להקשיב לתת מודע?

לקשמי

New member
להקשיב לתת מודע?

חשבתי על משהו: הרי אחת הסיבות שאני מתאמנת על חלימה צלולה היא גם כדי למצוא בחלום כל מיני פתרונות לכל מיני בעיות והתלבטויות שיש לי בחיים המציאותיים. אז יש תיאוריה שאומרת שלצורך זה כדאי בחלום הצלול לזמן איזשהו מדריך או יועץ, לשאול אותו מה לעשות ולהקשיב לעצה שלו, מתוך הנחה שהתת מודע יודע הכי טוב. האמנם? הרי אותו מדריך או כל דמות אחרת, יכול לייצג גם את הפחדים, הספקות או חוסר האמונה שלי בעצמי. למשל אם אני מתלבטת לגבי משהו שאני רוצה או לא רוצה לעשות, שואלת את המדריך על כך, אז יכול להיות שהוא יגיד לי לא לעשות את זה, והעצה תבוא מתוך פחד. כלומר אותו מדריך ייצג את הפחד והחשש שלי, שגם הוא חלק מהתת מודע. קרה לי בעבר הרחוק שהיה לי חלום צלול ושאלתי איזה בחורה שהייתה שם מה לעשות בקשר לעבודה. היא נתנה לי לעבוד באיזה עבודה פשוטה שבפשוטות, בתור פועלת באיזשהו מפעל. יכול להיות שהיא ייצגה את חוסר האמונה שלי בעצמי והפחד שלי מלהתקדם בקריירה וכו'. ואז זה מעלה את השאלה, האם התת מודע הוא באמת תמיד יועץ טוב ותמיד כדאי להקשיב לו? מה אתם אומרים?

חוק צח

New member
ההרגשה או התחושה שיש לך

אחרי שאת מתעוררת מהחלום, קובעת לדעתי הרבה מהאופן שבו הייתי מפרשת אותו. לגביי הדוגמא שנתת עם העבודה במפעל, לדעתי עצם העובדה שאת מעלה את האפשרות שהיא ייצגה את הפחד שלך, כבר אומר שאת יודעת את התשובה באיזה שהוא מקום.. אבל נראה לי שאם את יכולה להגיע למצב שבו את בחלום צלול ובצורה מכוונת לחלוטין מבקשת לשאול את עצמך שאלה ברורה, דרך תת המודע, רוב הסיכויים שהתשובה תהייה מספיק חדה. את יכולה אפילו להוסיף ולשאול את אותה הדמות שתייצג את תת המודע שלך, אם היא לא מייצגת את הפחד שלך ולנתח את הסיטואציה לפי התגובה. אבל תכלס, גם בזמן עירות, אם תתרכזי ממש טוב, תוכלי להקשיב לעצמך, לקול הראשון שעולה כשאת שואלת את עצמך שאלה.

לקשמי

New member
תודה

התגובה שלך נתנה לי עוד כמה רעיונות, כמו למשל לא להסתפק רק בשאלה ותשובה אלא לנהל שיחה עם התת מודע. למשל אם אותה דמות אומרת לי לעשות כך וכך אז לשאול למה ומה ייצא לי מזה וכו' וכך ללמוד יותר טוב על התת מודע שלי.

MetalSinagouge

New member
אני אומר...

להתייעץ עם כל מה שאפשר. טארוט, אנשים אחרים, דמויות של התת מודע ושאריות של קפה. אישית למרות כל הרצון שיש לי, אני לא יכול לקבל את מראות החלום כיותר ממשהו ראנדומלי שמושפע לכל היותר ממחשבות היום יום.

silverhawk

New member
אני חושב שזה יותר תלוי בסוג השאלות שלך

אני לא יודע עד כמה זה יעיל יהיה לשאול את תת המודע האם כדאי לך לעשות את זה ואת זה. בסופו של דבר, זה לא שאת יכולה לחזות את העתיד... מצד שני, אולי יהיה יותר יעיל לשאול שאלות לגבי עצמך (ובהקשר לתגובה שלך לחוק צח, על לנהל שיחה עם דמות, זו דוגמה מצוינת. אחת הדוגמאות הראשונות שאנחנו נותנים פה היא להתעמת עם חלומות חוזרים ולשאול את הדמויות בהן מה הן מייצגות).

לקשמי

New member
תודה

לגבי לשאול את התת מודע מה לעשות, אין לזה קשר לחיזוי העתיד. בדיוק כמו שאם במציאות אני מתייעצת עם מישהו לגבי נושא מסוים, אני לא מצפה ממנו שיחזה את העתיד אלא רק שייעץ לי מה לעשות ואיך לפעול ככה לגבי התת מודע. עניין של בחירה, ואם אני בוחרת במשהו זה לא אומר בהכרח שאני יודעת מה יהיו התוצאות של הבחירה הזאת, אבל אני יכולה להתייעץ עם עצמי לגבי במה לבחור
לגבי לשאול את התת מודע שלי על עצמי, סביר להניח שגם אז הוא פשוט יענה לי את מה שאני חושבת על עצמי.

silverhawk

New member
נכון, אבל ייתכן שניתן לנצל את החלום הצלול

למשהו מעבר לעצה לגבי העתיד (בכיוון של חקר עצמי).

למעלה