"להיות השמנה שאני.."

"להיות השמנה שאני.."

פירסום פוסט (באישורה של הבלוגרית היחסית פופולרית) על נקודת מבט של שמנה על החברה הסובבת אותה (או להפך)... ודרך אגב , בכינוי אחר היא כתבה כאן לפני בערך 4 שנים...

קראתי. התעצבתי. אבל אז קראתי את התגובות

ופתאום תיארתי לעצמי אותה כאישה מאוד חזקה. אני לא יודעת אם אני מקנאה בה. איפשהו היא השלימה עם זה שהיא שמנה. לא יודעת, אני עצמי לא חושבת שאי פעם אוכל פשוט לומר "ככה נבראתי".

דיטי

New member
לקנא לא צריך ../images/Emo13.gif

אני עושה קצת הבדל בין אנשים שתמיד היו שמנים לבין אלה שלא. למי שתמיד היה שמן (אני, למשל) הרבה יותר קל להשלים עם זה. אני לא יודעת מה זה להיות רזה. אני רואה תמונות שלי מהיסודי/חטיבה ואני נראית לעצמי רזה, אבל אני זוכרת שכבר אז ירדו עלי. אדם שפעם היה רזה והשמין עם הזמן, זה בן אדם שלרוב נכסף לעבר החיצוני שלו. נכון שכולנו משתנים חיצונית עם השנים, אבל מכיוון ששומן זה משהו שאפשר לשנות, זה גם התחום שבהרבה מקרים מעסיק יותר מתחומי חיצוניות אחרים. אני לא מקבלת את זה כמובן מאליו שככה נבראתי, כי יכולתי להתמרמר על "למה נבראתי ככה? למה דווקא אני? למה זה מגיע לי?". פשוט עשיתי בחירות מסוימות שלא נעשו כבדרך אגב, אלא ממש אחרי מחשבה והתעמקות בחיים שלי ובמה שאני רוצה מעצמי. בחרתי לא לעשות דיאטות. בחרתי לאכול כמה שבא לי. בחרתי להמשיך להיות שמנה. את כל אלה בחרתי למרות הדוגמאות שמוזכרות בבלוג ומתוך הבנה מוחלטת שזה בא ביחד. בחירה כל כך מודעת עושה אותך שלמה עם מה שיש.

lizush

New member
חידוד מתבקש...

או שסתם לא הבנתי או שזאת השעה (טוב שיש מה להאשים
) מצד אחד את כותבת על "בחירה כל כך מודעת עושה אותך שלמה עם מה שיש", מצד שני התור עמוס תסכולים ומסכנות... תסכולים ומסכנות אלו לא מסתדרים לי בראש עם נושא הבחירות. אולי כי זו אני - אני בוחרת עם מה שיש ללכת חשופה לים, אני בוחרת להרגיש נוח באוטובוס ואני מרגישה בנוח לאכול בחוץ... ד"א - תמיד הייתי שמנה... אז איפה הבחירה שלך? לבחור במסכנות זאת הבחירה הכי נוחה ועצובה שיש. לדעתי...

היא לא בוחרת במסכנות

כי היא לא מסכנה. היא לא נותנת לדברים הללו לחדור אליה. היא בחרה בשומן בנפרד למסכנות.

דיטי

New member
תיארתי סיטואציות מציאותיות

שמתוכן רק החויה הראשונה (של רוכב האופנוע) באמת עשתה אותי מסכנה, כי עדיין לא הייתי שלמה עם עצמי. בשאר החויות המתוארות לא הרגשתי מסכנה, ואי נעימות זו עדיין לא מסכנות, אבל חשבתי על כאלה שלא שלמים עם עצמם ועל כך שזה בטח היה עושה אותם מסכנים כמו שלי היה עם רוכב האופנוע. מטרת הפוסט היתה להראות את החיים של אדם שמן באופן הכי שטחי ומבוקר מצידי, כדי שאנשים ממש יוכלו לדמיין את התחושות, לכן גם לא ציינתי על גבי הפוסט שכיום אני שלמה עם הגוף שלי (אלא רק בתגובות).

