להפסיק לעשן...!

denisa

New member
להפסיק לעשן...!

טוב. אני גאה להגיד שאני כבר שנה לא מעשנת ולכל אלה שרוצים לגרום לאנשים אחרים להפסיק לעשן אז אני הולכת להגיד שני דברים סותרים לגמרי: 1) בן אדם שלא מחליט עם עצמו שזהו, הוא מפסיק כי זה לא בריא והוא רוצה לחיות יותר, בחיים לא ישוכנע ע"י בן אדם אחר. ככה זה. כשעישנתי לא היתה לי שום תובנה לגבי הבריאות שלי. ידעתי שלעשן זה לא בריא ( עישנתי 5 שנים קופסא ליום.. ) אבל חשבתי שזה "כיף", "בריא לנפש", "מרזה", "מרגיע" וכו'. והבעיה פה זה לא שרק חשבתי את זה. זה פשוט נכון! אין מה לעשות. אני מודה - היה לי כיף לעשן.. זה הרגיע אותי ( וכל המחקרים שאומרים שלא, לא שיכנעו אותי ולא ישכנעו גם אף אדם שמעשן.. ) בכל אופן ביום מעונן חלקית אחד פשוט החלטתי ש: בא לי לחיות יותר שנים, לא בא לי למות ממחלה סופנית ( סרטן.. ) עד שאני כבר חיה. וחיים פעם אחת.. וחשבתי על זה שאני ארצה להכיר את הנכדים שלי ולהנות מהם ושהם יהנו ממני כמה שיותר שנים. ושהעלים האלה לא שווים את ההפסד הזה.. ווואלה, הפסקתי. ואני מרגישה פי אלף יותר טוב עכשיו. בשליטה על חיי.. אבל אם זה לא היה בא לי בקריזה מבפנים זה לא היה בא.. 2) יש לי רעיון על איך לזרז החלטה של אדם להפסיק לעשן ( אולי זה היה עובד עלי.. ) תתערבו עם מישהו שמעשן על משהו לא קשור ותחליטו שמי שמפסיד חייב לעשות כל מה שהשני אומר לו.. ( ואתם חייבים לנצח אז תתערבו על משהו בטוח.. ) ועכשיו הפרוייקט שלכם הוא כזה - תורידו מהאינטרנט מלא חומר על: מה סיגריות עושות לגוף, כתבות על כמויות המתים מעישון, מאמרים על סרטן.. ( משהו כמו 20 עמודים.. ) וברגע שהוא יפסיד פשוט תגידו לו שכל מה שהוא צריך זה לקרוא את ה 20 עמודים האלה. אולי הוא לא יפסיק לעשן ישר. אבל זה ישנה לו משהו בראש. ובדרך כלל אנשים שמעשנים ממש לא רוצים לקרוא דברים כאלה.. אבל פה הוא הפסיד בהתערבות אז הוא חייב.. בכל אופן זה אפשרי. וזה לא קשה. ובסופו של דבר זה כן פסיכולוגי. ספרו לי מה דעתכם על העניין ואם אתם הולכים לנסות אותו ואיך הלך... בהצלחה! נ.ב - למי שרוצה להפסיק ולא מצליח ומוכן לעשות צעד אז שיכנס לאתרים על נזקי עישון וסרטן ואולי זה יעזור לו להחליט את ההחלטה..

הלוואי שאחי היה קורא את זה....

בכל מקרה,זה מאוד יפה שהחלטת לקחת את עצמך בידיים ולהפסיק לעשן...ומזלך שיעשנת רק שנה והתפקחת,אחרת לא היה עוזר לך...כי מתמכרים(אחי מעשן מגיל 17)ד"א,כל אלה שלא מבינים..קופסת סיגריות עולה בממצוע 20 ש"ח,מי שמעשן קופסא ביום,זורק 600 ש"ח בחודש...זה חתיכת בזבוז.. אני מקווה שכמה שיותר יפסיקו לעשן,כי זה ממש נכון שמי שמעשן רוב הסיכויים שלא יזכה לראות את הנכדים שלו והכל... ויש עוד שיטה,לכאלה שבאמת רוצים לקחתא ת עצמם בידיים-פשוט להגיד לעצמכם שאף פעם לא עישנתם,שאתם לא צריכים את זה,ותשכחו שבכלל נגעתם בסיגריה...ככה אפשר להיגמל!

למעלה