להחליף עוסק מורשה

שושה100

New member
להחליף עוסק מורשה

שלום רב, יש לי עוסק מורשה ועקב המצב הכלכלי אני רוצה להחליפו לדרגה נמוכה יותר. פטור. אני מבין כי אז יש לסגור תיק במב"ע כי לא גובים מעמ האם זה נכון? האם כדאי בכלל? מה ההטבות אותם מאבדים חוץ מהחזרים על ציוד? האם שינוי הסטטוס מסובך? היום אני מדווח דו חודשי האם גם בע. פטור יש ללכת לרו"ח או שניתן לנהל לבד פנקסים ודוח שנתי? האם אוכל להשתמש בפנקסי החשבוניוךת שיש לי במקום לעשות חדשים? או שצריך להשמיד רת הכול ולעשות חדשים? המון תודה, שושה

PINIZ

New member
להחליף

1. לא כל עוסק מורשה יכול להרשם כעוסק פטור. יש רשימת מקצועות שהינם עוסק מורשה ללא תלות במחזור הכספי. 2. התיק אינו ניסגר אלא שהסטטוס משתנה לעוסק פטור. 3. כדאי אם אתה נותן שרותים לצרכן פרטי שאין לו כל צורך במע"מ המשולם על ידו. 4. הדווח של עוסק פטור הינו אחת לשנה, ואין כל צורך בעזרת רו"ח להגשת דוח זה. 5 יש להדפיס חשבוניות חדשות שיהיה רשום בהם המעמד של "עוסק פטור".

מאיה 21

New member
תודה רבה. ושאלונת קטנה נוספת

הרבה תודה. האם מוסדות יכולים לסרב לעבוד עם עוסק פטור? אם אני אמור לקבל תשדלום עתידי ועד היום הוצאתי חשבונית מס האם עלי להדפיס גם חשבוניות מס של עוסק פטור? הרבה תודה כפיר

PINIZ

New member
לכפיר

1. למה לסרב? הרי הם לא משלמים לך מע"מ, כך שמבחינתם אין הבדל. 2. מרגע שנוי המעמד יש להדפיס חשבוניות (לא חשבוניות מס) של עוסק פטור.

פרילנסר

New member
קבלות ולא חשבוניות.

כעוסק פטור אינך רשאי להפיק חשבוניות. רק קבלות. קנה פנקסי קבלות בחנות לציוד משרדי ועשה לך חותמת עם שמך, כתובתך ומספר העוסק שלך.

שושה100

New member
תודה אבל...

מה קורה עם תשלום עתידי? נניח שאני אמור לקבל 400 שקלים ועלי להוציא חשבונית. עד היום הוצאיתי חשבונית מס. ומהיום? אני מבין שיש להדפיס גם חשבוניות וגם קבלות הלא כן? ותפקיד החשבונית כמו חשבונ ית המס. כפיר

PINIZ

New member
חשבונית/קבלה

1. יש להנפיק חשבונית עם מתן השרות או אספקת הטובין. חובה עליך להוציא חשבונית אולם אסור להנפיק חשבונית מס 2. קבלה יש להנפיק לכל תקבול ללא קשר למועד הנפקת החשבונית.

פרילנסר

New member
פיני, מנסיון, אם הוא יוציא מסמך עם

המלה "חשבונית" - הוא יצטרך להסביר ללקוחות מה ההבדל בין חשבונית מס לחשבונית. לכן , עדיף שיהיה כתוב "חשבון". ראיתי גם : "חשבונית מס. 5225 ", שהיתה חשבונית עם מספר ולא חשבונית מס עם מספר והיה בכך משום הטעיה לא מכוונת, אבל מזיקה. לזו היתה כוונתי.

למעלה