ומה אם אני לא בוחרת? זה בוחר בשבילי

אני גם, תמיד הייתי שמנה. מעולם לא הגעתי למצב של רזון, אולי פעם אחת לפני שנים למצב של "מלאות". ואני רוצה לרזות. הו אני כ"כ רוצה... אם כך, מה? למה אני לא מצליחה? אין לזה תשובה. ואני מרגישה כאילו אני על התפר, מתנדנדת- לא מצליחה לרזות ומצד שני גם לא מוכנה להשלים עם זה שאני שמנה. אני מניחה שברגע שאני , לא יודעת, אשלים עם מי שאני בטוב וברע אני אצליח לנחות באחד הצדדים בשלווה.

lizush

New member
בחירות וברירות מחדל

הזדמנות מצויינת לשפוך את ה"אני מאמין" שלי
... כל מה שאנחנו - אנחנו בוחרים להיות כל מה שאנחנו לא - אנחנו בוחרים לא להיות ההבנה שתמיד יש בחירה גורמת לי להגיע למצב של שלמות וחוסר ברגשות אשמה. אני לא זוכרת אם סיפרתי פה פעם את סיפור המפיות. סיפור זה הולך איתי כבר יותר מעשר שנים שעשיתי את "הפורום של לנדמרק"- יש מי שיגידו סדנא לטיפוח אישיות או שטיפת מוח, בכל מקרה אותי זה שינה. עמד על הבמה המנחה: הודי מבוגר קטן ומצחיק בשם ג'יננדרה. הוא הציג הצגה - את ההצגה של החיים: "המפיות". אישה שמנה לא אוהבת את איך שהיא נראית ומחליטה לעשות דיאטה. היא יושבת באמצע הבמה על כיסא ובידה חבילת מפיות ואומרת: "אני רוצה לעשות דיאטה, אבל אני אוהבת לאכול" ומכניסה מפית אחת לאוזן שמאל. נאנחת. לאחר מכן היא אומרת: "אני בודדה ועצוב לי אז אני אוכלת" ומכניסה מפית שניה לאוזן ימין. אח"כ היא אומרת: "רק את זה, זה טעים" ומכניסה מפית לאף לנחיר שמאל, אח"כ היא אומרת: "טוב, מחר נתחיל דיאטה" ועוד מפית מוצאת את דרכה לנחיר הימני. המון מפיות כתירוצים כיסו את האיש הקטן הזה ואז הוא אמר: "ככה כולנו נראים, אנשים עם מפיות"... אני היום למשל כן רוצה להפסיק לעשן ויש לי המון מפיות למה אני לא מצליחה להפסיק. אבל אני מבינה שעצם העובדה שעדיין לא הפסקתי - זאת בחירה. קניית סיגריות - זאת בחירה ובסופו של דבר הצרידות והשתעלויות של הבוקר - זאת הבחירה שלי להיות במצב הזה, כי לא בחרתי אחרת. אני לא אומרת - זה מה יש, זה מצב של ברירת מחדל שאין לנו אופציה לשנות. תמיד יש אופציה לשנות, לא תמיד אנחנו מוכנים להשקיע את כמות האנרגיות האלו בשינוי, וזה בסדר ברגע שנקבל שזאת הבחירה שלנו לא להשקיע בשינוי. כמובן שאני גם שמנה מבחירה, מכיוון שאני בוחרת לא לעשות דיאטה. כמובן אם יתנו לי כדור שבשניות מוריד ממני 20 קילו ללא מאמץ אני אקח, אבל אני לא מוכנה להשקיע אנרגיות בשינוי הזה ולכן בוחרת לקבל את עצמי כשמנה: בוחרת לקנות בגדים צמודים, בוחרת ללכת עם ביקיני לים, בוחרת להתחיל עם בחורים, לאכול בחוץ ופשוט לחיות טוב. זה דיי פשוט - כי זו בחירה...

זה לא כ"כ פשוט.

קשה לי להסכים כי במשך שנים ניסיתי וזה היה חזק ממני. מעולם לא הרמתי ידיים. מעולם לא נחתי. מעולם לא עזבתי את זה. גם עכשיו אני עושה ספורט ומענה את עצמי כשאני אוכלת משהו שכדאי שלא אוכל. זה לא נכון שאני לא משקיעה בשינוי, אני משקיעה אנרגיות אינסופיות. העניין הוא ש,כפי שרשמתי, צריך להגיע לבשלות מסויימת כדי לרדת במשקל.

lizush

New member
ויותר בפשטות

אם את לא בוחרת X אז את בוחרת Y... המודעות רק עושה את זה לנוח יותר, לקבל את זה בקלות ובאהבה ללא כעסים ובזבוז אנרגיות...

למעלה