להיות אמא בחופש

nightroll

New member
להיות אמא בחופש

אני מוצאת את עצמי צווחת עליה במלוא גרוני הניחר. מתרגזת ומתעצבנת, והיא עושה כמיטב יכולתה להחמיר את המצב. כבר אמרתי "די, אני בטח האמא הכי גרועה בעולם אם אני רואה בבת שלי רק רע". היום השארנו את הילדים אצל ההורים שלי לכמה שעות, ויצאנו לסרט ולאכול משהו בחוץ. ההורים שלי הם המעריצים השפוטים של הנכדים שלהם, ובעיקר של הילדה שלי, שהיא הנכדה הראשונה וגם היתה יחידה הרבה מאוד זמן. בסוף הערב שאלתי את אמא שלי "תגידי, אולי אני אשאיר איתך את ספיר מחר בבוקר? יש לי מטפלת לכפיר אבל אין לי סידור לספיר". אמא שלי שלחה בי מבט מבוהל, עיניה מתרוצצות בחוריהן כמו חיה שנקלעה למלכודת ומחפשת מפלט. בסוף היא נשברה ואמרה "לא, היא קשה כ"כ, היא מחפשת לריב.... אני לא יכולה איתה..." סוף העולם הגיע, רבותי!!! סוף העולם!!! אמא שלי אמרה לא לבת שלי, והודתה שהילדה קשה, ולא האמא של הילדה!!!! מה אני אמורה לעשות עכשיו???

Windbluesea

New member
תנסי קייטנה צבאית.....

הילדה תחזור ממושמעת חבל"ז... חחחחחחחחחחחחח

Windbluesea

New member
את יודעת מה?????

עכשיו נפל לי האסימון..... אני לא חושב שיש מקום יותר טוב מאצלך.... תגידי יש הסוואה אצלך בבית??? נו...מטעמי בטחון.....

לא מתיימרת...

אבל... אין ילדים קשים.. בדרך כלל. יש ילדים ש.. אולי.. קצת קשה להם. אנחנו.. כהורים.. צריכים לחשוב למה הם מתנהגים ככה.. למה הם לא ממושמעים? למה הם עושים דווקא? למה הם לא נעימים? אולי כי חסר להם משהו? אולי הם בודקים גבולות כי הגבולות לא ברורים? אולי.. הם מחפשים תשומת לב? אולי.. מקפידים איתם יותר מידי? דורשים מהם יותר מידי? אי אפשר לענות כאן תשובה חד משמעית.. אפשר... לפי הסיפור שלך.. רק להעלות סימני שאלה. ואם את באמת רוצה שמשהו ישתנה.. תחשבי... ותשאלי.. ותתהי... אבל אל תפילי עליה את כל התיק.. חלק מההתנהגות של הילדים היא פונקציה של ההתנהגות שלנו. קשה להתמודד עם האחריות הזו.. אבל בדרך כלל זו האמת. עינת....

יש הרבה במה שאמרת,,,

יש לי ילדה בת 3.5 שעד לפני 4 חודשים שנולדה אחותה הורגלה למלא תשומת הלב, ביחוד לאור העובדה,שאבא שלה איננו בבית כל השבוע,, מאז הלידה,, היא בפירוש מנסה למתוח את החוט ולבדוק את קצה גבול היכולת,, בהתחלה היה מאד קשה ,, אבל הבנתי מהר מאד ,,שרק פסיכולוגיה הפוכה תעבוד עלייה וגם כשהציקה לאחותה ולי , וגם כשעשתה דברים אסורים,, ושידעה מראש שהם אסורים,, הפכתי הכל למשחק, ולצחוק,, אין ספק זה עבד,, אמנם גזל ממני הרבה אנרגיות,, בסופו של דבר,, כשאת רגועה,, הדברים זורמים הרבה יותר בקלות,, מנסיון בלבד,,

ר ו ח

New member
החופש הגדול...

הוציא את כולנו מהאיפוס. את הילדים ואת ההורים לכן קחי את זה בחשבון. <לא יודעת בני כמה הילדים שלך> רובם סיימו קייטנות ונמצאים הרבה עם ההורים עם המשפחה וכו´ תאמיני לי שהם משוועים לשגרה... גם אני בדרך לשגעון...

למעלה