להלחם וללמוד

נאור 2002

New member
להלחם וללמוד

שמעתי בחיי הרבה חילונים שטוענים שניתן ללמוד תורה ולהלחם גם כן . ובכן תמיד טענתי שדוגמא אישית היא דוגמא קלאסית ואשמח לראות את הרמטכ"ל החדש בוגי לומד תורה ונלחם לומד ונלחם ,אם אפשר אז ביחד לרוץ עם ספר ביד ורובה ביד השנייה שלא יהיה בכלל ביטול תורה , נראה לי שזה יכול לשכנע את הרב עובדיה...

a_goa

New member
תאמין לי שהחרדים יכולים

להתגייס לצה"ל ולתרום ובמקביל ללמוד תורה אני לא אומר שהם חייבים להיות לוחמים אבל העיקר שיתגייסו ודרך אגב אני מקווה שאתה יודע שיש פלוגת נח"ל חרדית שהיא לוחמת... אז איך אומרים....אם תרצו אין זו אגדה פשוט 99 אחוז מהחרדים בארץ משתמטים ולא רוצים לתרום כלום למדינה וזו כבר בעיה אחרת אבל תאמין לי שזה לא יפריע ללימוד התורה שלהם אבי

zazaza

New member
דוגמאות סלקטיביות

למה החילוני שהתגייס וטרם את כל חייו לצבא צריך להיות לצאת מגדרו עוד יותר כדי לשכנע את החרדים ?! למה שלא ילדיו ונכדיו של עובדיה יהיו הדוגמאות ? שהם יתגייסו ויראו שאפשר ? איזה דרישה אווילית יש לך, לדרוש מאדם שכל חייו שירת יום ולילה, שבתות וימי חול, בחגים, בקייצים ובחורפים "לקרוע" עצמו עוד יותר רק בשביל להראות משהו לחרדים... מספיק שיראו אותו ויבינו שהאדם הזה כבר שנים רבות אינו יודע לילה שלם רצוף שינה... אתה ממש "נאור"...

vegi force 1980

New member
חרדים יכולים להתגייס והדוגמא

הכי טובה זה הנחל החרדי הם שם כולם חרדים וחלקם אפילו משכונות כמו מאה שערים.... אז נכון כל מי שמכיר אותם מתכחש אלייהם בקהילה שלהם אבל עובדה הם התגייסו!!! אם תשימו לב החרדים כאן תמיד משנים את הדת לפי הנוחות שלהם וברור שחלק מהנוחויות שלהם זה לשבת על התחת בישיבה ולא לעבור טירונות קשה או לדפוק שמירות וכאלה.... אז הם טוענים שהם מגינים על המדינה דרך הדת... "תהילים נגד טילים".... אם מישהו רוצה באמת שהחרדים יתגייסו צריך להשבית את צהל לגמרי ולהראות להם שהבולשיט שלהם לא עובד.... או שלא בעצם.. אז הם יאמרו מה שהם אומרים על השואה.. שכל מי שמת או ימות זה בגלל שהוא היה חוטא ואלוהים שלח את הפלסטינים כמוציאים להורג מטעמו...

Silvi k

New member
ומה עם הסטודנטים שלנו??

הנה דוגמא, של אנשים שגם לומדים וגם משרתים בצבא ומי שרוצה להיות עתודאי - כלומר ללמוד לפני צבא - תורם יותר מזמנו בסיום לימודיו ונכון שזה לא קל - אבל משתדלים. אז אל תהיה צבוע אנחנו כבר עושים את זה ומה אתכם?

ישיבות ההסדר והמכינות הם ההוכחה

אגב, סגן מפקד סיירת מטכ"ל הוא דתי בוגר הכינה בעלי וכנראה שהוא הולך לפקד על היחידה.

begone

New member
להילחם וללמוד

המציאות שולחת מבזק חדשות קטן: ישיבות ההסדר קיימות. חיילים דתיים לומדים ונלחמים. ואם כבר הזכרת את הרב עובדיה יוסף - כדאי שתדע שאליהו יוסף, אחד מאחיו של הרב, שירת בצבא קבע והיה קצין שלישות בחטיבת הצנחנים. אח אחר שלו, נעים יוסף, התגייס לאצ"ל בשנות הארבעים. כן, כן - אלו אחיו של עובדיה יוסף. ממש כך.

נאור 2002

New member
"נחל חרדי"

לנחל נחרדי התגייסו רק אלה מבין החרדים שלא יכולים לדעתם ללמוד רוב הזמן תורה כפי שנהוג אצל החרדים , החזקים נשארים בישיבות... בקשר לטענה אחרת ששמעתי (הסטודנטים גם לומדים וגם נלחמים) ראשית הם גם מקבלים עזרה מהמדינה יותר מהחרדים, הם גם לא מחוייבים ללימודם כמו שהחרדים מחוייבים ללימוד התורה (להבדיל).

zazaza

New member
שקרן עלוב, טיפש ובור.

1. הסטודנטים לא מקבלים גרוש מהמדינה, לא רק שלא מקבלים הקצבה חודשית כמו החרדים - עוד משלמים 10000 ש"ח שכר לימוד שנתי + הוצאות לימוד (ספרים, מחברות, עזרי כתיבה, שימוש בזמן מחשב, הדפסות, כריכות, צילומים וכו´) + אינם יכולים לקבל השלמת הכנסה או להחשב כמובטלים, חייבים לעבוד כדי לקנות פת אוכל ולממן את שכר הלימוד המופרע ובכל זה עוד עושים 30 ימים מילואים (ולפעמים יותר!). 2. סטונדט שלא ילמד בשיא הרצינות כנראה גם לא ימצא עבודה, חילוני שלא מוצא עבודה נחשב מובטל, אינו יכול לממן לעצמו עוד לימודים ונידון לחיים נוראיים - בעוד החרדי ממשיך ללמוד, מתוקצב ובלי שום דאגות ! מסקנה - אתה שקרן עלוב, טיפש, מנותק מהמציאות ומפיץ שינאה נוראית כלפיך וכלפי שקרנים עלובים כמוך !!! תחזור לחור שממנו צצת !

zazaza

New member
נח"ל חרדי

אין לך שמץ של מושג מיהם הלוחמים הנפלאים הללו, שכנגד כל ההסתה והאלימות כלפיהם עשו את המעשה הנכון והאמיץ והתגייסו. אתה לא מכיר אותם ואינך יכול לומר דבר על יכולתם ללמוד תורה או כל דבר אחר. האם עלה במוחך העלוב כי יתכן והם חשו את התחושה החילונית ? קרי - אנו נמצאים במלחמת קיום (מלחמת חובה!) וכל אחד חייב לתרום פיזית להגנת מדינתנו ! בקיצור - שוב אתה משקר.

voguemaster

New member
קשקושים

"החזקים נשארים בישיבות" לדעתי לא. "ראשית הם גם מקבלים עזרה מהמדינה יותר מהחרדים" - היית מת מקבלים עזרה יותר מהחרדים. המדינה לא עוזרת לי בשכר לימוד ולא נותנת לי כסף סתם כך. "הם גם לא מחוייבים ללימודם" עוד קשקוש. אנשים לומדים כי הם חייבים. בימינו תואר ראשון זה חובה אם ברצונך למצוא עבודה אמיתית (לא בתור פועל שחור כמו שאומרים), ולפעמים תואר ראשון פשוט לא מספיק. אבל אתה צודק, למה צריך תואר ראשון כשהמפלגה מממנת אותך ?

למעלה