להיות לסבית

פאמקי

New member
להיות לסבית

לא פעם אני שומעת את המשפט: "נמאס לי, אני חוזרת לגברים". לדעתכן, האם היא "פחות לסבית"? והאם להיות לסבית- זו בחירה?

כלעוד

New member
לדעתי האישית: 1.לא "פחות לסבית", אך אולי יותר

דו מינית, כי מסוגלת לחשוב על זה רציני. מה שלסבית "לגמרי" אולי בכלל לא רואה כאופציה, גם אם היתה רוצה. 2. לדעתי להיות לסבית זו בכלל לא בחירה, אם משיכתך המינית ו/או הנפשית המרכזית היא לנשים. אדם הולך בעקבות גופו ליבו ונשמתו אל מה שקורא לו. זה הטבע האנושי. אך לחיות כסטרייטית עקב דת/ תרבות/ רצונות מסויימים/ פחדים/ אחר, כאשר את בעצם לסבית - זו בחירה. לא ממש מוצלחת לדעתי, וכרוכה במחירים כבדים.

מה דעתך על לבחור

להיות לסבית אבל שמישהו אחר יגדיר אותך כמשהו אחר? see? אין קושי אישי עם נראות. לעבור כמי שאני רוצה לעבור, אבל בעיקר למי שאני רוצה שתראה.

לפחות הבנת חלק מהדברים

גם לי היה קשה להבין, בעיקר במחשבה ובלהבין שבעצם "קיבעתי" את הדברים, עכשיו אני אנסה להעביר את זה מההבנה ליישום, כל יום לומדים דברים חדשים.... יום נפלא

אני מכנה את זה - לסבית בלאי

אני חושבת שהמחשבה לחזור לגברים היא- ששם יהיה טוב יותר או קל יותר. אני חושבת שזה היה יכול ללכת גם לצד השני. אני מניחה שזה השתנה מסיבה כלשהי... יש נשים שנטייתן המינית גמישה יותר.. אולי? ואז הן ברות מזל ויש להן יותר אפשרויות לבחור. אני לדוגמא לא מסוגלת לדמיין את עצמי בסיטואציה מינית עם גבר. לא מאז שידעתי אישה :) אבל אני קיצונית... חחחח אני חושבת שהבחירה היא במודעות. הבחירה היא אם ללכת אחרי מה שאתה מרגיש או אחרי מה שנהוג/מצופה/מקובל. אני חושבת שאם המגבלות והסטראוטיפים ששמים על זהות מינית, היו פחות נוקשים ויותר נזילים, יותר אנשים היו באמצע ומתנסים גם וגם :) וגם וגם? גם אם נטיה מינית היא לא מולדת, היא נקבעת בשלבים מאוד מוקדמים, כך שלכנותה בחירה יהיה מעט מגוחך.

שחיקה הורגת

משפט מצוין שלך "אני חושבת שאם המגבלות והסטראוטיפים ששמים על זהות מינית, היו פחות נוקשים ויותר נזילים, יותר אנשים היו באמצע ומתנסים גם וגם :) וגם וגם?" הייתי מוסיפה לו את המילה הגדרות לפני או אחרי "מגבלות" אבל אז מהפכות לא היו הופכות חברתיות, הן היו נשארות אישיות בלבד. וכמה חבל זה היה. ?

כלעוד

New member
מישהיא נשואה בשידייט כתבה שלהיות עם גברים זה

אותם החסרונות שעם נשים, רק בלי היתרונות. נו, מי שיכולה שתחזור לגברים. אני מתכוונת בע"ה בלי נדר לעשות את זה יום אחד, אבל מסיבות דתיות בלבד. ולא עקב אכזבה מנשים, או מחשבה שהדשא של השכן ארוך יותר. לא יודעת אם אצליח.

dykit

New member
מי שיכולה שתחזור לגברים??

