להיות כמו הגברים

indy-m

New member
להיות כמו הגברים

"לבנת-תירוש הן גם אנטי-פמיניסטיות משום שהפמיניזם הפוסט-מודרני הוא בהכרח ביקורתי, ולכן בישראל הוא חייב להיאבק, למשל, נגד דיכוי האישה הפלסטינית, המזרחית והתאילנדית על-ידי האישה הקפיטליסטית שהיא לרוב גם לבנה. כמובן, באותה נשימה הפמיניזם הזה צריך להיאבק גם נגד דיכוי הנשים המזרחי-אירופאיות בשוק העבדות והזנות. אבל הפמיניזם של לבנת ותירוש ונשים בורגניות אחרות, הוא מגוחך במטרתו: להיות כמו הגברים. על כך אומרת הפמיניסטית הצרפתייה אנטואנט פוק: "אז בסופו של המאבק יהיו עוד גברים בורגנים ממין נשי, המשרתות את הכלכלה הגברית הפאלית". סמי שלום שטרית במאמר " הפשיזם כן יעבור, בבתי-הספר "

סאטיר33

New member
לומר על לבנת שהיא פמיניסטית

זה כמו לומר שגולדה מאיר פמיניסטית. כלומר, נקודת המוצא של שטרית בקטע המצוטט בטעות יסודהּ.

indy-m

New member
לא נכון, הוא כתב שהיא אנטי פמינסטית

ראה הודעתי הקודמת והמאמר המצורף.

aaa123

Member
לבנת פמיניסטית ,ומי שטוען שלא

אינו יודע או מעוות את משמעות המלה פמיניסטית. יש הבדל בין לבנת לגולדה מאיר. לימור לבנת פעלה במשרד החינוך למען מעמד האישה כאשר אני לא יודע על פעולות של גולדה מאיר למען מעמד האישה. לימור לבנת פעלה בנושאים כמו חוסר השויון בין מחוננים למחוננות,והמלצה לכיתות נפרדות במתמטיקה לנשים(אני בספק אם הדבר האחרון באמת חיובי למעמד האישה אבל ברור שהכוונה היא לשפר את השגי הבנות במתמטיקה).

סאטיר33

New member
לימור לבנת לא פועלת למען מעמד האישה

עד עכשיו לא בדיוק שמעתי או ראיתי תוכניות שלה לקידום מעמד המורָה. לא שמעתי אותה בעניני נשים, תלמידות - כן בהחלט ראיתי אותה מעניקה סכומי כסף אדירים לש"ס, כן שמעתי וראיתי איך היא מצופפת כיתות, מקטינה שעות תגבור. בוודאי שמעתי וראיתי שמה שחשוב זה הנפת הדגל ושיעורי יהדות מגוחכים או מתן תעודת זהות בטקס רשמי. פמיניזם זה לא מנכ"לית אישה.

aaa123

Member
נתתי לך דוגמאות של פעילות שלה

עוד דבר שאני זוכר זה שהיא התעסקה בנושא של שינוי תוכן שוביניסטי של ספרי הלימוד. אני יודע שהיא גם חלק מעזרת נשים יחד עם יעל דיין מירב מיכאלי עירית לינור ועוד נשים. אני זוכר שעזרת נשים פעלה למען נפגעות תקיפה מינית,וכמו כן פעלה למען זה שיהיו יותר נשים בממשלה.

סאטיר33

New member
זה פמיניזם לא מחייב - מצטער

לפחות בתפיסתי, הטיפול בספרי הלימוד אצל לבנת אינו קשור לעניין הנשים, אלא לגישה אידיאולוגית עקרונית - ראה צנזורה של ספרי לימוד, ראה דרישת הבעת "נאמנות למולדת" לשם קבלת תקציבים. אפשר ונוח לראות רק מה ש"מתאים לי", ולא לראות את המכלול. מה שאגב מביא למסקנה די עגומה שלבנת פועלת עפ"י טיקט של "אופנה" ומרוץ לראשות הממשלה יותר מאשר על טיקט אידיאולוגי אמיתי פרו-פמיניסטי או הומניסטי. אינני חושב שעמדות ימניות קשוחות כשל לבנת "מתארגנות" לתוך תפיסה פמיניסטית אמיתית.

aaa123

Member
ימניות לא סותרת פמיניזם

פמיניזם מדבר על מצב הנשים יחסית למצב הגברים. אינני רואה סתירה בין דרישת נאמנות למולדת ופמיניזם כי פשוט אין קשר בין הנושאים. הטיפול של לבנת בספרי הלימוד לא קשור רק לענין הנשים אבל ענין הנשים הוא לפי מה שהבנתי אחד הנושאים שהיא מטפלת בהם,והיא דואגת או מתכוונת לדאוג להוצאת מסרים שוביניסטים מספרי הלימוד.

