להיות משמעותית

להיות משמעותית

שבוע טוב לכולם.. לאחר שהתגיסתי ולצערי הרב נתקלתי באטימות המערכת וציפיותי והמוטיבציה העזה שהיו בי לשירות משמעותי ותורם נגוזו, עלתה בי המחשבה כי בשירות לאומי אוכל לתרום ולתת מעצמי הרבה יותר מאשר שנתיים בתפקיד נוכחי שלי בצבא. אני באמת רוצה לעשות, לפעול, לעזור, לתרום ולהיות משמעותית במדינה ובחברה שלנו. רציתי לדעת האם ניתן להתחיל שירות לאומי באמצע שנה, בחודשים אלו... ? ובמידה וכן, אילו עמותות חילוניות קיימות? והאם, לדעתכם, זה מניע נכון לעזוב את הצבא (מבחינת הצבא אני יכולה להשתחרר בכל יום) ולתרום בדרך שאני חשה כי יותר מתאימה לי?

Q T g i r l

New member
דעתי

ואני מתייחסת רק לשאלה האחרונה כי השאר זה כבר פרטים שאיני יודעת. קודם כל תלוי בזמן שנשאר לך. אם נשאר לך שנה בערך הייתי ממליצה לך להישאר ולסיים את הצבא כמו גדולה. לא הייתי ממליצה לך בכלל לעזוב את הצבא, ונכון שזה קצת מנוגד לפורום הזה, אבל לדעתי לתרום את יכולה תמיד, גם אחרי צבא... ולעזוב צבא רק בגלל שאת לא בעילית המערכת זה לדעתי לא עילה נכונה לעזיבה. וסתם ככה- איך בדיוק תוכלי להשתחרר בכל יום? תזכרי שיציאה מהצבא תמיד תהיה יהיה לך איזשהו כתם, גם אם תפצי עליו בשירות לאומי. זאת לפחות דעתי (לא לסקול אותי באבנים בבקשה :))

pure_as_fire

New member
בתור אחד שהיה שם..

אם נשארה לך פחות משנה לשרת, אז זה אומר שאת הזמן שנשאר, זה המקסימום שתוכלי לעשות בשירות לאומי. ולא הרבה מקומות לוקחים אנשים שלא יכולים לתת מינימום שנה - ככה שלנסות להכנס למערכת השירות לאומי בהנחה שאת יותר משנה בצבא, זה בעיה. אם את פחות משנה בצבא, אז אני ממש לא רואה טעם להמשיך, לפי המצב שאת מתארת, אני יודע איך זה להלך כמו רוח רפאים במערכת הצבאית, אחרי שנותנים המון ומקבלים פחות מ0 לפנים, נחשקים, וזה מגיע למצב כבר 0 שלהמשיך זה לא פאר, לא גדולה ולא נעליים - אין שום גדולה בלקום כול יום ולחשוב איך לא להשתגע טוטאלית, אי אפשר לסיים מקום שכשכבר אין שום רצון לחייך בו כמו "גדול". ובהחלט עדיף לעבור לשירות לאומי - וכן לעשות את השירות כמו "גדולה", ולא בביזיון. תעזבי מה שאנשים יחשבו עלייך, כתם לא כתם (ומהנסיון שלי בחיים בחוץ ושל חברים שלי שאפילו ש"ל לא עשו - לא נתקלנו בבעיות) את זאת שצריכה לחיות עם עצמך, תחיי עם עצמך כמו שטוב לך. אני לא ראיתי שום גאווה או כבוד בלהיות אחד שלא מרים אצבע בצבא כי אני בדכאון רצחני, ורק מחפש כול היום איך להתבודד בעצמי, מאשר להיות מאושר ולתת מעצמי 200% בשירות לאומי, ויש אחלה תפקידים מאתגרים...יותר מאתגרים מכול תפקיד ג'ובניק בצבא, אבל הגישה של האדם משנה הכול. שירות לאומי ניתן להתחיל תמיד, יש תקופות עם יותר תקנים ויש עם פחות, קיימות מס' עמותות חילוניות, הבטוחות והמובילות בהן: עמותת שלומית והאגודה להתנדבות, יש קישורים בפורום, וגם חיפוש בגוגל יתן לך תאתרים. בהצלחה :)

למעלה