להחליף קלינאית? או להישאר?

שלומות0

New member
צודקת, לכן שאלתי

איזו מסגרת על מנת להיות בטוחה שהוא ממשיך בגן תקשורת,
לדעתי הטיפול בגן תקשורת אמור להספיק בתוספת טיפולים של צוות מקצועי,
התקדמות של ילד על הספקטרום זה לא רק טיפול ממוקד אצל איש מקצוע פרטי
הטיפול ה כי יעיל זה הטיפול בגן ששם גם לומדים להיות בקבוצה ותקשורת קבוצתית, משחקים משותפים, התנהגות תקשורתית בחצר וכו'..
כאן אפשר לראות קידום והדיבור מגיע בהמשך..

מרב געש

New member
תלוי......

האם ברור איפה הקושי שבגללו אין דיבור?
האם הקלינאית דברה אתכם על איך היא עובדת על הנושא.
האם היא רואה שיפור בתהליך שהיא עובדת איתו
האם יש סגנונות עבודה אחרים על אותו נושא
אפשר לבקש שיחה איתה ולנסות לברר את הדברים האלה. אפשר לקבוע עם קלינאיות אחרות להציג להן את הילד ולשאול איך ועל מה יעבדו איתו - ולהשוות לעבודה שהיא עושה איתו.
אפשר גם להתייעץ עם הקלינאית בגן....אם היא אשת מקצוע שאתם סומכים עליה.

dina199

New member
הוא עוד לא בן 4 .

יש ילדים שמתחילים לדבר אחרי 4 (וגם יותר מאוחר).
אין ספק שהוא מבין יותר ממה שהוא מסוגל להראות כלפי חוץ.
אז אם הוא עוד לא בשל לדיבור , ייתכן שאף קלינאית ואף טיפול לא יעזור - אלא הכל יבוא בזמן שלו.

Navva

New member
לתת לזמן לעשות את שלו

בני, אתמול התחיל כיתה ו', לא דיבר ממש עד אחרי גיל 4, ומאז קשה לסתום לו את הפה
.

הקלינאית הראשונה שעבדה איתו (במקביל לתהליך האבחון הארוך, היו ימימים בתחילת שנות ה-2000). היא אמרה שהיא לא ממלמדת אותו לדבר אלה לתקשר. היא טענה שיהיה מוכן הוא יעבור בעצמו את כל אבני הדרך ברכישת שפה ויחסית מהר. וכך היה.

האם הוא "מגברש"? או שהוא שקט לחלוטין? אם יש לו הברה קבועה למילה מסוימת, אז הוא בראשית הדיבור. לא את כל התהליכים ההתפתחותיים ניתן להאיץ. ניתן לתמוך. צריך לתת לילד את התנאים והתמיכה להתפתח בעצמו.

העבודה בגן מיוחד צריכה להיות מתואמת עם הצוות הפרא רפואי. הפעילות צריכה להיות באורינטציה, של התפתחות שפה (גם גן רגיל), התפתחות תקשורת. בגן עצמו, בפעילות הממשותפת כמו בריכוז.מפגש בפעילות החופשית. אני ראיתי זאת מתבצע מעולה בגן עקוב התפתחותי (טרום קבלת "החותמת") שהיה בו בני והרבה פחות בגן התקשורתי. אבל זה תלוי בגננת.

לסיכום, אם את רואה התקדמות, ולאב דווקא בדיבור (שהוא רק אמצעי), קחי נששימה ארוכה ותני לא להתבגר בקצב שלו.

בעיניי מה שחשוב זו יכולת השיחה, לא עצם

kerench

New member
תודה

הקלינאית שלנו אומרת שהשפה זה דבר מורכב ושעובדים על התקשורת
היא אומרת שמבחינת תקשורת הוא השתפר פלאים ומדהים
אומנם בחודשים האחרונים אכן ישנם הבהרות כמו מים (שמיים) AMA , בל (יובל המבולבל), דו (דורה) לפני כמה ימים היא אמרה לו סתם מילה ארוכה כמו סחשתבקר והוא פתאום הוציא מילה תבקר כחיקוי וזה היה מדהים
לפני כן הוא היה אומר בקולי קולות רק אהה אהה אההה אההה

את המילה ביי ביי הוא אומר יפה מאוד כשהוא רוצה ללכת ואז אני פשוט כולי נמסה ונאחזת במילה כי שם אני שומעת באמת את הקול המתוק והקסום שלו של שפה. נאחזת כלא רוצה שהמילה תיגמר
אני כל כך אבל כל כך רוצה כבר שידבר לא בשבילי אלא בשביל שיביע את עצמו היטב כי לפעמים אי אפשר להבין מה הוא מנסה להגיד וזה מאוד מעציב (אגב התחלנו לאחרונה לוח תקשורת עם תמונות עליהן הוא מצביע וכך התקשורת ביננו הרבה יותר מובנת . שם הוא גם מביע דעתו ורצונותיו ) - משהו שהגן לא סיפק למי ששאל למה אני לוקחת קלינאית פרטית!! מה גם שבפרטי אני רואה את העבודה ומנסה ליישם אותה בעצמי בגן אני לא רואה כלום....

למעלה