להפסיק להניק

Nandiny

New member
להפסיק להניק

הבן שלי כבר בן שנה ו8 חודשים ואני עדיין מניקה אותו. זה התחיל להפריע לי ולאחרונה ניסיתי להפסיק להניק אותו אבל ללא הצלחה. עטפתי את שדיי בנייר דבק והוא לא הצליח להניק. זה עבד כמה שעות, הוא נרדם לבד ללא ציצי אבל אחר כך התעורר בהיסטריה ולא יכלתי להרגיע אותו במשך רבע שעה ואז בעלי אמר לי לתת לו להניק והוא נרגע. עד היום הוא ישן איתנו במיטה. הוא די חזק והוא פשוט מרים לי את החולצה למעלה ומתחיל להניק. אני רוצה לגמול אותו אבל אני מרגישה שהוא עדיין לא מוכן לזה ואני מפחדת שזה יערער אותו ויגרום לו לתסביכים בקשר לשדיים או תסביכים אורלאים או מיניים. הוא גם נורא מקנא כשאני ובעלי מפגינים חיבה זה לזה. הוא מרביץ לאבא שלו. ועוד משהו, כשהוא איתי אני מרדימה אותו בעזרת הציצי. הוא לא לקח מוצץ אף פעם ולא בקבוק. זה בסדר לגמול אותו עכשו? איך אני אוכל לגרום לו לישון במיטה שלו ואיך אני יכולה להשכיב אותו לישון בלי הציצי?

yoolapin

New member
להפסיק

קודם כל, כל הכבוד על הרגישות וההתחשבות בצרכיו. כפי שאת ואביו שמתם לב, יש לו עדין צורך לינוק, וזה טבעי ונורמלי. באופן נורמלי תינוק יונק כמה שהוא צריך ונגמל בעצמו כשאין לו עוד צורך. בתרבות שלנו העניין הזה קצת השתבש. גם שינה היא נושא מורכב מהבחינה הזו. אם את יכולה להצמיד למיטה שלכם את המיטה שלו, כך שתהיה הרחבה לשלכם, לא תפריעו זה לזה. מובן שיש לו צורך לישון בקרבתכם. אף אחד מאיתנו לא אוהב ומעולם לא אהב לישון לבד. אם הוא יודע להרדם גם ללא הנקה בהעדרך, הוא יכול ללמוד שגם עם אמא אפשר להרדם אחרת. בכל מקרה, כל שינוי כזה צריך להעשות בהדרגה. לא רצוי להנחית עליו שינויים. רצוי לדבר איתו על זה זמן קצר לפני שזה קורה, במסרים קצרים וברורים. אם את מעוניינת להפסיק להניק את יכולה את יכולה להסיט את דעתו למשהו אחר. בזמנים שאת יודעת שהוא רעב, תדאגי שתמיד יהיה אוכל נגיש. כשאת מנסה לגמול או לשים גבולות בהנקה, אל תפסיקי את הקירבה החום וגילויי האהבה. הוא צריך להבין שלמרות שההנקה לא זמינה האהבה תהיה שם תמיד. דווקה בתקופה כזו שבה משהו שחשוב לו נלקח ממנו הוא צריך את התמיכה הזו יותר. הקינאה והניסיון שלו להרחיק את אבא, גם היא התנהגות אפיינית. אין צורך להבהל, המשיכו להפגין אהבה כלפיו ושימו לו גבולות אם הוא מרביץ. בהצלחה,

yoolapin

New member
הפיסקה השניה השתבשה

בכל מקרה, כל שינוי כזה צריך להעשות בהדרגה. לא רצוי להנחית עליו שינויים. רצוי לדבר איתו על זה זמן קצר לפני שזה קורה, במסרים קצרים וברורים. אם את מעוניינת להפסיק להניק את יכולה לא להציע לו אבל גם לא לסרב. את יכולה להסיט את דעתו למשהו אחר. בזמנים שאת יודעת שהוא רעב, תדאגי שתמיד יהיה אוכל ושתייה נגישים. כשאת מנסה לגמול או לשים גבולות בהנקה, אל תפסיקי את הקירבה החום וגילויי האהבה. הוא צריך להבין שלמרות שההנקה לא זמינה האהבה תהיה שם תמיד. דווקה בתקופה כזו שבה משהו שחשוב לו נלקח ממנו הוא צריך את התמיכה הזו יותר. הקינאה והניסיון שלו להרחיק את אבא, גם היא התנהגות אפיינית. אין צורך להבהל, המשיכו להפגין אהבה כלפיו ושימו לו גבולות אם הוא מרביץ.

למעלה