להיות סקסולוג

עומרפ1

New member
להיות סקסולוג

שלום רב,
אני על סף סיום תואר ראשון בפסיכולוגיה בתל אביב, ולאחרונה חושב להיות סקסולוג. בעצם יש לי שתי שאלות:

1. אם ארצה להיות סקסולוג דרך פסיכולוגיה, כלומר אלמד תואר שני בפסיכולוגיה קלינית, אצטרך לעשות התמחות גם בפסיכולוגיה קלינית ואז בנוסף התמחות בסקסולוגיה? או שפשוט לאחר סיום התואר השני בפסיכולוגיה קלינית אגש להתמחות בסקסולוגיה?

2. הבנתי משיטוט באינטרנט שאפשר להיות סקסולוג גם דרך עבודה סוציאלית? האם זה אומר שבעצם אני יכול עם תואר ראשון בפסיכולוגיה שיהיה לי בקרוב ללמוד תואר שני בעבודה סוציאלית ואז להיות סקסולוג? זה יכול להיות מסלול טוב כי ככה תנאי הקבלה לתואר השני יהיו קלים יותר, לא? במקום שאני אצטרך להתקבל לתואר שני בפסיכולוגיה קלינית, דבר הרבה יותר קשה. אם זה נכון, האם יש משמעות למסלול ממנו מגיעים לסקסולוגיה? כלומר בין אם זה דרך תואר שני בפסיכולוגיה או דרך תואר שני בעבודה סוציאלית.

תודה רבה מראש!
עומר

עומר שלום

ראשית שיהייה בהצלחה על סיום התואר. במידה ואתה רוצה לעסוק בסקסולוגיה, אתה מוזמן לקרוא בתקנון של איט"ם (האגודה הישראלית לטיפול מיני) מה יש לעשות ע"מ להיות סקסולוג מוכר.
www.itam.org.il

עידן מיליצ'ר

עומרפ1

New member
תודה על התגובה עידן, ו-

ממה שאני מבין שם, צריך לסיים תואר שני בפסיכולוגיה קלינית, לעשות התמחות, לעבוד 3 שנים כפסיכולוג קליני, ואז לעבור השתלמות בטיפול מיני? אם הבנתי נכון, זה ממש ארוך..
יש דרך אחרת שהיא חלופית להתמחות בפסיכולוגיה? קיוויתי שאוכל לסיים תואר שני בפסיכולוגיה ואז מיד לעבור השתלמות/התמחות כדי להיות סקסולוג, ושלא אצטרך בעצם לעבור שתי התמחויות שונות
ושאלה אחרונה, אני מקווה שלא בוטה, מה היתרון בלהיות חבר באגודה?
תודה רבה מראש :)

עומר יקירי....החיים קצרים הלימודים ארוכים

מכל מקום לשאלותך:
1)אתה יכול ללמוד עבודה סוציאלית תואר שני ןלעשות התמחות בסקסולוגיה.
2)לדאבונך
....יש לעשות שתי התמחויות, כמו בכל דבר אחר שתרצה להתמחות.
3)לדאבוני
.... אתה לא בוטה! נכון להיום כל אחד יכול להגיד שהוא סקסולוג! גם השכן שלך שאין לו בכלל ידע בפסיכולוגיה רפואה או עבודה סוציאלית יכול לשים שלט ענק....מומחה בסקסולוגיה. אין חוק סקסולוגים גמו רופאים פסיכולוגים או עובדים סוציאליים.
היתרון בלהיות חבר באגודה הוא בעניין, כנסים, התעדכנויות במחקר (שאפשר גם לבד) ובעיקר שייכות.

לכל שאלה אני כאן,
בהצלחה,

עידן מיליצ'ר

עומרפ1

New member
אז נראה לי שעוד שאלה קטנה

תודה רבה על התשובות קודם כל
האמת שקצת בלבלת אותי. מה שחשבתי הוא שהרי מכיוון שכל אחד גם יכול לעבוד כפסיכולוג, היתרון בלהיות רשום בפנקס הפסיכולוגים הוא שאפשר לעבוד במרפאות ציבוריות, לצבור קליינטים, ואז לפתוח קליניקה, ושזה המסלול הפשוט שפסיכולוגים עושים. אז אפשר להגיד שעבור סקסולוג זה דומה? כלומר שאם אני בא למרפאות ציבוריות כרשום בפנקס הפסיכולוגים עם השתלמות בסקסולוגיה, יהיה לי יותר קל להתקבל? או שאולי יש עוד יתרונות תעסוקתיים? או שזה פשוט מסלול רשמי שלא באמת קריטי מבחינה תעסוקתית אלא יותר מבחינה לימודית/מקצועית?
תודה :)

בגדול זה מאוד דומה

אם אינך רשום בפנקס כזה או אחר, לא תוכל לעבוד במקום ציבורי. מעבר לזה עד כמה שאני יודע, כל המקומות הציבוריים מעסיקים רק חברי איט"ם....מעבר להיותם רופאים , פסיכולוגים או עוס"ים.
מבולבל? ... אי כבר לא

עידן

למעלה