להישאר או לעזוב

Araphel

New member
להישאר או לעזוב

בוקר טוב לכולם אני חדשה לגמרי בכל הנושא . מכל הקריאה בפורומים למיניהם הבנו (אני והבן זוג שלי) שאנחנו רוצים להיות ביחד להתחתן רק שבעת מדורי הגיהנום האלו אין לי מילים.
האם הדרך היחידה להיות יחד זה פשוט בשבילי לעזוב את הארץ?
תודה.

kuku34

New member
את צריכה לפרט מעט

מאיפה בן זוגך? איפה הוא נמצא ? יש נהלים שאפשר למצוא גם בפורום בהתאם לסיטואציה שלכם
(חתונה / ידועים בציבור וכ"ו )

Araphel

New member
להישאר או לעזוב

קראנו את הנהלים האיסוף מסמכים. אנחנו לפני חתונה והוא אזרח זר.
פשוט נשארתי בהלם מכל הפרוצדורה. מורידה את הכובע בפני זוגות רבים.

kuku34

New member
גם אני בתהליך הזה

אני אחרי חתונה שנערכה בחו"ל ,עכשיו מתחיל בריצות...צריך הרבה כוחות :) אל תתיאשי צריך לזרום עם זה

Idanlevy4

New member
את ממש טועה

אין לך ממה לפחד אני יודע שבהתחלה זה נראה ממש מפחיד אבל אם תלכי לפי הנהלים הכל יעבור חלק וזה ממש לא קשה במשרד הפנים הם ממש נחמדים והדוגמא הטובה לכך היא כמות האנשים שנמצאים בפורום בסך הכל פעם בשנה הולכים למשרד הפנים לחדש תעודת זהות קצת שאלות וזהו

AlexShkut

New member
השאלה הראשונה,

שאת צריכה לשאול את עצמך - זה מה את רוצה באמת?
כל השאר זה שאלות טכניות שלכולן יש תשובות.

Araphel

New member
להשאר או לעזוב

כן אני משארת שאפשר למצוא עבודה ולא נראה לי שמותר סתם כך גם בטוח יש איזה תהליך . בכל מקרה תודה החברה פה ממש נחמדים באתר וכבר סידרו לי הרבה דברים במוח.

a4563

New member
מעט תובנות שאוכל לתרום בנושא

- אם יש לך עדיפות גבוהה להישאר בישראל אז כנראה שזה שווה את הפרוצדורה
&nbsp
- אם גם ההישארות בישראל וגם המעבר למדינה אחרת באים בחשבון אז הייתי מתייחס לשיקולים הבאים:
1. למיטב התרשמותי (אין לי ידע מקצועי בנושא) הנוהל בישראל מייגע יותר מבמדינות מערב אירופה. גם יותר ניירת, וגם ברמת החשדנות ("לכי תוכיחי שאת לא עבריינית")
2. אם עובדים מסודר אז קיים סיכוי סביר שהכל יעבוד חלק אבל גם קיים סיכוי לא מבוטל ליפול לסיטואציה קפקאית (שוב, התרשמות אישית שלי. אין לי סטטיסטיקות).
3. גם אם הכל יעבור חלק, אין דרך לדעת את זה מראש.
4. בשורה התחתונה, המחיר תלוי באופי שלך, אם את מהאנשים שיכולים לישון בשקט תוך ידיעה שיש עוד הרבה עבודה ושקיים סיכוי כלשהו למשבר ביורוקרטי אז כנראה שזה לא נורא כל כך. אם לא, אז קחי בחשבון שאם את נכנסת לזה אז צפויות לך שנים של דאגות - גם אם הכל יתנהל כראוי.
&nbsp
מקווה שעזרתי, בהצלחה עם כל כיוון שתחליטו עליו

Araphel

New member
להישאר או לעזוב

תודה. יש לי אופי קשה אני לא אוהבת במיוחד ביורקרטיה במיוחד על צד של האפליה
ויצא לי הרבה להיתקל בזה. בכל מקרה תודה על התובנות

a4563

New member
אופי קשה ומשרד הפנים זה לא שילוב טוב...

נראה לי שהאפשרויות העומדות בפנייך הן או להתרכך, או לוותר, או להחליט מראש על תכנית מגרה לעזיבה לחו"ל למקרה שהם מנסים לאלץ אותך לרדת נמוך מידי.
&nbsp
אופציה שעדיין לא בדקתי היא להעביר את הטיפול בהליך לעורך דין. אין לי מושג כמה זה אמור לעלות והאם זה חוסך זמן ועצבים אבל יכול להיות ששווה לבדוק.
&nbsp
אגב, למיטב התרשמותי לא מדובר באפליה אלא בשרירותיות ובלגן כללי. או שאת נופלת על פקידה בעייתית ביום הלא נכון או שלא.

Araphel

New member
להישאר או לעזוב

איך כל התהליך המדורג בא עם הנוהל שבכלל מלכתחילה לא מפרקים תא משפחתי?
מה שהנוהל המדורג כן עושה.

a4563

New member
על איזה נוהל את מדברת?

אשמח לדעת אם יש נוהל כזה. גם אני די מיואש מהם וכל דבר יעזור לי. תודה
&nbsp

למעלה