להפסיק את התרופות?

לארה5

New member
להפסיק את התרופות?

כבר כמה חודשים שאני נעזרת בהלידול, 4 טיפות ליום. זה מאוד עזר לי להרגיע גל רציני של טיקים בראש. עכשיו המצב יציב, ומנסיון העבר, שבו לקח לי עשר שנים להעיז ולהפסיק טיפול תרופתי, אני מאוד רוצה לנסות ולהפסיק. לא להסחף עם זה. אבל אני גם מאוד מפחדת שהכל יחזור... עוד חודש וחצי אני אמורה לטוס לחו"ל לכמה חודשים. אני לא רוצה לטוס עם תרופות, אבל גם לא רוצה לטוס עם טיקים בראש... אני מתלבטת מה לעשות. מוכר למישהו?

לארה אם התרופה הלידול עוזרת לך

למה לא? אני לא מבינה תרופה שעוזרת קחי לך כמה וכמה מרשמים אפילו לחצי שנה עם אפשרות לחדש בחו"ל מרשמים של רופא בטוח תסתדרי לא יותר קל ללא הטיקים את בעצמיך אמרת שקל לך יותר אז מה הקושי כאן נשמה? כי לי החלום שלי זה ההלידול ללא התופעות לוואי שאני מבינה שעליך לא עובדים אך עלי כן אוהבת אותך ובהצלחה תחליטי מה שתחליטי ההחלטה שלך היא המילה האחרונה כאן שלך באהבה. אלין

לארה5

New member
אלין יקרה

תודה לך על המענה. הצטערתי לשמוע שלך ההלידול עשה תופעות לוואי כאלו. אני באמת מסתדרת איתו. השאלה היא אם יש סיכוי שאפסיק את התרופות והטיקים בראש לא יחזרו. בכל זאת, לפני הגל האחרון לא היו לי טיקים מהסוג הזה כמה שנים טובות. הרופא שלי אמר שלפעמים ההלידול פשוט "מעביר את הגל". אני לא יודעת אם זה נכון, ותוהה אם מישהו מכיר את זה - שכשמפסיקים את התרופות הטיק המסויים לא חוזר (ברור שהטוראט נשאר, התרופות הרי לא העבירו לי הכל, אבל את הטיקים בראש כמעט לגמרי). אני שוב רוצה להודות לך - את כותבת בכל כל הרבה חום שזה עושה טוב ענקי בלב. אני מאחלת לך המון המון אושר אלין. את אדם יחיד במינו.

yakovs

New member
טיסה נעימה

שלום לארה. תראי, אני אף פעם לא לקחתי תרופות. כבר כתבתי כאן כמה וכמה פעמים שאני לא מאמין בהם. אני יודע שהרבה מאיתנו כן לוקחים אותם, ואני מבין שזה אינדיבידואלי, כל אחד וההתמודדות שלו. אני לגמרי לא בטוח שיש קשר בין התרופה ובין ההפסקות בטיקים. יכול להיות שכן (יש לי חשדות לא מבוססות שטוראטלה היא דווקא בעד תרופות). אצלי למשל הטיקים בראש כל הזמן הולכים וחוזרים. יש תקופות שהם נעלמים. יש תקופות שהם מתיישבים לי על הראש ולא עוזבים. אין לי מושג איך זה עובד (אבל טיק הגמד יודע ועוד איך. תזכירי לי בהזדמנות לשאול אותו). אני מאחל לך מכל הלב שתטוסי בלי תרופות ובלי טיקים... אגב, לאן את טסה? יעקב.

הלנה

New member
לארה , כמובן שזו החלטה

אינדיבידואלית. אני אישית, אם היתי לוקחת תרופות והיתי לפני נסיעה לחו"ל לא היתה מפסיקה אותם עכשיו אלא עושה ניסויים על עצמי בחזרה לארץ, במצב הרגיל והשגרתי שלי....אבל זאת רק דעתי.

החורזת**

New member
אני הייתי מתייעצת עם הרופא שרשם

לך את ההלידול. גם כי אם תחליטי לקחתן בחו"ל את צריכה לקבל אינפורמציה לגבי השם של התרופה שם ואופן השגתה. לפעמים אותה תרופה נקראת בשם אחר במדינה אחרת ולפעמים הרכב התרופה מעט שונה. ואם תחליטיל הפסיק את התרופה, גם חשוב להתייעץ עם הרופא כיצד לעשות זאת, כי הרבה תרופות ובינהן הלידול, מביאות לחזרת הסימפטומים אם מפסיקים אותן באופן לא מבוקר ולא הדרגתי.

לארה5

New member
תודה על העצות...

באמת התייעצתי עם הרופא שלי ואני מתחילה הפסקה הדרגתית החל ממחר. תאחלו לי בהצלחה... זה פשוט שהנסיעה שלי (שהיא אגב לאנגליה) עלולה להתארך עד לשנה, ומראש החלטתי שסבב התרופות הזה לא ימשך הרבה זמן. אני מאמינה בהיעזרות בתרופות אבל לא בתלות בהן. לחזור לקחת תרופה מוצלחת תמיד אפשר! וחוץ מזה יש לי עוד מספיק זמן עד הנסיעה ואם לא יהיה מוצלח אני אקח את ההלידול איתי במזוודה... תודה לכם! כיף שיש אנשים מבינים לדבר איתם

הלנה

New member
בהצלחה!

אנגליה, איזה כיף!! חשבתי שאת נוסעת לטיול קצר..

רצוי להצטייד!!!!!

לא כמו CHA חביבתנו, אל תשכחי להצייד במקלדת עם אותיות עבריות, מאוד חיוני כשנמצאים בחו"ל. נסיעה טובה ופחות "מטוקטקת" , ואל תשכחי להשאר איתנו, און-ליין.

למעלה