להרדים את החתולה?

להרדים את החתולה?

אני יודעת שזה לא הדרך הכי טובה לבצע החלטה כזו אבל אני ממש מבקשת את דעתכם כדי לקבל עוד חוות דעת ממקור שלישי.
לפני שתקפצו עליי בתגובות - כן פנינו אל הווטרינר ואכתוב את תשובתו בהמשך.

מדובר בחתולת המשפחה האהובה שלנו בת ה21... (שנים של אדם ששוות ל90 + בשנות חתול)
היא איתנו עוד מאז שהייתי בהריון עם בתי הראשונה (היום היא בת 20) והיו לנו איתה שנים רבות של נחת ורגעים משפחתיים מרגשים.

בשנתיים האחרונות הכל החל להידרדר גילנו שיש לה בעיות בכבד היא הפסיקה להתלקק לתקופה מסוימת ובעקבות הבעיות בכבד היא החלה להשתין ולעשות צרכים בכל הבית כי היא לא מצליחה לשלוט בעצמה.

זה ובנוסף היא כבר לא רואה כל כך טוב וגם שאר החושים שלה כבר לא ממש עובדים. היא החלה ליילל בלי הפסקה בלילה ומעירה אותנו המון - אנחנו מניחים שהיא סובלת מדלקת פרקים וקשה לה מאוד ללכת. נופלת מהשולחן מדיי פעם ולאחרונה פצעה את הרגל.

בחודשים האחרונים היא כבר לא נותנת אפילו לגעת בה ונושכת את עצמה ואת הסביבה כנראה בתגובה לכאב.
למרות הכל היא עדיין לא איבדה את התיאבון למרות שהיא לא אוכלת כלום חוץ מאוכל רטוב ושותה רק מהברז כך שתצריך לפתוח לה בכל פעם.

החיים איתה ממש לא קלים אבל אחרי הכל היא עדיין חלק מהמשפחה הבעיה היא שכבר לקחנו אותה מספר רב של פעמים לווטרינר אבל ההצעה להרדים אותה מעולם לא עלתה על הפרק.

במקום רק דחפו שלל אבקות לשים לה באוכל וטיפולים שכלל לא עוזרים ושלא נדבר מאוד יקרים. אנחנו לא משפחה עשירה ומאוד קשה לנו לעמוד בכל הוצאות הטיפול בה (יש לנו גם בנוסף כלב וצריך לממן ניתוח חניכיים לבן שלי)

לאחרונה ששאלנו את הווטרינר לגבי האפשרות להרדים אמרו לנו שזה אפשרי אבל מאחר והיא עדיין אוכלת ויש לה "סימני חיות" אין טעם להרדים אותה עדיין כשנסינו להסביר את בעיות המצב הכלכלי הם רק השליכו את זה הצידה. יכול להיות שיש שלהם אינטרס כלכלי?

לי מאוד קשה במצב הנוכחי ואני מרגישה קרועה כי אני לא רוצה להרדים אותה ללא המלצת וטרינר מצד שני אנחנו קורסים פה נפשית וכלכלית והמצב לא הולך להשתפר עם הזמן.

הבקשה שלי היא פשוטה אם יש מישהו שחווה מצב דומה ויכול או להזדהות קצת או לתת עצה או לשתף את הסיפור או ההתלבטות האישיים שלו זה מאוד יעזור לי.
אז מה לדעתכם כדאי שאעשה ?
ואם אפשר לא לשפוט אותי קשה לי עם הנושא הזה מאוד כבר ככה.

מיההס

New member
אני תמיד מקשיבה לווטרינר שלי

ולו רק כדי לחיות בשלום עם עצמי

dimitrygo

Active member
מנהל
כל יצור חי שמזדקן מצבו הולך ומחמיר בצורה כזאת או אחרת

המצב שאת מתארת אינו פשוט אך הוא גם אינו כזה גרוע כניראה אם החתולה מצליחה לעלות על השולחן ולקפוץ ממנו וגם אוכלת ושותה. לכן אני מאוד מבין למה וטרינר לא ממהר להרדים אותה.
&nbsp
אני לא ממש הבנתי מאיזה מחלות ובעיות היא סובלת ואיזה טיפולים היא מקבלת. האם יש לך את המידע הזה? אולי היא צריכה לקבל משכחי כאבים [יותר] חזקים? אולי בכל זאת שווה לקחת אותה לוטרינר אחר כדי לקבל חוות דעת נוספת?
&nbsp
החתולה שלכם הגיעה לגיל מאוד מכובד ואני מניח שזה גם בזכות האהבה והטיפול המסור שהענקתם לה עד עכשיו. אני מבין שהמצב הנוכחי קשה נפשית וכלכלית אבל אני לא חושב שמישהו ימליץ לך להרדים את החתולה רק בגלל הסיבות האלה.

ost3

New member
איך אפשר לדעת מתי להרדים

החתול שלי חולה בסרטן, בן 7, עבר ניתוח להסרת גידול, הגידול אבד בין המעבדה בין הפתולוג למעבדה ולא ניתן היה לאבחן האם סרטני או לא.

לאחר שבועיים שלוש הוא המשיך לרדת הרבה במשקל, לקחנו את החתול לאולטרסאונד הרדיולוג והוטרינר אמרו שאין טעם לקחת דגימה כדי לבדוק מה יש לו כי לפי האולטרסאונד המצב שלו גרוע יש לו מים בבית החזה ודלקת בלבלב ושאין לו הרבה זמן לחיות.

נתנו לנו סטרואידים ואמרו שזה יכול להאריך לו במעט את החיים. נתנו לו את הסטרואידים, הוא אכל אבל מעט, וככל שעבר זמן הוא כמעט ולא אוכל ושותה, שכבר הפסקנו לו את הסטרואידים כי ראינו שלא עוזר.

כרגע פעם ביומיים הוא אוכל איזו חצי עוגיה בהתלהבות, אבל זהו. כולם מסביב אומרים לי שהוא סובל ולהרדים, וגם וטרינרים שהתייעצתי. אבל שאני רואה שהוא מתלהב מהעוגייה קשה לי לבקש שירדימו. כאילו עדיין נשאר משהו הוא אוהב ואני לא רוצה לקחת לו את הרגע הזה. אם הייתי במקומו לא הייתי רוצה שירדימו אותי.

קבענו הרדמה למחר, ולא יודעת מה הדבר הנכון לעשות. עדיין יש לי התלבטויות.

מיההס

New member
כפי שכתבת אם היית במקומו

לא היית רוצה שירדימו! אז תמתין בטוחה שכשיהיה נכון אתה תדע בוודאות ולא תתלבט.

ost3

New member
השאלה האם להרדים חתול או לא לא משנה מה המצב שלו

כרגע החתול שוכב לא יכול ללכת בוכה לא אוכל ולא שותה מאז חצי עוגייה שלפני יומיים. הבעייה היא שאני לא מאמינה שזה תפקיד שלנו לגרום למוות. אני רואה שהוא סובל אבל קשה לי לחשוב שאנחנו נגרום לו למוות.

למעלה