להציל את החינוך

להציל את החינוך

אני בעד ללמוד 5 ימים בשבוע - כל יום משבע 40 עד שלוש 30, חוץ מיום שישי שבו לומדים משבע 40 עד אחד, ושבת שבו לא לומדים. זות הנוסחה להצלחה, דרך אגב, כך זה היה גם בקום המדינה - ועובדה, אז ישראל הייתה אחת מחמשת המדינות המפותחות בעולם, היום היא אפילו לא מגיע לחמש עשרה. אלינו להציל את המדינה, ולהתחיל בחינוך. הכל מתחיל בשורשים, בחינוך. אלינו לדאוג שחוברות הלימוד ילמדו לשלום. היום, לצערנו, יש לנו נוער גזעני במיוחד, ואלינו להילחם נגד גזענות. אני פוחד שזו רק שאלה של זמן עד שהנאצים יופיעו בישראל ויעלו לשלטון. כפי שאתה רואים, מערכת החינוך נותנת לילדים לגדול כטיפשים וגזענים. אני פוחד, שזו רק שאלה של זמן עד שבישראל תופיע מפלגת ימין נאצית כמו תנועת כ"ך ותיקח את השלטון. אלינו להציל את המדינה, ולהתחיל בחינוך.

אוי וי...

לדעתי טעות בידך מקס. הכמות חשובה, אך האיכות יותר. צריכים לעודד את טובי אנשינו ללכת לחינוך, לתת שכר גבוה יותר. במקום ימי לימוד שהולכים לאיבוד, שיעשו יותר טיולים בגיל צעיר. שיחנכו לאהבת הארץ. בשום פנים ואופן לא הייתי מוכנה ללמוד 6 ימים בשבוע, מ7:40, עד 15:40, וגם אין טעם לסבל. בתי הספר של היום, הם מחנה עינויים לחפים מפשע.

Lord Buksht

New member
אני לא בטוח שזה הבעייה

מערכת החינוך שלנו, חוץ מהמורים הגרועים וחוסר החינוך לאהבה כלפי הארץ, בנוייה בצורה לא יעילה, עם פגם מאוד גדול החינוך מכוון יותר מדי בכלליות, בלי התמקדות אישית מספיק בתלמידים ההבנה שרוב האנשים שונים, עדיין לא הגיעה למנהלי מערכת החינוך שלנו אני לא חושב שזה ישנה כמה שעות יוסיפו ללימודים, החלוקה של השיעורים צריכה להיות מכינה לעתיד, ומוצלחת בו זמנית. הצורה הכי טובה שראיתי עד עכשיו הייתה באוניברסיטה, איפה שיש על כל שעתיים שיעור שעה אחת תירגול התירגול הוא בעצם אדם אחר שמגיע, ופותר שאלות. הוא מסביר איך לפתור שאלות, ולא את החומר עצמו. תחשבו כמה זה היה מועיל בכל מקצוע עם היה כזה דבר. זה נכון שזה נופל על חשבון שיעורי "תאורייה" אחרים, וככה מסיימים את החומר יותר לאט. אבל החומר נקלט אצל תלמידים...זה מה שבאמת חשוב אם מורים להסטוריה היו עושים שעה בשבוע, שבא הם נותנים שאלות ועוזרים לאנשים לפתור אותם, אז כל תלמיד כבר היה מפתח דרך ללמוד ולהבין דברים. שיטה הרבה יותר יעילה. זה נכון שיש עוד הרבה פגמים במערכת החינוך, אבל השיטה נראית לי דבר הרבה יותר גדול לעלות את המשכורת של המורים כדי למשוך אנשים מוכשרים יותר זה באמת חשוב. אני אישית מוצא את זה טיפשי ששמים מורה מישהו שנכשל באותו מקצוע שהוא היה בתיכון. אני עדיין בתקווה מוזרה שהקידמה שתבוא מהחינוך תכלול בתוכה אהבה לארץ, ושזה דבר שיתפתח מיזה בכל מקרה.(מסתמך על העובדה שהשכלה מביאה אדם להבנה של החשיבות של דרגה, מה שמביא הרבה אנשים לקצונה בצבא, מה שמביא לאהבת הארץ...הכל מתחיל בחינוך...)

לא חושבת שהתיכון אומר משהו

על השכלתו של מישהו (אני מקווה שאני חושבת נכון, בכל זאת)... לדעתי מערכת החינוך צריכה ללכת על פי שמה ולהיות מערכת החינוך ולא מערכת השינון והתירגול. הקוסינוס של משולש ישר זווית מעניין לי ת'סינוסים (למרות שזה קל), וההתמקדות בו היא כל כך גדולה, ואין לי מושג למה... למה לעזאזל יש מקום לכל כך הרבה שיעורים מיותרים ואין מקום לשיעורי הכרת הארץ (של"ח הוא דוגמה לשיעור חשוב שבדר"כ לא מועבר נכון). למה כשאני אומרת לאנשים שאני גרה בצפת, הם שואלים אם זה ליד אילת
למה יש אנשים בגילי שמעולם לא היו בירושלים
למה השפה של אנשים שסיימו את הבגרות בלשון ב100, היא כל כך מקולקלת
כל זאת ועוד תמצאו אצל לימור לבנת...

youvall

New member
בטח שלא יודעים את ההמנון!

