בלאק סבת' עדיין לא היו ממש מטאל (למרות שהם השפיעו עליו המון). ההבדל הגדול בין שני הסגנונות, הוא שברוק כבד יש הרבה בלוז, ובמטאל אין בכלל. ובקשר למסחור... ברור שיש להקות מטאל ממוסחרות. כמו שיש להקות רוק כבד ממוסחרות. להגיד שכל המטאל ממוסחר זה שטויות. לדוגמה, הלהקות ת'ראש של שנות ה80, בכלל לא קיבלו זמן שידור בטלויזיה או ברדיו. ואם הן היו מנגנות גלאם מטאל, הן היו מרויחות הרבה יותר. ודבר אחרון, אני מציע לך לתת יותר כבוד גם לסגנונות שאתה לא הכי אוהב...

classicrockrulz

New member
או! , לא לא לא..

אל תבין אותי לא נכון , .. אין לי בעיה עם סוגי מוזיקה , .. אני אוהב כמעט את כולם , .. -אני שומע מטאליקה מידי פעם , ואפילו נהנה , בלאק סבאת' הם מאחת הלהקות האהובות עלי! אני רק חושב שכדאי לאלו שכן מופיעים בכלי התקשורת , לא לעשות "יותר מידי פוזות".. ולהתרכז יותר בשקדנות על המוזיקה הטובה שהם עושים :) זה טוב לעשות פוזות , בתנאי שזה יהיה בטוב טעם :) אני מאוד מכבד כל סוג של מוזיקה , כל עוד היא באה במחשבה , ובניסיון ליצור אותה , ולא אך ורק להתפרסם כ"מישהו". בקשר להבדל בין מטאל לרוק כבד... מממ .. אם אני לא טועה , אני חושב שאפשר להבדיל בניהם - שלרוק כבד יש גיטרה באס שונה קצת , מעומת מטאל שהבאס נשמע די דומה לגיטרה המובילה..

orbiti

New member
רגע רגע

למרות מה שהרבה מחובבי המטאל טוענים, המטאל מאז ומתמיד היה סגנון מצליח מאד, והוא הז'אנר המוזיקלי שנמכרים ממנו הכי הרבה תקליטים בארה"ב מאז שנות ה80. גם באירופה (בריטניה וסקנדינביה, בעיקר) סצינת המטאל היא גדולה מאד (התחזקה במיוחד בשנות ה90) וצברה הצלחה רבה. במטאל, כמו בכל סגנון, יש להקות רבות שלא מצליחות, ולהקות רבות שכן מצליחות. עכשיו לגבי העניין המוזיקלי. המטאל התפתח מהרוק הכבד של שנות ה70, אבל יש בו אלמנטים גם מהגלאם רוק וממוזיקה קלאסית מודרנית. הרוק הכבד שאב את המקורות שלו בעיקר מהבלוז, אבל המטאל הלך לכיוונים אחרים לגמרי, עשה שימוש חזק בכרומטיקה (אחד המלחינים הבולטים שהשפעתם על המטאל היתה חזקה מאד בגלל העניין הזה, הוא וואגנר) ושבר לחלוטין את הטונליות הבסיסית של הבלוז. להקות מסוימות השתמשו גם במשקלים א-סימטריים (להקת מטאליקה, לדוגמא) והפכו את המוטיבים הקצביים לאלמנט המרכזי. חשוב לציין שהמטאל נחלק לזרמים רבים, שחלקם יכולים להיחשב בנאליים, קלישאתיים או "ממוסחרים", אבל חלק מהזרמים במטאל מאד מקוריים ומעניינים, ומשתמשים במטאל רק בתור אסתטיקה מסוימת להלחנה (כפי שעשו להקות הרוק המתקדם). אייל.

nute kram

New member
מטאל הרס את הרוק הכבד?

מטאל זה רוק כבש ממוסחר? מטאל זה סתם רוק יותר כבד מהרוק של דיפ פרפל ושות'. עם כל הכבוד, המטאל לא הוסיף שום קטע של מסחור למוזיקה, המטאל דווקא נמצא היום בשולי התעשיה המוזיקלית, יש מספר גדול של להקות רוק שמלא אנשים לא מכירים ולא יכירו בגלל שאותן להקות נמנעות ממסחור. מה גם שלעשות פליק פלק לאחור תוך כדי הופעה זה לא מסחור זה סתם לתת שואו, ושואו זה להוציא אנרגיות, שזה חלק בלתי-נפרד ביותר מן הרוק הכבד.

למעלה