להרהרנית ולדליה

רותי הכ

New member
להרהרנית ולדליה

קודם כל תודה על ההתייחסות המהירה והיעילה. להרהרנית- אני גם עושה ולא רק מדברת וחשבתי שגם הפורום יוכל לשמש כקבוצת תמיכה לדליה- הבן שלי בן 5 וחצי אבחון - הרופאה ההתפתחותית המתמחה בעניין אמרה משהו כמו "זה כנראה הפרעות קשב וריכוז ולקראת כתה א נדבר על תרופה" משום מה היא לא אמרה בפירוש שזה זה (אבל לפי ההתנהגות שאני רואה זה לא יכול להיות משהו אחר) לגבי טיפול- אנחנו מתחילים בקרוב ייעוץ פסיכו´ משפחתי אני מרגישה שלמרות שאני מורה ובבית הספר יודעת בד"כ להענות לצרכייהם של תלמידי בעלי הקשיים איכשהו, כשזה מגיע הביתה לילד שלי..... בכל מקרה אתם כאן נשמעים מאד מקצועיים ומנוסים ואשמח לשמוע מנסיונכם האישי תודה רותי

רותי היקרה והמקסימה../images/Emo24.gif

בל תיפול רוחך
, קודם כל הפורום הוא באמת במתכונת של קבוצת תמיכה וזו גדולתו, אנחנו נעזרים אחד בשני ללמוד, להתעודד ולקבל כוחות להמשיך הלאה. כל אחד מאיתנו שמתמודד עם ילד בעל צרכים שונים בבית מגלה שתיאוריה ומעשה הם דבריםשונים, ילדים לא תמיד מגיבים לפי הספר ואנחנו מוצאים את עצמנו ממציאים את הגלגל מחדש לפעמים. העצה האישית שאני יכולה לתת לך זה לשמור על פתיחות, לא להבייש לעשות את הדברים בדרך שהבטן שלך מורה לך, אני תמיד חושבת על משפט של מעצב אחד שהייתי בהרצאה שלו: " דרך שתי נקודות, יכול לעבור גם קו עקום" אני אימצתי את זה כמוטו בחיים שלי כהורה, ואני מעבירה לך את התורה
אפרת

דליה.ד

New member
רותי שלום!

אני לא אהבתי את ההערה של הרופאה ש"זה נראה לה הפרעת קשב..." רק נוירולוג מומחה יכול לאבחן, לאשר ולרשום תרופה ורק ממנו, אני כאמא - הייתי מוכנה לקבל את זה. על פניו זה נשמע לא אמין, לא מקצועי ו...חסר אחריות לחלוטין! אני ממליצה לך לקחת את הילד לאבחון התפתחותי מסודר אצל מרפאה בעיסוק (בחינם בקופת חולים) שם, אם יש הפרעת קשב והיא "תעלה" על זה - והיא בטוח תעלה על זה - אז היא תפנה אותך לנוירולוג. רק אז תני מענה תרופתי. גם לי יש בן 5.5 בבית, אובחן כבר מגיל 4 כ adhd להוא עבר אבחון באוגוסט ועוד אבחון לפני החג. כבר באבחון האחרון ניכר שיפור רב לאור העובדה שקיבל השנה גננת ש"יח. בשבוע הבא הוא מתחיל ריפוי בעיסוק. המאבחנת המליצה בכל זאת להתיעץ עם הנוירולוג שוב לגבי מתן ריטאלין כדי להגיע למינון נכון ואופטחמלי לפני כיתה א´. כמו כן הוא עולה עם מספר המלצות חשובות למורה ולסיעת. הוא גם אובחן כמחונן ולכן אנו נגיש לו את כל העזרה על מנת שימצה את הפוטנציאל. אל תוותרי על אף שלב בדרך ופעלי בצורה מסודרת. בנוסף את כל האבחונים חשוב לאסוף בתיק מסודר ולפני כיתה א´ ליצור קשר עם המחנכת המיועדת והיועצת כדי שבשיבוץ יתחשבו בצרכיו המיוחדים. לי יש פגישה כזו כבר אחרי יום העצמאות. חשוב לי שתהיה מורה מנוסה ומיומנת שיקבל תיווך מתאים ושיקבלו בהבנה את ה"קוצים בטוסיק" ולא יכעסו עליו לחינם. בהצלחה! מדליה.

למעלה