להיות אמא

להיות אמא

להיות אמא

להיות אמא זה להבין את משמעות הדבר רק שאת בעצמך אמא. זה להבין איך אמא שלך הרגישה,איך היא דאגה גם כשאת לא הבנת אותה כל כך. להיות אמא זה לאהוב בעוצמה כזו שלא האמנת שקיימת גם לא אצל אמא שלך. להיות אמא זה להבין את המשמעות של לאהוב ללא תנאי. להיות אמא זה לחזור על אותם הדברים שנשבעת שלא תעשי\תגידי לילדים שלך כשאת תהיי אמא. להיות אמא זה לעשות טעויות עם ילדייך אך גם לבנות אותם ואותך מאותן הטעויות. להיות אמא זה רגש שאין כמותו, זה האושר שהילדים קמים בבוקר עם חיוך,עם אהבה. להיות אמא זה הרבה סבלנות להקשיב,להבין ולהיות פשוט אמא. (וסליחה לכל הגברים שמציצים מדי פעם בפורום אך לעת עתה הפורום נקרא )

לי28

New member
מסכימה עם כל מילה...

אצבעונית מקסים פשוט אמא... תמיד אמרתי אני לא העשה כמו שאמא שלי עשתה, אני התנהג אחרת, אני אתן חינוך אחר והנה היום כאמא אני נוכחת לראות עד כמה גם אני עושה את אותם הדברים. אני כל הזמן מהרהרת... איך בעצם מגיע לנו היצר של להיות אמא אחרי הלידה הראשונה. גם אני מקווה כי אולי יום אחד ישנו את שם הפורום לשם אחר קצת יותר משפחתי שהגברים לא רק יציצו אלה גם ישתתפו - בשם כמו להיות הורה. אולי.. ביחד נצליח לשנות את זה תודה... שלך לי28

לי28

אני חושבת שהפורום במתכונתו הוא מבורך. ואם תרצי לשנות אותו שיהיה קצת יותר משפחתי אז לא נוכל לרכל על הגברים וחוץ מזה שלדעתי מתכונת יותר מורחבת אפשר למצוא בהורים וילדים. שלך אצבעונית

להיות אמא....

להיות אמא זה להיות הכל.... לתת חיים ... לתת את הלב... לתת את הנשמה.... להיות אמא פרושו בעיני זה לחיות עכשיו כשאני אמא אני לא מסוגלת לראות את עצמי בלי זה הילדים שלי זה החיים שלי להיות אמא פרושו לחיות. ליהי

לי28

New member
וכשהאמא זונחת???

והיכן אותה אמא שזונחת את בנה בבית החולים או במקום אחר לאחר הלידה??? גם אז היא נולדת??? האמא מגיע ביחד עם הרגש... שיש רגש יש אמא. לי28

להיות...כמו אמא

האמירה של אצבעונית,כ``כ נכונה וכ``כ מובנת מאליה לאמא!!!! אבל יש אמא שהיא גם...``כמו אמא`` לילדים שאין להם אמא(כמו לארבעת ילדי החורגים) ואז התמונה משתנה ואף מעיקה לעיתים. למרות זאת ומתוך נסיוני האישי מאד, אני רוצה לומר ולהקל על אמהות שהן חורגות לילדים, כי כל מה שכתבה אצבעונית יכול להיות ישים גם על הורות חורגת אבל תמיד בתוספת המילה ``לרצות להיות...`` זו אינה בושה ואינו עוול לילדיםזו האמת. כי להבדיל מילדים ביולוגים שהכל בזכות ומובן מאליו, אצל ילדים חורגים עם כל העצב האמהות לשמה אינה מובנת מאליה ועליהם ``להרוויח`` אותה.

לי28

New member
שולי רגשת אותי

קראתי את דבריך וקראתי שוב. להיות אמא חורגת ל4 ילדים זו גדולה, וכנראה יקרתי שהיא שוכנת בך. ישנם אמהות חורגות שנותנות הרבה יותר ממה שאמא ביולוגית יודעת ויכולה לתת. להיות אמא אינו מחייב את המילה ביולוגית, להיות אמא זו מילה של רגש, ואת על פי הרשום אכן שייכת ללהיות אמא. אשמח לשמוע ממך שולי. שלך לי28

אמא זה לא רק ביולוגיה

רגש אמהי לדעתי חלק נולדות איתו וחלק לא. בשביל להרגיש את הרגש האמהי הזה את לא חייבת דווקא ילדים ביולוגים. להיות אמא חורגת זה להיות בעלת רגש אמהות כפול מכיוון שבכל זאת לא את ילדת אותם,הם לא היו בבטנך. אבל לדעתי זה רחוק מהביטוי ``כמו אמא`` כי זה הרבה יותר. כל הכבוד לך חזקי ואמצי.. אצבעונית

למעלה