להעיר לאכול?!

• פותח הנושא Dsdp
  • פורסם בתאריך

Dsdp

New member
להעיר לאכול?!

הבן שלי בן כמעט 3 חודשים וכבר פעמיים יצא שהוא אוכל בערב ארוחה ואח"כ מתעורר לאכול פעם אחת אחרי 13 שאני הערתי אותו וגם היום הערתי אותו אחרי14 שעות. האם זה נכון להעיר אותו או לתת לו לישון כמה שהוא רוצה?! הוא לא קטן מידי בכדי לא לאכול כ"כ הרבה שעות? *מבחינת מישקל הוא בסדר גמור ויונק בלבד.

1טלטלים

New member
להעיר או לא להעיר?זאת השאלה

היי יקירה, בוודאי שלא להעיר ,לא מעירים תינוק משנתו (אם אין לכך אינדיקציה :תינוק צעיר מאוד שמשקלו נמוך,תינוקות פגים ועוד...).כל עוד הוא יונק לפי דרישה שלו,משקלו תקין,הוא בריא,מתפתח תקין ...תני לו לישון! איך את מרגישה ?מלאות?גודש? אמא של טל

Dsdp

New member
לשאוב בלילה?

אני מרגישה בסדר, נהנית לישון כמה שעות רצוף. אם אני מתעוררת לפניו אז אני שואבת מהצד הגדוש יותר ומאכילה אותו כשהוא קם מהצד השני, כי כן, אני קמה על סף התפוצצות. בנוסף אני חוששת שכמות החלב תיפחת בגלל המרווח שעות אכילה. מה לעשות? לקום באמצע הלילה ולשאוב?

1טלטלים

New member
ייתכן וכן מרווחים גדולים שכאלו

יכולים לאותת לגופך להתחיל לייצר פחות חלב(כביכול חלב נשאר בשד ללא יכולת נוע כמה שעות טובות ...),אם יש לך כוחות לקום בלילה ולשאוב ,זה יכול להיות פתרון לא רע בכלל ,גם אספקת החלב תשמר וגם לא תקומי עם ציצים מתפוצצים...מה את אומרת?מקובל עלייך? אמא של טל

Dsdp

New member
קודם כל תודה על תשובותייך...

אני אנסה לשאוב אפילו לפני שאני הולכת לישון (סביבות 12 בלילה). מקווה שכמות החלב לא תיפחת, מאוד חשוב לי להמשיך בהנקה. יש לך אולי עוד איזשהו רעיון למנוע הפחתה בכמות החלב?! שוב תודה רבה לך.

1טלטלים

New member
הפחתה בחלב אם

אענה לך כאמא :טל התחילה לישון לילה שלם גם אם לא שלם (כמה שעות ברצף )גם בגיל של בנך...נורא חששתי שאני הולכת לאבד את החלב בגלל כל הסיבות שדיברנו עליהם ,הייתי מתעוררת בבוקר עם ציצי מלא בחלב,מציק מאוד,לפני שטל הייתה מתעוררת הייתי סוחטת באופן ידני עד להקלה כדי להרגיש נוח יותר עד שטל תתעורר להנקה (לא הייתי מעירה אותה),שאבתי גם בלילה ,סחטתי ...הכל כדי לשמור על אספקת החלב(ידעתי שבשעות לילה רמת הפרולקטין יחסית גבוהה ),אם הזמן נטשתי את הכל...פשוט התאיישתי!ראיתי שעם הזמן הייתי מתעוררת בלי סימני מלאות,הבנתי שגוף שלי קלט שאנני זקוקה לחלב בשעות הלילה,את ההנקות החסרות השלמתי במהלך היום ,טל המשיכה לעלות יפה במשקל ולהתפתח...ואני המשכתי לייצר חלב ללא כל בעיה ,הרי ביקוש התקיים.זרמתי איתה!לאחר תקופה של שינה רצופה בלילה ,טל חזרה להתעורר בלילה ולדרוש יניקה ,אז חזרתי להניק ולא ראיתי שיש בעיה כלשהי עם הנקה או כמות החלב.אני מכירה אותך די זמן םה בפורום ובוודאי הבנת שייצור החלב תלוי בדרישה של תינוק יונק(עיקרון של היצע והביקוש)...תמשיכי להנות מהלילה עד כמה שניתן ותמשיכי להניק אותו לעתים קרובות יותר במהלך היום ! תעדכני איך הולך, אמא של טל

Dsdp

New member
באמת תדירות האוכל במשך היום גדלה

במשך היום הוא התחיל לדרוש אוכל אחרי שעתיים- שעתיים וחצי. אני לא יודעת אם זה בגלל שהוא צמא מהחום או בכדי להשלים את הארוחות שחסרות. בכל אופן - הרבה תודה!!!

1טלטלים

New member
מצויין...

אז אל דאגה לאספקת החלב....הוא עושה זאת :גם כדי להשלים ארוחות מהלילה ואולי גם בגלל שהוא צמא (חם לו).תאפשרי לו לינוק ככל שיחפוץ ותהני ממנו. אל דאגה ,רק תשמרי לא להגיע לגודש ולשאר מכאובים ...את יודעת מה את צריכה לעשות... אמא של טל

Dsdp

New member
תודה, את נהדרת, עוזרת ומעודדת ../images/Emo8.gif

למעלה