להישאר או ללכת?

iamdidi

New member
להישאר או ללכת?

אני נשואה כמעט שנתיים, ללא ילדים. בתקופה האחרונה יש בעלי עובר משבר אישי שמשליך על הזוגיות שלנו. הוא טוען שהוא רוצה להיות לבד, אבל לא ממש מוכן לוותר על מה שיש לנו. יש לנו מערכת יחסים יפה, קצת צרות כמו שיש לכל זוג נורמלי, אבל בסך הכל יש (או היתה...) אהבה, הבנה, סקס טוב. אני לא יודעת האם פשוט לעשות את המעשה בעצמי ולקום וללכת או לתת לו את הזמן לפתור את הבעיות עם עצמו. כל הסיפור נמשך כבר חודשיים, זה משפיע מאוד קשה על המצב בבית. פשוט לא נעים להיות בבית. אנחנו נורא רחוקים. מצד אחד, אני יודעת שחלקנו משהו מאוד מיוחד וחבל לוותר עליו. אבל מצד שני, זה נורא מעליב אותי שהוא לא בטוח לגבי הקשר שלנו. וזה גם משפיע על האהבה והתשוקה שלי אליו. אני חושקת בו פחות, מוצאת בו כל מיני מגרעות קטטנות שקודם לא הפריעו לי. מסתכלת על בחורים אחרים. וזה נורא מפריע לי.

נעמי112

New member
../images/Emo91.gif תלכו לייעוץ

אני ממליצה לך לא לוותר כל כך מהר. יש תקופות רעות וצריך לנסות לפני שמפרקים את החבילה. אני ממליצה לך לדבר עם בעלך על הרגשתך וללכת לייעוץ זוגי. זה יכול לעשות פלאים!

seeyou

New member
האם פשוט לעשות את המעשה בעצמי ?

תבררי עם עצמך סדר החשיבות של: יש לנו מערכת יחסים יפה, אבל בסך הכל יש (או היתה...) אהבה, הבנה, סקס טוב. בכול זוגיות עם בעיות הגבר "נופל" מבחינה מינית יותר מאשר האישה... עכשיו-זה תלוי רק בך-ברגשות שלך בכלל על היחס שלך לכול המרכיבים של מערכת יחסים. חשוב מאוד שאין עדיין ילדים במצבים כאלו הרבה זוגות מביאים ילדים לעולם בתקווה שזה ישפר המצב. רק את אחראית על גורלך.... חייט טוב מודד 10 פעמים לפני שגוזר פעם אחת..

iamdidi

New member
ניסינו ייעוץ

ניסינו ללכת ליעוץ. הלכנו לפגישה הכרות, אבל הוא לא היה מעוניין להמשיך. ניסינו לדבר על זה וזה לא עבד. ניסינו להתעלם מזה, וגם זה לא עבד. עצוב מאוד, אבל נראה לי שזה נגמר...

האם המשבר האישי

זה שהוא רוצה להיות לבד? או שכתוצאה מהמשבר האישי הוא רוצה להיות לבד? כדאי לברר כמה הוא מוכן לשתף אותך במה שקורה לו. אולי הוא באמת צריך קודם כל להיפתור את עניניו. אפשר שתהיי שם בשבילו אם הוא מוכן לתת לך מקום.

ימית טל

New member
משבר אישי שמשליך "צל" על הזוגיות.

להישאר!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! אולי זה משבר הגיל?אולי בעיות בעבודה?..... נסי לתפוס אותו בעיתוי נכון , מה הוא מרגיש?מה הוא חווה? באיזה קשיים הוא מתמודד? כיצד הוא תופס את מה שעובר עליו?מתוך זה נסי להבין מה קורה בקשר הזוגי שלכם ומה הגורמים להתרחקות בינכם. כשהוא מדבר , הקשיבי לו , הראי איכפתיות , נסי להבין לרגשותיו מבלי להיות שיפוטית ומבלי להפחית מהכאב. תשדרי לו את התחושה כי את שם בשבילו , ומקבלת אותו גם בתקופה שאינה מזהירה בחייו. לאחר שחה זו , הוא יזרום וירגיש הקלה , ואותה הבנה ואהבה תחזור במהרה.

iamdidi

New member
המשבר שלו

לדעתי המשבר הוא משבר אישי שלו. לא משהו שקשור ישירות לזוגיות. הוא מוצא את עצמו בגיל כזה שהוא ציפה שחיים שלו יראו אחרת לגמרי. הוא צריך לפתור עם עצמו המון דברים ונראה לי שהוא לא מסוגל לעשות את זה כשאנחנו ביחד.

adam33

New member
במקרה לך..

