"להישאר בבית"

שרי30

New member
"להישאר בבית"

דניאל בן שנה ועשרה חודשים ובשבועות האחרונים הוא לא רוצה לצאת אחה"צ אלא "להישאר בבית" כדבריו. כל ניסיון להלביש אותו ניתקל בצרחות. אני מוותרת כי אני לא רוצה לכפות עליו דברים אבל אז יוצא שאנחנו נשארים ימים שלמים בבית. הוא מתרוצץ ערום, מתעסק בדברים שהוא מוצא בבית ומבסוט. האם לזרום איתו? האם זה יכול להעיד על בעיה מסוימת? כי אפילו הוא לא רוצה ללכת לסבא וסבתא שבעבר מאוד רצה, או ללכת למגרש המשחקים. כלום. רק "להישאר בבית".

ענתש

New member
אם זה לא בא מתוך מצוקה אלא מתוך

כיף אז למה לא ? אם הוא היהמבקש כל יום ללכת לפארק זה היה נשמע גם מוזר ? כיף לו שם, שם הוא רוצה להיות. אבל רק צריך לשים לב שזה לא מתוך איזו שהיא מצוקה עם הבחוץ - פחד ללכת למישהו מסויים ? בכי כשיוצאים בכל זאת, בכי שלא נרגע ? אני רק מנחשת, לא ממש יודעת איך לבדוק את זה. אני מניחה שאת יכולה גם לנסות לדבר איתו ולנסות להבין מה הבעיה. אם זו בחירה בבית, כי כיף בבית, אז למה לא ? זה בטח יפסיק כשהבית ישעמם אותו, כשיגמרו כל האטרקציות 100 פעמים

אם הוא מעסיק את עצמו ולא משועמם

אני לא רואה סיבה לדאוג. נשמע שטוב לו בבית כרגע ואולי הוא זקוק לתקופה שקטה שכזו. אני לא יודעת מה היה קודם, אבל לפעמים אנחנו מסתובבים יותר מדי עם הקטנטנים האלה וחושבים שזה כיף להם והם בסך הכול רוצים להרגיש מוגנים ומעדיפים מקום סגור או מנוחה מאחרים. תשמחי שהוא מעסיק את עצמו הרבה הורים מתפללים רק לזה.

irisgh

New member
רגע, זה תלוי

האם דניאל הולך לגן בבוקר? לאנשהו? אם הוא הולך לאנשהו בבוקר (או לגנון כלשהו או לגן שעשועים עם המטפלת) אז אולי זה מספיק לו והוא רוצה אחה"צ בבית. אם זה ימים שלמים מהבוקר עד הערב, אז אולי כן מתפתח משהו.

גלי29

New member
יש ילדים שזה האופי שלהם

אוהבים את סביבתם הביתית וקשה להם עם התארגנויות ויצאות חדשות נכון שזה לא נעים לכפות אבל גם את לא בעונש ולא נראה לי שתישארי לבד בבית בגלל חוסר רצון להתעמת מה גם שלפעמים היצאה ההיא בשבילו/לטובתו את ההורה ואת צריכה לתת את הטון בלי להרבות בדברים אנחנו יוצאים נקודה להלביש בכח ולצאת בכח אחרי שתחליטי בשבילו אולי ילך לו יותר בקלות בפעמים הבאות

כן, לזרום איתו

אבל גם תדאגי לבייביסיטר שהוא יאהב ושאוהבת לשחק איתו, כדי שגם את תוכלי לצאת לפעמים ותני לו את האלטרנטיבה: בחוץ עם אמא או בבית עם הבייביסיטר.

למעלה