להיתקע

Roi Highway

New member
להיתקע

שלום. נראה לי שזו הפעם הראשונה בחיים שאני נקלע למצב בו אני חסר אונים ואובד עצות. אני בן 26, עד לפני חודשיים עבדתי בעבודה מסודרת בחברה סלולרית. אני סטודנט ומתחיל שנה שנייה ללימודים ביום ראשון הקרוב. על פניו אני כמו מרבית הסטודנטים הממוצעים שגרים במרכז, (אומרים לעבוד למחייתם) ולומדים... אך לאחרונה קרו מספר אירועים שהפכו את חיי. תשובת לגבי קבלה או אי קבלה לעבודה מתעכבת כבר כחודש וחצי. נאלצתי לעזוב את הדירה אותה השכרתי, ובמצב בו אני לא עובד - אני לא מרגיש שאני יכול להתחייב לדירה אחרת. הכל נראה תקוע, לא מסתדר, והחרדה שלי עולה משבוע לשבוע. התחלתי כבר לחשוב על עבודות אחרות למרות שהעבודה לה אני ממתין היא העבודה בה ארצה להתחיל קריירה. יש רק דבר אחד שהוא טוב וזה הלימודים. נראה שזהו התחום היחיד בו אני, לשמחתי, נוחל הצלחות. מה עושים במצב שבו מרגישים תקועים? האם שווה לקחת סיכון ולמצוא דירה אחרת (כרגע אני מסתדר אצל בת משפחה אך עדיין זה לא קל)? תודה.

bridges

New member
בחיים דברים נתקעים לפעמים...

שלום רב לך וברוך הבא לפורום שלנו, יש שני מקרים שבהם יש לנו תחושת תקיעות, אחד במקרה שמשהו בנו תקוע ואנחנו לא מקדמים את עצמנו והשני זה המקרה שלך שבו משהו בחיים שלא תמיד תלוי בנו נתקע. ברוך הבא לחיים האמיתיים. לפעמים דברים מתארכים מעבר לצפוי, לפעמים יש דברים שנתקעים ויש דברים שלא תלויים בנו. מה שכן תלוי בנו זו הפרשנות והתחושות שאנחנו נותנים למקרים האלה. הפרשנות שלך שהכל תקוע כרגע אבל אולי יש גם פרשנות אחרת? על איזו פרשנות אחרת אתה יכול לחשוב? עכשיו לגבי שכירת הדירה: נראה שבאינטואיציה שלך פעולה של שכירת דירה תאפשר לך לצאת מתחושת ההתקעות. האם זה נכון? אם זה נכון, אני ממליץ לך להקשיב לאינטואיציה ולכן אני מזמין אותך לשאול את השאלות הבאות: מהו בדיוק הסיכון? מה הדבר הכי גרוע שיכול לקרות אם תשכור את הדירה אבל לא תתקבל לאותה עבודה שאתה רוצה? מה האלטרנטיבות שלך? בהצלחה, רונן

החיים זה כמו משחק מונופול

אהלן רועי, חשבתי איך אפשר לענות על השאלה "מה עושים במצב שבו מרגישים תקועים?" בדרך שתתאר את הפתרון הפשוט ביותר... ואז נזכרתי במונופול. במשחק יש סיבוב קבוע שצריך לעשות (40 משבצות). כשיש הזדמנות מנסים לקנות רחוב ו/או לבנות בתים. לפעמים מסתפקים בתחנת רכבת או בחברת חשמל... אתה בטוח זוכר שבמשחק הזה, לפעמים נגמר הכסף ואז כל מה שמנסים לעשות זה לסיים עוד סיבוב בלי לדרוך במקומות "בעייתיים". היפה במשחקים, שהם מדמים, במדוייק מצבים מהחיים. הנה תראה :) עד לפני חודשיים, עשית את הסיבוב הרגיל (40 משבצות, לא?). כשהייתה הזדמנות (מרצון או שלא) ניסית להתקבל לעבודה חדשה. בינתיים אין תשובה (או שאין לך מספיק כסף כדי לקנות את המשבצת...) אז מתחילים לעשות סיבובים על ריק. בינינו, הסיבובים האלה, זה בדיוק הזמן לבחון את האופציות. אתה הכי לא תקוע שיש...תחשוב כמה אופציות עומדות מולך כרגע (כמעט כולן). עכשיו כל מה שנשאר זה לבחור. אני בטוח שתקנה את ת"א (כשתוכל...) שיהיה בהצלחה, ומקווה שלא חפרתי יותר מדי, נועם

isaacm

New member
להיתקע? לא תיקח עבודה אחרת?

שלום גם לך, רועי.
כאשר אנחנו בתוך הקלחת - הכל נראה גדול ומאיים. אולי קצת פרספקטיבה תקל עליך. נראה לי שאתה מרגיש שאתה חייב להחליט עכשיו, ומשום מה קשה לך עם זה. מה יקרה אם תיקח עבודה אחרת? מה יקרה אם תשכור דירה חדשה? מה יקרה אם

Roi Highway

New member
וואו תודה לכם

זה פתח את הראש ונתן חומר למחשבה... עכשיו נראה איך אני מרגיש עם כל זה ואיך אני מיישם חלק מהדברים שנכתבו כאן.

isaacm

New member
להיתקע?

שלום גם לך, רועי. כאשר אנחנו בתוך הקלחת - הכל נראה גדול ומאיים. אולי קצת פרספקטיבה תקל עליך. נראה לי שאתה מרגיש שאתה חייב להחליט עכשיו, ומשום מה קשה לך עם זה. מה יקרה אם תיקח עבודה אחרת? מה יקרה אם תשכור דירה חדשה? מה יקרה אם לא תיקח עבודה אחרת? מה יקרה אם תישאר במקום שאתה? מה נותן לך את ההרגשה שאתה תקוע? ובאמת, האם אתה באמת, באמת תקוע - או שהאטת קצת לכבוד המציאות. הרבה הצלחה לך איציק

למעלה