בעלך אינו רואה את האוצר שיש לו ביד ובמקום זאת הוא פוזל ורואה כיצד הדשא של השכן ירוק יותר מצד שני בפזילה שלו הוא פשוט גורם לך פחות להמשך אליו ויוצא מכך פחות להשתדל והתוצאה ידועה..את רואה בו את המגרעות שתמיד היו שם אבל לא האפילו על האישיות שלו היתי אכן מייעץ לכם שיחה ישירה וייעוץ ובלי להתייפיף..לומר את הדברים ישר בפנים... ולגבי המגרעות לעשות שאת עם טאקט... זכרי..גבר לא פתאום קם ומחליט שהוא רוצה להיות לבד..חייבת להיות סיבה שאת כתוצאה מכך הגורם המפריע.. מקוה שתמצאו את העכבות ותדלגו מעלהם... בהצלחה

רונתי

New member
להישאר

לפעמים אנשים עוברים משברים בחיים , בעיקר משברים של חשבון נפש -לאן הגעתי בגילי לעומת אחרים בגילי או לעומת מה שחשבתי שיהיה ובן הזוג גם אם לא קשור ישירות לבעיה נמצא שם והוא חלק "מההשגים" . נסי להציג לו את ההצלחות שצבר יפי ארועים קטנים שיוכל להתגאות בהם כהשגים בקיצור תפני אותו לנקודות האור כי מנסיון אני יודעת כמה מתוסכלים אפשר לצאת מחשבון נפש במיוחד במדינתנו שהמון אנשים טובים ומשכילים לא יכולים להתקדם ועובדים ,אם בכלל, בשכר נמוך משווים ובמעמד נמוך ממה שראוי להם. אם תוותרי עכשיו זה יהיה חבל נסי לעזור לו לעבור את המשבר בשלום.

D E V A S H

New member
מבינה לליבך

גם אני במצב שלך ! (וגם בלי ילדים) אנחנו ביחד 10 שנים, שבמהלך השנה האחרונה בייחוד, בעלי עובר משבר אישי. בהתחלה זה היה נראה שהבעיות הם שלי, והכל היה מושלך עלי ועל הזוגיות ביננו, והלכנו לטיפולים זוגיים במשך שנתיים וגם טיפול סקסולוגי. מה לא עשיתי כדי לשפר, לתמוך לשנות אצלי כדי לרצות אותו. עד שהגיעו מים עד נפש...החלטתי לקחת את הפקלאות ולעזוב, לתת לו את הזמן שלו, שינסה להבין מה קורה לו, כי אני כבר יותר מידי נפגעתי. שום דבר לא היה מספיק טוב בשבילו. התקופה הזאת שאנחנו פרודים עושה לי טוב על הנשמה...אני חוזרת לעצמי, לשמחת החיים שאבדה לי...ויותר טוב מזה...החלטנו להיפגש במהלך השבוע מספר פעמים כדי שלא נתרחק, בגלל שאנחנו עדייו אוהבים ורוצים לתמוך אחד בשני. אני עדיין רוצה להיות שם בשבילו, בתקופה של המשבר שהוא עובר. והמצב נראה שמשתפר...התקופה הזאת גורמת לו לראות את הדברים קצת אחרת, הוא מבין שהרבה מזה קשור בבעיות האישיות שלו עם עצמו, והוא מצליח גם לחייך. אני נהנת מהתקופה שלי עם עצמי, יותר אוהבת את עצמי, הביטחון העצמי חוסר לי. אני לא אומרת שאני לא פגועה שאחרי 10 שנים הוא לא בטוח בזוגיות שלנו, זה מאוד מפריע לי, אבל אני בפסק זמן, ושיעברו החודשיים, אני יצטרך להחליט מה לעשות בשביל עצמי. אני מקווה שירד לו האסימון ושידע להעריך מי אני. ואם זה לא זה, יהיה אחר, שבטוח יגרום לי לאושר. אני ישמח להמשיך לדבר איתך על הנושא ויש הרבה מה לדבר....

iamdidi

New member
הייתי רוצה להמשיך לדבר איתך

אנחנו החלטנו להיפרד. אמנם ההחלטה היתה שלי, אבל הוא נראה שלם איתה מאוד. הוא טוען שנגמר לו הרגש ואני כבר לא יודעת מה אני בעצמי מרגישה, אני רק יודעת שאני מאוד פוחדת מהסטטוס החדש הזה וקצת פוחדת מלהיות לבד... DEVASH - איך הוכל להמשיך ולדבר בפרטיות?

למעלה