להטיל דופי?

להטיל דופי?

מה זה דופי, ולמה מכל הפעולות שאפשר לעשות איתו דווקא מטילים אותו? מה מקור המילה, מישהו יודע?

"סיעת שינוי נחלה הבוקר ניצחון..."

(מבטיח, בלי פוליטיקה.) זו פעם ראשונה שאני רואה שימוש בפועל נָחַל כשמתייחסים למשהו חיובי. זה מקובל? אגב, המקור הוא מהמילה 'נַחֲלָה', נכון?

Idan91

New member
רגע,

זה קשור גם לנישואים? אפשר להתחתן בלי הרבנות סוף-סוף? אין קשר?

גנגי

New member
עליי הטילו

במקווה סוכריות. קשות כאלה, מכאיבות. לא יודעת עד היום מה עשיתי להן שככה עשו לי. מצאו, ילדים, את היוצא-דופן, צבעו אותו ושלחו למערכת. להטיל-ביצה להטיל-דופי להטיל-מים להטיל-עונש לה-טיל סקאד

מוגג

New member
לנחול=לקבל נחלה

מכאן בהשאלה, לקבל משהו. אפשר לנחול אכזבה ואפשר לנחול ניצחון. במקורות יש משמעויות חיוביות ושליליות: "נחלתי עדותיך לעולם כי ששון לבי המה" (תהלים קיט) "אך שקר נחלו אבותינו" (ירמיה טז) "כָּבוֹד, חֲכָמִים יִנְחָלוּ. וּכְסִילִים, מֵרִים קָלוֹן." (משלי ג) "נָחֲלוּ פְתָאיִם אִוֶּלֶת וַעֲרוּמִים, יַכְתִּרוּ דָעַת" (משלי יד) "מַשְׁגֶּה יְשָׁרִים בְּדֶרֶךְ רָע, בִּשְׁחוּתוֹ הוּא-יִפּוֹל. וּתְמִימִים, יִנְחֲלוּ-טוֹב." (משלי כח) נראה לי שהצירוף לנחול אכזבה השתרש בגלל הביטוי "נחל אכזב" -שאין בו זרימה קבועה של מים. "לנחול נצחון" לא נשמע כל כך "מתאים" כי ניצחון נחשב יותר אקטיבי. זוכים בו על ידי פעילות, ואילו מפלה ואכזבה הן דברים שנגרמים ולכן הן כאילו "מונחלות".

תודה.

זו באמת הסיבה שזה נשמע לי לא "מתאים"

מי שמטיל דופי

במישהו קובע שיש בו פגם. באופן מטאפורי הוא מטיל=זורק על השני את הפגם. אפשר גם להטיל "ספק" במשהו, וזה אותו עיקרון. ובתהילים נ,20: "תשב באחיך תדבר, בבן אמך תתן דֹפי" על פי ההקשר הרחב ה"תדבר" הוא דיבור רע, וכך גם לתת דופי.

מוגג

New member
ויש גם מנהג

בשבת חתן או ב"ברי מצווה" להטיל טופי. כמו שאומרת שירה: ככה, סתם.

למעלה