להחליף דת ?!

מיכלי5544

New member
להחליף דת ?!

הייתי בחיפה לפני מס' שבעות וטיילנו בגנים של דת הבהאיים במהלך הסיור התרשמתי מאוד ואפילו התחברתי
אבל הבעיה היא שבשביל להיות חלק מהדת, אסור על המאמין לגור בארץ ישראל (וזה יקר מידי בשבילי)

http://he.wikipedia.org/wiki - מצ"ב קישור להסבר קצר .....

למי שמאמין בקיום האלוקים האם חלק מהתהליך שלו חשב על להתנצר\להתאסלם או על כל דת אחרת, כי באיזה שהוא מקום דת היא מסגרת ואנשים שקשה
להם לחיות בלי מסגרת עלולים לאבד בעולם......

ניתן למצוא מסגרות גם ללא השתייכות דתית

אם יש צורך.

אני שואל ומציע, אוליי בשאלה שלך נובעת מהמון פחד גם לעולם הזה וגם לעולם הבא, אני כבעיל ניסיון, בעניין יכול לומר שהפחד נחלש לאט לאט (ללא קשר לאמונה- כן או לא), ואז צורת החשיבה על מסגרת בחיים משתנה קצת

מעולם לא חשבתי להחליף דת אחת באחרת

מיכלי5544

New member
אני חושבת

אני חושבת שהפחד הוא לא רק מחוסר מסגרת אלא יש פה גם פאן נוסף והוא השתייכות לקבוצה של אנשים שחושבים ומאמינים באידיאל אחד...

אולי האנשים שכאן שהם חרדים בעל כורחם באיזה שהוא מקום הם גם מוגדרים כסוג של דת חדשה :)

מסכים ולא מסכים

אני באמצע התהליך של חיפוש דת אחרת
עדיין לא מצאתי דת.
הבעיה בדתות שהם מתחילות טוב. הם מדברות על שיויון, על צדק, ועוד דברים שאפשר להתחבר אליהם.
הבעיה שאם הזמן הדת הופכת לאמצעי להשגת שליטה.
למשל חסידיות: היה בחור נחמד בשם הבעל שם טוב שרצה שיהודים מסכנים יהיו שמחים.
והיום יש לך חסידויות כמו חסידות X (השם שמור במערכת) - שכל מה שמעניין את המנהיגים שם זה כסף כבוד שליטה וכו׳
כנ״ל נצרות - ישו סך הכל היה בחור נחמד שהתרעם נגד השלטון המושחת.
כנ״ל ועדי עובדים של הנמל - סך הכל רעיון מצויין של שמירה על העובדים - והיום ארגון מושחת
ֿאז לגבי הבהאים - ממה שיצא לי לראות זה באמת דת נחמדה אבל יצא לי לשמוע ביקורת עליהם, מה גם שהם אומרים שהנביאים הקודמים הם נביאי אמת והבהא אולה הוא הנביא האחרון - נראה לי שטויות.

אבל ממשיך בחיפוש,
מבטיח לעדכן לכשאמצא.

נ.ב. במדרש כתוב שהכליות של אברהם לימדו אותו תורה. אז אולי גם לכל אדם יש יכולת ללמוד ממוסר הכליות שהאל נתן?

שמעתי שהיהדות דת נחמדה אם לא כופים אותה

אני אדם מאמין (לא להרביץ בבקשה). אני מאמין באלוהים כישות עליונה - לא כאל נקם זועף שיושב שם למעלה ובודק שמוישה יענקל אמר "אשר יצר" ושמנדל נתן לרב שלו מספיק כסף להעביר למאפיה. בסך הכל, את יכולה להאמין במה שאת רוצה כולל בספגטי מונסטר (דת רשומה בארה"ב).

אני רק חושב שאם את כבר בודקת דתות ואת לא רוצה להיות א-תאיסטית - אז מה רע ביהדות? תארי לעצמך שתקחי מהיהדות רק את הדברים שאת אוהבת וזהו. קידוש בליל שבת, סדר פסח מקוצר ועוד.

אני גם אהבתי את הביקור במקדש הבאהאי - יפיפה ועם אוירה נעימה אבל לא בא לי להתחיל להתפלל שוב ועוד עם המצח צמוד לרצפה :)

למעשה אתה צודק

הבעיה שזה סותר את התנ״ך, כי בתנ״ך אלוהים הוא ישות כעסנית ונקמנית.

כמו אשתי.

ואני מעריך את אלוהים יותר מאשר מישהו שיהרוג אותך כי קראת לו בשם המפורש שלו.

אבל מי שזה עושה לו טוב ללכת לבית כנסת פה ושם וגם לעשות קידוש - מעולה.
הבעיה היא אצל מי שמחפש משהו מעבר.

