להיות DBA...

alongo1

New member
להיות DBA...

שלום לכם וחג שמח,

שמי אלון והחלטתי להירשם לאחרונה לקורס DBA של חברת ההשמה HackerU. לקורס אני מגיע עם רקע של מנהל רשת ונסיון צבאי בלבד בתחום (אני בן 25. בארבע השנים בהן אני משוחרר לא עסקתי כלל במחשוב). יש לציין שלא למדתי תכנות בצורה מעמיקה או פורמלית מעולם.
מהמעט ששמעתי על התפקיד התחלתי להרגיש שזה המקצוע בו אני מעוניין, וכעת אני צמא למידע נוסף שיעזור לי להבין מה המשמעויות של להיות DBA.
האם יש כאן מישהו שזה העיסוק שלו, או אפילו למד את הקורס של האקריו?
האם הרקע שהצגתי אכן מספיק לעבור את ההכשרה הזאת? זה קצת מוזר שהמכללה כלל לא דורשת ידע קודם לקבלה ומבחינתם יכול אדם להתחיל את הקורס ללא רקע, ידע ונסיון.

תודה לעונים.

גרי רשף

New member
המעט שאני יכול לתרום

לא שמעתי על החברה שציינת, ולכן אינני יכול לחוות דעה עליה או על הקורס, אין לי מושג מה התכנים, מה ההיקף, כמה זה עולה, מה הרמה וכו'.

רוב ה-DBA-ים מגיעים לתפקיד עם נסיון קודם בתחומים אחרים, ולכן הנסיון בניהול רשת בהחלט יכול לעזור לך.

הקושי הגדול הוא להתקבל לתפקיד הראשון, ושם לצבור נסיון שבעזרתו תתקדם בהמשך.

ההצלחה בקורס עצמו תלויה במידה רבה במרצה, אך בעיקר בך ובמאמצים שתשקיע בללמוד ולהתקדם (גם מעבר למה שנלמד בקורס).

alongo1

New member
תודה לך,

אחד החששות הוא שאכן אני אסיים את הקורס ואשלח לעבודה - אבל כזו שתראה בידע שרכשתי על בסיסי נתונים כערך מוסף בלבד ובפועל יעסיקו אותי כמנהל רשת.
או לחילופין להתקבל לעבודה שמחזיקה בסיס נתונים אחד הדורש תחזוקה, כלומר שאי אפשר להשכיל ממנה על עולם בסיסי הנתונים כולו.
איך נראה שוק העבודה בבסיסי נתונים, ומה בדרך כלל אופי העבודה הראשונה שאני יכול לצפות?

גרי רשף

New member
קשה לענות אך הייתי אומר כך..

הצצתי באתר של החברה שציינת וראיתי שהם מבטיחים עבודה לכל בוגר.
אינני יודע מה כתוב באותיות הקטנות, אך הייתי מציע לך להתמקח על תוכן העבודה ולא על המשכורת. העבודה הראשונה תהיה סטאג' שאינך אמור להתפרנס ממנו, אלא לצבור את הנסיון הראשון שהוא הכי חשוב.

מעבר לכך אינני יודע מה לומר לך.. אולי לאחרים יש מה להוסיף.

alongo1

New member
עד שאתחיל את הקורס,

אני לומד עצמאית access כדי להיכנס לתחום וגם במטרה לממש בסיס נתונים אישי שאני צריך כדי לקיים איזה עיסוק.
בטח יהיו לי שאלות... עוד אחזור

גרי רשף

New member
הערה בקשר לזה

אני התחלתי את דרכי באקסס, ולכן אני האחרון שיזלזל בו.
יחד עם זאת קח בחשבון: אקסס כולל גם יכולות של ניהול בסיסי נתונים (טבלאות, קשרים בינהם, שאילתות SQL) וגם יכולות ממשק משתמש (מסכים, קוד VBA). מה שצריך לעניין אותך יותר כעת זה החלק ה-DBA, ודווקא כאן האקסס תורם יחסית מעט מפני שהכל מבוסס על אשפים (wizards) וקשה לכתוב ולערוך שם SQL. שים לב לזה.

הייתי מציע לך לשקול להוריד ולהתקין SQL Server (גרסה חינמית מוגבלת בזמן): בכל מקרה תעשו את זה בקורס, ושם תוכל לתרגל שימוש אמיתי ב-SQL.

בהצלחה!

lj101

New member
עוד הערה, כמי שעוסק כאיש BI, האקסס וSQL...

הולכים ביחד.

נכון שהממשק של אקסס לכתיבת שאילתות לא נוח בכלל, בשביל זה יש את ה-SQL Server Management Studio שמאפשר לעבוד בצורה נוחה ביותר.

האקסס משמש בעיקר לכתיבת יישומים המשתמשים בשאילתות ל-SQL (שאילתות מעבר).

אני לא זוכר מתי יצרתי טופס באמצעות האשף אלא בכתיבת קוד.

אם עובדים נכון, האקסס יחד עם שילוב של טכנולוגיות של MS מאפשר דברים די מתקדמים....

עוד הערה קטנה, אני מתחבר להמון מקורות נתונים, לפעמים האפשרויות והיכולת של האקסס בשימות פונקציות מותאמות UDF עושה עבודה טובה יותר.

כלליים

New member
access

יכול לתת בסיס די נחמד, והוא ממחיש בצורה די טובה את המודל התיאורטי של "בסיס נתונים".
בשים לב למה שאמר גרי, אחרי כל שאילתה שאתה יוצר באקסס, כדאי להציץ ולראות את משפט הsql שנוצר.

pelegk11

New member
חג שמח

1. לקבל חוות דעת על המקום שאתה מתעניין בו כנס לקבוצץ "משרות הייטק ושיווק ללא ניסיון בין חברים" יש הם המון בוגרים ממקומות שונים ותשאל.
2. לדעתי, בתחום ה SQL תבדוק מול חברות שזה הליבה שלהן (כגון VALINOR-אין לי שום קשר אליהם), במידה והם מעבירים לימודים.

למעלה