כשיש אנשים שאומרים שיש מקום לשקול בכלל להחליף אותו כי הוא לא מתאים לערבים וצריכים להפוך את מדינת ישראל ליותר כלל-אזרחיה ממדינה יהודית...למה שידעו את ההמנון הלאומי שלנו?!?

ואיך זה קשור?

גם אם יש מקום לשקול להחליף אותו, זה לא אומר שאנשים לא צריכים לדעת את המילים.

youvall

New member
הנקודה היא...

שאין מקום לשקול להחליף את ההמנון! מדינת ישראל היא מדינה יהודית, לא דו לאומית! הלאום השלט פה הוא יהודי ומאפייני המדינה הם יהודים!!! ההמנון יהודי הדגל יהודי סמל המדינה יהודי מספר חברי הכנסת הוא יהודי אפילו השם של הפרלמנט שלנו יהודי!!! זו מדינה יהודית! למה שמישהו ילמד את המילים אם הוא לא מאמין,או שחינכו אותו שלא להאמין שההמנון שלנו נכון וצודק ושצריך להחליף אותו בהמנון של מדינה דו לאומית?

Alexco

New member
אתה מודע לכך

שאתה מנהל כרגע דיאלוג עם אדם שאמרת שצריך לסקול אותו למוות?

youvall

New member
אלכסקו....

סרבנים באשר הם לדעתי עבריינים-כן! מי שאמרתי שאני רוצה לסקול(ותשים לב לדקויות) הם אותם סרבנים שמעודדים אחרים לסרב!!! כלומר, סרבנים כמו יש-גבול או אומץ לסרב שבהחלט עונים על ההגדרה של בגידה, וגם על הדחה לעבירה!!! סרבנות בכל מקרה לגופו-יש לשקול ואפילו להבין...אך כאשר היא מתארגנת לקבוצה שאומרת בגלוי צריך לבגוד בחוקי המדינה, אסור לשרת בצבא הכיבוש לפלסטין וצריכים להחליף את ממשלת הדמים בכל האמצעים-אין מקום לשום דבר מלבד הוצאה להורג בכיכר מרכזית בעיר!

ש

שלמה איזקסון

Guest
יובל מספיק לקרוא להוצאת אנשים להורג

Lord Buksht

New member
בתגובה לשיר

אני יודע שתיכון לא אומר כמעט כלום על השכלתו של משהו אבל זה לא מצב שצריך להמשיך... בית הספר צריך להיות מכין לעתיד במספר מישורים: 1.פטריוטיות-לחנך אנשים לאהוב את הארץ, ולהכיר אותה 2.ידע-להקנות לאנשים ידע שימושי כדי שיהיה להם מינימום של ידע כללי ומושג במה הם מעוניינים להמשיך. איך יכול להיות שחברי כנסת שלנו לא יודעים מי היה רחבעם, או ירבעם? איך יכול להיות שמורים במתמטיקה נכשלים במבחני דמי במתמטיקה שעושים להם?!? אנחנו מוכיחים מראש שהחינוך אצלנו נכשל..אבל אני לא חושב שזה צריך להיות ככה אין שום הגיון במערכת החינוך שלנו...ורואים את זה

רק רגש

New member
הפרטה של מערכת החינוך צו השעה

עובדה ישנם בתי ספר פרטיים שלוקחים ילדים בכיתה י' או י"א, ילדים אשר המערכת של משרד החינוך אינה מסוגלת ללמד אותם ואינה מתכוננת להגיש אותם לבחינות הבגרות. עשרות אחוזים מהם מוציאים תעודת בגרות בבתי הספר הפרטיים. תלמידים עם ציון נחשל במטמטיקה מוציאים ציוני בגרות גבוהים ברמה של 3 ו-4 יחידות. מישהו חושב שיש כאן נס? לא!!! יש מורים יותר טובים, מנהלים שמתעניינים בכל תלמיד ולא כל כך באחוז הכללי של בית הספר. לא לשכוח מדובר בתלמידים אשר המערכת הרגילה לא נתנה להם כל סיכוי, למעשה סימנה אותם. אני חושב שיש משהו רקוב בחינוך אצליינו. אין מסלולים מיוחדים למצויינים ואין תמיכה של ממש לאלו שעם קצת (דגש על קצת) עזרה יכולים לקבל בגרות.

למעלה