להצגה "איש הגשם"

מאמילי

New member
להצגה "איש הגשם"

יש עבוד בעברית. היום בחדשות דיברו על ההצגה ועל יום ההתרמה לאלו"ט. הראו אוטיסט בוגר. היה קשה לראות אותו אומר : " קשה להיות אוטיסט"

איפה זה מופיע - סיפרו? מעניין מי

מעניין מי השחקן שמציג את איש הגם. אני חייבת לומר שהסרט בזמנו, היה מרתק, הרבה בזכות דסטין הופמן.

איש הגשם כמובן

לצערי כשגיגלתי את השם הגעתי למבצע של צה"ל ברצועה , על ציר פילדלפי, עם שם כזה.. ושום מילה על ההצגה.

השחקן שמשחק את האוטיסט הוא

ששון גבאי . הוא דיבר קצרות על התליך שהוא עבר כדי ללמוד את הבחור המדהים שעליו התבססו . הוא התקשה להבין את עולמו ואמר שאלה אנשים שצריכים להתמודד יום יום עם מוגבלות קשה . את האח הנורמטיבי משחק שחקן מוכר מאד ששכחתי את שמו והוא אמר דבר יפה . הוא אמר שבתחילת ההצגה הוא אדם קשה אשר לא מסוגל להביע רגש ולהכיל ותוך גדי המסע עם אחיו האוטיסט הוא לומד איך לגלות את הרגשות החבוים בו בעיקר ובזכות אחיו המוגבל . הבמאי אמר דברים חמים על כך שהוא מקווה שההצגה תהפוך אותנו לחברה סובלנית יותר ומקבלת יותר וכי תקיים הצצה לעולם של השונים . היה קצר בטח עוד ידובר על כך אריאלי

מאמילי

New member
מה שבלט, ואני מקווה שיביאו את הוידא

מחר באינטרנט, זה - שלמרות שנשמעות דעות פה ושם על כך שהאוטיסטים טוב להם בעולמם - למרות זאת הנה אוטיסט בוגר אומר את האמת ואת אשר על ליבו (והכתבת אמרה שקשה היה לו להביע רגשות, למעט המשפט הזה שהוא אמר, וחזר ואמר אותו בהדגשה ) "קשה להיות אוטיסט". עצוב

מאמילי

New member
"קשה להיות אוטיסט" הוא אומר

בסוף הקטע.. וזה בניגוד לכל מיני אמירות אחרות שמדברות על כך שלאוטיסטים טוב בעולמים

daphna26

New member
היכולות שהוא מפגין

כמו למשל האפשרות המדהימה שלו להפוך תאריך לועזי לעברי (כולל היום בשבוע) זו דווקא יכולת שמפגינים אספרגרים לא כן?

dd19

New member
לפי דעתי המשמעות זה קשה להיות

אוטיסט בעולם נוירו טיפיקלי.

vered73

New member
לדעתי להיות בעולם שלך זה לא בטוח

רע כל כך. מה שקשה הוא הדחיה והרתיעה החברתית, לא? יש הרבה אנשים שמעדיפים את הלבד וזה בסדר. וכאשר הם מנסים ליצור קשרים וקשה להם, זה עדיין כואב מאד. או שאולי הקושי בלהיות אוטיסט זה שכולם רוצים שאתה תהיה כמוהם ולא רוצים להיות כמוך; אני לוקחת את זה מתוך זה שהילד שלי, שלא מדבר כמעט, מאד מאושר כשמחכים את ההתנהגויות הביזאריות שלו. הוא ממש קורן מאושר כשאני מחקה אותו (לא בלגלוג כמובן, אחרי הכל אני עושה את זה לפעמים בנסיון ליצור סוג של תקשורת, שונה).

geepson

New member
למרבית האוטיסטים טוב בעולמם אבל

כשאוטיסט עומד מול העולם החיצון זה כבר סיפור אחר לגמרי.העמידה והתקשורת מול אנשים אחרים קשה מתסכלת ובמקרים רבים כמעט בלתי אפשרית.וכול אוטיסט מתמודד עם זה אחרת בהתאם לשאר תכונותיו ,חלק נסגרים בעולמם אחרים נכנסים לדיכאון,הסוג שלי נלחם ,נחבל ושואף לנצח, אך גם לא להילחם. עמי.

vered73

New member
../images/Emo207.gif בקשר הצגה נוספת -שאלה להורים

השבוע מציגה אצלנו באשכול פיס ההצגה של שני האחים, שאחד מהם עם תסמונת דאון. הצגה מעולה שרצה כבר שנים. החלטנו שהולכים אני ושני הגדולים יחד. (קונים את הכרטיסים דרך הבית ספר) הגדול מזכיר לי כל הימים האחרונים ששכחתי לגמרי לתת לו כסף לקנות כרטיסים. הקטן (יותר) אומר כל פעם בהזדמנות אחרת, שהוא לא רוצה ללכת להצגה כי גם הוא מתמודד עם אח שיש לו קושי והוא לא מבין למה הוא צריך לראות את זה אם יש לו בבית. אני רואה חשיבות כהורה ואדם, לפני היותי אמא לאוטיסט, לכך שהילדים יראו את ההצגה. האם מישהו יכול ליעץ לי כיצד להגיב לקושי שהביע הסנדביץ' ועם זאת לעודד אותו להגיע להצגה? (כאמור, כרטיסים קונים רק בבית הספר בבוקר) אני חושבת שהוא ייתרם מאד מההצגה, הן כאדם והן כאח לילד עם לקות. (ואגב, הוא מתחיל לאט לאט להתיחס אליו בצורה יותר ויותר נורמטיבית, היום הוא סיפר לי שהוא כועס על ר' כי עשה כך וכך ולא ביקש סליחה {מותק, אחיך לא מדבר כמעט, יודע להגיד רק ברכות או בקשות}, ובערב כשסידר את החדר לכבוד שבת {וחיפש גם חמץ בגלל שפסח קרב חחחחח}, התעקש שהוא לא פותח את החדר עד שר' מגיע לראות ביחד עם כולם את ההפתעה שהכין). כל עצה תתקבל בברכה

למעלה