להיות קרציה
התחלתי לעבוד בסקרים מדלת לדלת. זו לא האופציה האהובה עלי, אבל זה מה שהם נותנים בהתחלה ואמורים ש"זה מה שיש" (יש עוד סוגי סקרים, שבהם אני יכול להיות יותר טוב, אבל לא מציעים אותם למי שלא מצליח בסקרים בבתים). העבודה היא כל ערב (בעצם - ארבעה ערבים בשבוע, שזה למעשה שורף את כל השבוע) ומרויחים, כמובן, לפי סקרים. כל ערב אני צריך לנחות על אנשים בבית ולשכנע אותם במקום להתראיין לסקר. אני מקבל המון תגובות עוינות, ופה ושם שיתופי פעולה. בשבוע שעבר דווקא הצליח לי יחסית בכפר הסטודנטים החדש (גם שם יש הרבה אנשים שיורקים לך בפרצוף ומסרבים להתראיין, אבל יש גם כאלה שמשתפים פעולה) אבל חלק מהסקרים אינם רלוונטיים לסטודנטים אלא רק למשפחות עם ילדים. אלא מה? בבתים של משפחות עם ילדים בקושי מסכימים לפתוח לי את הדלת, ומי שכבר מסתכן לענות לאדם זר, מאוד מזלזל בבקשתי להתראיין לסקר קצר על 10 דקות (זה באמת האורך של הסקרים). חברת הסקרים גם מציבה מדי פעם קריטריונים שעוד יותר מצמצמים לי את האפשרויות - לראיין יותר משפחות, לא לראיין אמהות אלא רק ילדים, וכו'. היום הניסיונות שלי לסקור היו כל-כך לא מוצלחים, שנשברתי באמצע וחתכתי הביתה. נמאס לי להתקרצץ על אנשים ולספוג עוינות, ונמאס לי לא להצליח לשכנע אנשים. הניסיונות לאמר שהסקר הוא על בירות, מצליחים בדירות סטודנטים (אם בכפר ואם בבתי דירות) אבל הניסיונות לאמר שהסקר הוא על ממתקים - לא מצליחים בבתי משפחות. גם הניסיונות לפתות אותם במתנות לא מצליחים. איך הייתם מנסים לשכנע אנשים להתראיין כשאתם מופיעים אצלם במפתיע בבית?