אני מבינה שאת נמצאת באיזושהו קונפליקט בין ציווי הדת שבחרת בה לבין הזהות שלך. אבל להכיל את זה על אחרות? בפורום הזה כאן? הרי את בעצם באה ואומרת - להיות עם גברים זה יותר טוב, זה יותר נכון, זה יותר מוסרי. ואני ממש לא מסכימה איתך. צר לי. למה יש אנשים שזה מוסרי להיות איתם בזוגיות ואנשים שזה לא מוסרי? רק בגלל המין שלהם? למה? מי החליט? מבחינתי - אין הבדל. אני אהיה מוסרית ובסדר באותה מידה אם אהיה עם גבר או עם אישה, השאלה היא כמה הקשר יהיה טוב, כמה אהבה תהיה שם, וכמה משיכה, וכמה אושר. זהו. תחשבי איזה מחיר נפשי גבוה את משלמת על הפער הזה בין איך שאת חיה (קשרים עם נשים, הגדרה עצמית כלסבית) להין מה שאת חושבת שהסביבה, או הדת, אומרים לך לעשות (לחיות עם גברים). למה שלא תקווי לעתיד שתוכלי לקבל בהשלמה ואהבה את הזהות שלך במקום לקוות שתוכלי לשנות אותה? או לחילופין - שפשוט תמצאי בן/בת זוג שיעשו אותך מאושרת. בעיני - דת שמבקשת ממך לוותר על מי שאת ולחיות בפער הזה, היא דת איומה. אני יודעת שלמרות שאני לסבית, הייתי יכולה להתאהב בגבר, ולהימשך אליו. אבל אני לא רוצה. טוב לי. אני אוהבת להיות לסבית. אני אוהבת את אורח החיים הזה, אני אוהבת קשרים עם נשים וזוגיות נשית, ואני אוהבת סקס לסבי. ולגבי השאלה שהתחילה את השרשור - אם לסבית בחרה להיות עם גבר או לחזור עם גבר, מה אתן רוצות? לקחת לה את הטוסטר? מה זה משנה? השאלה אם זו בחירה שנעשית מתוך התאהבות ושלמות, או בחירה שנעשית מתוך לחצים חיצוניים ותחושת אשמה על הלסביות.

פאמקי

New member
dykit ☼ בסוף ההודעה גרמת לי לחייך

לגבי דעתך? אני מבינה את הקושי לקבל את הדברים ומאוד מסכימה איתך. חברותיי מקבלות תמיכה בנושא כי מבחינתי, אהבה אינה מבדילה בין דת, גזע ומין. בבגדול. אני יכולה להתאהב או לא להתאהב באנשים שונים לגמריי מחברתי אך רק בגלל הבדל טעם. גם אני מקווה שנוכל לבחור עם הלב ורק לנו תהיה הזכות להגדיר את עצמנו. ועל אף שאני מאמינה שלהיות לסבית זו לא בחירה והבחירה היא לחיות אורח חיים לסבי, התאהבות בגבר אינה משנה עובדה זו. ולסיום הערה לכולנו- חשוב שנזכור- פניה אישית כלפי גולשת וביטול השקפתה, אינה במקומה. אנו משתפות, כל אחת בדעתה שלה ועל האחרות לכבד אותה. זה בסדר לא להסכים איתה, אך הדיון הוא לא אישי.

כלעוד

New member
דייקית, בבקשה, אמרתי את זה דווקא בחיוך ציני

ובהומור לסבי פנימי, ולא מהמקום הדתי, כאילו לכל אלו ש"מאייימות" ששיחזרו לגברים, אז "נו נראה אתכן. מה אתן חושבות שזה כל כך קל?" הנה אפילו אני - דו, וכן אוהבת גברים, ועוד דתית, לא מצליחה או לא רוצה -לא חשוב, לעבור צד. מקווה שהובנתי יותר בנקודה זו,
ולגבי השאר על כביכול קונפליקט דת-לסביות שלי, זה מורכב, ארוך, אישי, אבל גם לא נראה לי שהסברתי טוב. לא כאן המקום, אם פעם אדרש לכך, אסביר בלי נדר בעל-פה או בפרטי.

את דו? דו יו????

ואם אומר לך שיש לי להכיר לך גבר נפלא, יפהפה, עשיר לפחות כמו משולם ריקליס (אבל בכלל לא נראה כמו פוחלץ), עדין עם קוביות בבטן, מבין, מתחשב ובעל שטרונגול מזהב. התעתרי? אה?

כלעוד

New member
חחחחחחח.... יהיה קשה להגיד לא לשטרונגול הזהב

למה את חושדת כל כך? יש ציר. ואני בציר דו שמעדיפה נשים. שזו דרך אגב המקבילה של המקבילה של דו שמעדיפה גברים. שנים לקח לי להודות בכך. שניםלהודות שאני לא סטרייטית. שנים להודות שאני לא לסבית. מה לעשות, תמיד מפוצלת, וכך לומדת לחיות בג'גלינג נצחי, ולאזן בין כולם. שזה בעצם להשכין שלום. חחחחחח את מצחיקה אותי.

פחחחח רגע

מזזה הציר הזה? מאיזה בציר? מה שונה בין אהבת האדם שדייקית דיברה עליה למה שאת עכשיו כתבת ולמה לסבכ אותי למה?

למעלה