להיסגר בתוך בועה?

להיסגר בתוך בועה?

האם באמת שעות הפנאי שלנו צריכות להיראות ככה? לפני כך וכך זמן החזרתי את הרכבחברה שלי, ובמקומו אני רכשתי אוטו יד II. אז אני מניח שהמחיר שלו, שנת היצור ומס' הקילומטרים שעבר נורא נורא מעניינים את הסובבים אותי. אין לי שמץ גם למה אני צריך את "האוטו עשה X קילומטר ב-Y שנים, אז זה Z קילומטר בשנה". הם לא מסתפקים רק בזה: צריך להסביר להם בפרוטרוט גם למה החזרתי ת'רכב חברה, בכמה זה מעלה לי את הנטו וכד'. בנוסף, בגילי, מי שלא נשוי ואין לו ילדים, מה יש לו? נכון מאוד - מקצוע! ועוד כזה שאנשים אחרי שעות העבודה ובסופי שבוע מנסים לחלוב כל טיפת מידע לגבי מה בדיוק אני עושה בעבודה, ויש שכר ברוטו ושכר נטו ומס הכנסה. בנוסף, ממש בא לי להתחמק מאלה שרוצים יעוץ בנושאי מחשבים: איך לעשות X, ואיזה ציוד מסוג Y כדאי לרכוש? נסו להגיד "אין לי שמץ". - איך אתה עובד בהיי-טק ואתה לא יודע? האם כדאי להתחמק מלפגוש אנשים בשביל להימנע מהסיטואציות הנ"ל או שייש פתרון אחר?

גנגי

New member
חפש חברים שמתעניינים

בדברים אחרים, ולא בכסף. יש כאלה. בחיי. לי יש רק כאלה.

וניסיתי גם את "הלך ההארד דיסק,

כדאי שתקחו ת'קקמייקה למעבדה, ובכלל Windows 98 זה פסה", ומצאתי ת'צמי שובר ת'ראש להסביר מזותומרת שההארד דיסק הלך, ולמה לקחת את המחשב למעבדה.

צצצ התחלת עם מילים מקצועיות.

לא עושים ככה אם רוצים להעביר מסר של "אני לא מבין בזה".

אבל אפ'חד לא יקנה שאני לא מבין בזה

"מחר אני אסתכל על זה, אני פצ'וט נורא עייף". כאילו שלמחרת אני הולך לפגוש אותם שוב; אני פשוט אמנע מכך.

resputin

New member
אז מה עם "אני לא מתעסק בתחום הזה"?

"אני לא מבין כלום בחומרה (עם הסבר פשוט מה זה חומרה ומה זה תוכנה)"? "אין לי שמץ ירוק, אני עלול לגרום יותר נזק ממה שיש"?

מוּסקט

New member
ככה זה

כשתופסים אותך כמומחה בתחום מסויים, במיוחד אם הוא מאחד המקצועות החפשיים. ולא, אתה ממש לא חייב לענות. מספיק שתביט לאותו שואל בעיניים ותחייך. אנשים בדרך כלל לא ממשיכים לשאול אם לא עונים להם.

זהו, עשיתי את זה

אמרתי "אני לא עושה את זה" אחרי שכמעט נרדמתי על הספה כשניסו לעניין אותי בכתיבת איזה משהו קטן בתוכנה. "למה? זה קשה?". -"לא, כי אני חופשי".

למעלה