סאטיר33

New member
לבנת ממשיכה את שהתחיל קודמהּ

ותפיסות ימניות בהגדרה רואות ערכים אחרים מול עיניהן. לא מקרי מאמרו של סמי שלום-שטרית וההתקפה כנגד לבנת. קרא אותו בעיון. איך בדיוק, ותסביר לי, שרת חינוך התומכת ברשת חינוך דתית, שראשה בז לנשים, ובקול רם, בדיוק מקדמת עניני נשים. אשמח לשמוע. האם אתה חושב שהיא תבדוק את המסרים בספרי ש"ס או החינוך החרדי? אתה מאמין שהיא תבצע צנזורה פמיניסטית של ספרי לימוד בבתי ספר דתיים-ממלכתיים? אני מאמץ את ראשי לבדוק היכן בדיוק מתבטא הפמיניזם של לבנת וממש לא מצליח לראות דבר. חברותהּ בעבר בשדולת הנשים בכנסת ראויה להערכה. אבל דומני שיותר ממנה פעלה ח"כ דיין, ח"כ גוז´נסקי, פרופ´ שלוי, כרמלה מנשה, שלי יחימוביץ´- ואלה שמות שעשו הרבה יותר רעש בפעילות פרלמנטרית וחוץ פרלמנטרית ממה שחלמה או עשתה בפועל לבנת אי פעם.

aaa123

Member
יש רוב בחינוך הלא דתי

ויש רק מיעוט בחינוך הדתי או החרדי כך שהנושא המרכזי בעיני הוא מה שלימור לבנת עושה בחינוך הלא דתי.

wasaby

New member
אינני מסכימה עם דעותיה של לבנת

ולא עם כל פעולותיה, אבל לטעון שהיא איננה פמיניסטית בגלל שהיא אינה שותפה לדעתך בכל דבר ועניין זה לעשות לעצמך חיים קלים. לבנת היא פמיניסטית, היא בעד שוויון זכויות לנשים. בניגוד לזרמים אחרים בפמיניזם לבנת מעדיפה להתמקד ביחסי גברים נשים בתוך החברה הקרובה אליה - החברה הישראלית אך אני בטוחה שהיא לא תתנגד לשיפור מעמד האישה הפלסטינאית ביחס לגבר הפלסטינאי. אצל כל אחת מאיתנו הפמיניזם הוא רק חלק ממערך שלם של ערכים, אצל אחת זה יכול להיות ציונות סוציאליזם ואחוות עמים ואצל אחרת ליברליזם ופציפיזם. כל אחת מאיתנו מחליטה בכל רגע נתון לאיזה ערך מבין הערכים הללו היא מקדישה את מירב כוחותיה, זה לא אומר שהיא מפסיקה להאמין בערכים האחרים. ולגבי ה"צנזורה בספרי חינוך": חינוך הוא חיברות, העברת המידע המיומנויות והערכים שהחברה מאמינה שצריכים להיות לילד. החינוך יכול להיות יותר פתוח ולאפשר לילד יותר לפתח את ערכיו שלו אך גם אז הדבר נעשה מתוך ערך מסוים שאנו רוצים להעביר לילד, במקרה זה ערך החשיבה העצמאית. אין חינוך שהוא "אובייקטיבי".

ספיר ק

New member
אנטי פמיניסטיות?

פוסט מודרניזם זה פוסט מודרניזם. יש עוד פמיניזמים. ואישית, אני בהחלט בעד שוויון זכויות בין נשים לגברים. להיות כמו גברים, אם תרצי/ה. מאבקים אחרים, דברים אחרים שאני רוצה לתקן, אני אעשה בנפרד מהפמיניזם.

augustus

New member
הפמיניזם של לימור לבנת

אינו כוס התה שלי. אני דוגלת מזמן, מבלי לנקוב בשמות של אסכולות, בראייה כוללת של כל העוולות בחברה, ובצורך להביא לשינוי חברתי אמיתי שמקורו בהכרה בזכות לשיוויון מלא לכל מיעוט. אחרת, אנו זוכות לעוד הטבה, ועוד הטבה, ועוד הטבה קטנטנה, אבל השיוויון אינו ברקע. גם אני לא מפרידה בין מאבק הנשים למאבק ההומואים ולזה של המזרחים, הפלסטינאים, העובדים הזרים וכו´. אולם, החשיבה הפרגמטית מחייבת אותי להכיר בקיומו של הרע במיעוטו, ולהעדיפו על פני הרוע המושלם. בשבילי, המודל הפמיניסטי היא ד"ר אורית קמיר, ולא לימור ליבנת. מאידך, ובייחוד כי אין לי ממה לבחור, אני מעדיפה גבר בורגני ממין נשי לגבר בורגני ממין גברי, כי אני כן מאמינה שלאישה מצליחה יש יכולת לחולל שינוי תפיסתי. העולם הגברי יקבל את העובדה שאישה יכולה להצליח, והבאה בעקבותיה של לימור לבנת תוכל להרשות לעצמה קצת יותר מקוריות וקצת פחות קונפורמיזם, וכן הלאה. לכן, אני מעדיפה את המודל לימור לבנת על פני המודל פנינה רוזנבלום, ואת המודל פנינה רוזנבלום על פני המודל עקרת בית. זאת ההתחלה, אח"כ יבואו טובות יותר.

טל קר

New member
כמעט ואין דבר כזה "בהכרח"

כשמדובר בפמיניזם. הקישור לצערי לא עולה לי, אבל באופן כללי, אני בעד לאפשר לכל אישה להיות מה שהיא רוצה. הרי מה זה "להיות כמו גבר"? זה לא להחליף כרומוזומים, זה לעשות משהו שעל פי החברה נחשב לגברי. אז SAYS WHO שזה רק גברי? זה כמו הביטוי של "היא לא מספיק נשית" או "היא יותר מדי גברית" זה הרי מגוחך, לא מדובר בהחלפה ביולוגית, אלא בעשית תפקידים חברתיים שמשויכים יותר למין הגברי. אז מי אמר שלמין הגברי יש מונופול על כל התכונות האלו? בלי קשר לאם אני חובבת תכונות אלו או לא.

למעלה