מי כתב את התנ"ך

בוא ונניח לצורך דיון של דקה שאלוהים נתן את התורה למשה בהר סיני. מכאן שעשרת הדיברות אכן הוכתבו ע"י האלוהים עצמו (שוב, לצורך הדיון בלבד). אבל מי כתב את התורה ואח"כ את הנביאים והכתובים והספרים החיצוניים ועוד??? אפשר לדבר על זה חודש ללא הפסקה אבל בשלוש מילים: יש מחלוקות בנושא.

בדיחה:

אלוהים התעצבן על היהודים עם המלחמות הבלתי פוסקות בינהם, המחלוקות, מחבלים, שונאים, הרבי מגור ושוק הדירות שלו ועוד ועוד והודיע שהוא רוצה את התורה בחזרה. נרעשו אמות הסיפים, תעניות, צומות ובכיות לא עזרו ויצאה בת קול שבשבועות הבא ירד אלוהים שוב אל הר סיני בכדי לקחת חזרה את התורה. במשך חודשים כל משאית בארץ נסעה להר סיני עם תילי תילים של ספרי קודש למינהם עד שכל מדבר סיני היה מכוסה מגדלי ספרים מאובקים שראשם בשמים. בשבועות נפתחו השמיים, רעמים, ברקים, וקול רם ונורא אומר: אני השם אלוהיך - איפה התורה? כאן, כאן זועקים גדולי הרבנים השכובים על הארץ מיראה ופחד - כאן מסביב!!! "יהודים" מרעים ה' בקולו "מה עשיתם?! נתתי לכם 2 לוחות אבן עם 10 דיברות פשוטות!!!! מה עוללתם?! מה עשיתם מ-10 הדיברות שלי?!?!?! מה זה כל החרטא שכתבתם בשמי?!?!?!"

אני מאמין שיש אלוהים הגיוני וטוב לי לעשות קידוש ולשמור מסורת איך שמתחשק לי ומי שלא אוהב את זה - שיעשה את מה שהוא רוצה :) LIVE AND LET LIVE

סרונטס

New member
לא בדיוק

אני לא מוצא בשיר השירים דמות כעסנית, ולא בתהילים , וגם לא בקהלת או באיוב, למעשה ברוב ספרי התנ"ך אלוהים הוא דמות רבת פנים, "מה לך פה אליהו? קנא קנאתי....", למעשה רוב הזמן של אירועי התנ"ך בנ"י עשו בדיוק ההיפך ממה שאלוהים רוצה, והוא ממש לא כעס רק לא עזר, "ויתנם ביד" ויתנם ביד" ככה הכרנו את הפלישתים , המואבים, המדיינים, והעמונים מקרוב...

מיכלי5544

New member
הבחירה בידי האדם

בחירה בידי האדם האם לכפות על עצמו את בדת או לא .......... זה עניין של הסתכלות...

אני לא מסוגלת להיות פרווה מכיוון שמטבעי אני עושה דברים עד הסוף.
אני סולדת מאנשים שעושים למשל כמו שכתבת ליל הסדר מקוצר. זה באמת לחיות בשקר עם עצמך !!

סולדת ממני ? ):

מיכלי היקרה,
זכותך לחיות כאוות נפשך וזכותי גם כן לחיות כרצוני.
מדוע לשפוט אנשים אחרים שבוחרים בחירות אחרות מאשר את?
למה לסלוד מאנשים שלא עשו לך כל רע ולא נכנסים לך לחיים ואומרים לך מה לעשות?
אני חושב שבני אדם - כמוך וכמוני חיברו את ההגדה לפסח ושזכותי לעשות סדר קצר כי הם האריכו בדבריהם.
תאמיני לי שאין שום שקר בנפשי - אני חי את חיי בכיף ובשמחה וגם מתנדב לעבודה למען הזולת.
אם את בוחרת לסלוד ממני בגלל בחירתי זאת - נותר לי רק להתפלא ולהצטער.
אני מאחל לך חיים שמחים ופחות ביקורתיים :)
תני חיוך :)))

מיכלי5544

New member
אני סולדת ממש עד כדי בחילות (סתם :)))

כמו שהזכות שלך לחיות כפי רצונך, זכותי להביא את דעתי ומחשבותיי בקול.
אני לא שופטת ולא מתיימרת להיות כזאת ובשביל שאהיה שופטת יש לי דרך ארוכה לעשות........

אני לא סולדת ממך באופן אישי (אחרי הכול לא ראיתי אותך) אני סולדת מכל מה שקשור לשקר, אי צדק וכו' ובעניי זה נראה לי שקרי לקחת רק חלקים מהדת ולעשות מהם סוג של הצגה. הגדה של פסח אותי זאת לא דוג' טובה כי בזה אני גם חושבת שאדם יכול לקצר אותה ואני לא חושבת שמשהו יענש על כך שדילג על הלל או נרצה ......
אבל לקחת למשל חלקים מעשרת דיברות שזה כאילו ברור בדת זה הבסיס ולעשות מהם חלקים אז זה כבר בעניי נבזה..... או שבן אדם בפנים או שאתה בחוץ......

אבל בתכלס העיקר הכי חשוב שלך טוב עם עצמך :))

למעלה