אני דווקא בטוח שכן...
אם מישהו יקפיד למשך שנה על אורח חיים בריא מאוד, ואני לא מדבר על כל מיני אינטרפנטציות של דיאטניות קליניות שטוענות שפיצה זה בריא כי יש בזה סידן וליקופן, יעזור לגוף שלו להתנקות מרעלים, להרוס רקמות לא חיוניות, לרזות, להוריד בכולסטרול, לנקות את כלי הדם, לחזק את המערכת החיסונית ועוד כל מיני שיפורים ושיקומים אחרים לגוף, שבהחלט יגרמו לגיל הפיסי שלו לאבד, בתאוריה, כמה שנים ביחס לזה שמקביל לו שממשיך מאותה הנקודה לצבור עוד ועוד רעות חולות. מה גם, שהלכה למעשה, תמיד שומרים בסיס מסויים לאחר תקופות ארוכות שכאלה, ולא חוזרים ממש לאורח חיים גרוע כמו שהיה לפני, אלא חל שיפור מסויים (גם אם קל. ובכלל- הרבה מטופלים משפרים יותר את התזונה שלהם לאחר תכנית ניקוי). אבל זה לא קשור... לגבי ההנקה- ולהריון ולידה בכלל- העובר/ תינוק לוקח מהאמא את כל מה שהוא צריך, בין אם יש ובין אם יש מעט. פגשתי המון נשים שמשהו השתנה להן בלידה, שהתפרצו להן כל מיני דברים מוזרים, ועוד שינויים מהפכניים. לצורך ההנקה צריך להקריב את כל מה שיש בגוף, ואני יוצא מהנחה של כל אם מניקה עושה את זה בשילוב פורפסור לתזונה, וע"פ רוב גם בתזונה לא מדהימה, וללא נטילה רצופה של תוספים. שומנים בדם, סכרת ופגיעה בכלי דם- הגיוני שאם יש חוסרים בגוף, הוא ישתמש בכל מה שיש לו, כולל השומנים הפחות טובים, שבעודף מתיישבים על דפנות כלי הדם, ובהנקה (או ניקוי רעלים, דיאטה מאוזנת ועוד), יוצאים משם... וזה כבר משפיע על לחץ הדם. אני בהחלט יכול להבין את ההשפעה לטווח ארוך, הגוף שלנו הרי זוכר הכל. מחקרים מראים את זה גם לגבי העור, שצובר לאט לאט את ההשפעות המזיקות של החשיפה לשמש, ומי שנחשף יותר, מסתכן יותר לאורך השנים.