להיות כתב?

Kosem

New member
להיות כתב?

שלום לכם. יש לי מספר שאלות עניינות שלדעתי אקבל תשובות אליהם בפורום זה. יש עיתונים מקומיים ובכלל אתרים שמפרסמים חדשות מקומיות. לצורך העניין, הרבה פעמים בזמן שאירוע מתרחש הם כבר יודעים על זה. אני מאמין שאם הם יודעים על זה על השניה, הם מאזינים לתדר של משטרה או מד"א. האם אדם פרטי אשר רוצה להיות כתב באתר אינטרנט יכול להשתמש ברדיו לסריקת ערוצים אלה ופרסום מה שהוא שומע בלבד? אני לא מדבר פה על שידור, אלה רק על קליטה. אז מספר שאלות: 1. האם זה חוקי להאזין ולפרסם מידע אשר נשמע בתדרים אלו (משטרה, מד"א) באתר אינטרנט? 2. האם יש חברה בארץ שמוכרת מכשיר אשר יכול לעלות על התדרים הללו. 3. האם להחזיק מכשיר כזה זה חוקי, והאם להאזין זה חוקי או שצריך רשיון (אם בכלל) לשתיהם אשמח לקבל תשובות. תודה לעונים

zukik

New member
תשובות

נתחיל מהסוף להחזיק מכשיר כזה נחוץ רשיון .... ולכן תשובה 2 חברה לא תמכור לך לפני שיש לך רשיון ותשובה 1 זה שאם אתה מחזיק מכשיר כזה ללא רשיון ומפרסם ידיעה כבר עברת על החוק עוד לפני פרסום הידיעה .... ברשיון החובבים (שמאפשר החזקת מכשיר כזה ) כתוב "לא יקלוט בעל הרשיון ידיעות שלא נועדו לקליטה בתחנתו קלט ידועות אילו שלא במתכוון לא יספר דבר קליטתן כל שכן תוכנם אלא למורשים לכך מטעם המדינה" אני מניח שסעיפים דומים יהיו גם לבעלי רשיון אחר .... ובטח פרסום הידיעות הנקלטות ידרשו גם את אישור הצנזורה אני לא משפטן אבל נראה לי שרוח הדברים די ברורה .... מקווה שעזרתי ....

Kosem

New member
עזרת מאוד

למי אני פונה בכדי להשיג רשיון מהסוג שאני צריך כמו כן, האם יש דרישות מסויימות בכדי לקבל את הרשיון וכמובן, כמה הוא עולה שנתי?

zukik

New member
רשיון

משרד התקשורת הוא הכתובת http://moc.gov.il לא כל אחד יכול להחזיק סורק אני יודע שעתונאים מחזיקים ... אז אולי אם אתה אתונאי תוכל .... לגבי תשלום לא יודע כמה אבל אני מניח שזה סכום של כמה מאות שקלים ...

למעלה