להיות מרצה....

אריאל145

New member
להיות מרצה....

אוקי, אז שלום ותודה מראש! אני בן 23 וכמו הרבה מאוד אנשים אני נמצא בשלב שאני צריך להבין מה ללמוד ומה אני רוצה לעשות החיים שלי. לאחרונה עלה הרעיון של להיות, לא פחות ולא יותר, מרצה באונ'. השאלה שלי היא מה צריך כדי להיות מרצה (חוץ מקישורי הוראה והצגה פרונטלית, שיש לי)? אני כמובן מניח שצריך תואר ואף תואר שני, אבל על סמך מה אונ'/ מכללה מקבלת מרצה לעבוד אצלה? תודה.

מיקוד

הי אראיל אתה כותב על תחום רחב ונראה לי שכדאי למקד פה קצת האם אתה חושב על הוראת מבוגרים בכל מקרה או רק על להיות מרצה באוני'/מכללה? מהו אופן ההעסקה שחשוב לך בעתיד? זה חשוב כי כדי להיות מרצה באוני' אתה חייב להיות חוקר בעיקרון מרצים שעובדים באוני' הם בעיקר חוקרים ורק קצת מרצים מורים מן החוץ לרוב מועסקים בחוזה זמני ומפוטרים בתום כל שנה- האם קביעות חשובה לך? בנוסף, כיום קיימים תהליכים של אקדמיזציה שכיוונם מעיד על כך שבעתיד ידרש אפילו תואר דוקטור בכדי ללמד במוסדות להשכלה גבוהה - האם אתה מוכן למסלול הארוך? נראה לי שחשוב שתסמן גם מהו התחום שבו היית רוצה ללמד ? ואולי תשתף אותנו למה דווקא מרצה- כדי שאפשר יהיה לראות מהמוטיבציות שלך האם קיימות אפשרויות נוספות שיכולות להתאים. אפרת נצר וייס

yoni5132

New member
תשובה לשאלה דיי מצחיקה

אם אתה רוצה להיות מרצה באוניברסיטה (מרצה של מה? פיזיקה גרעינית? היסטוריה של מערב אפריקה? דיני חוזים?) עלייך לעשות קריירה של אקדמאי. מה זה אומר? תואר ראשון, תואר שני, תואר דוקטורט ופוסט דוקטורט (בחו"ל בד"כ) ואז אם פרסמת הרבה מאמרים ויש לך רזומה, ראיון מוצלח והמלצות אז אולי תתקבל למשרה באקדמיה. קצת מצחיק לאמר שלמרבה האירוניה קישורי הוראה דווקא לא יעזרו לך הרבה במסלול הזה. מרצים באוניברסיטה הם או פרופסורים חוקרים או מרצים "מן החוץ" שעובדים בקבלנות כמרצים\מורים בתנאים מחפירים. מרצה באוניברסיטה זה מקצוע רע מאוד במדינת ישראל.

למעלה