להזכירכם

יוֹאב

New member
נחמד בתאוריה

אבל אח שלי זה לא אחד שיאיים עליי במלחמה. אני מצטער.

אני לא חושב שהרוב של המתנגדים

רוצה או מתכוון לקיים מלחמת אחים, אם מישהו התבטא ככה זה בגלל שהוא חש קטן או רצה לעורר מהומה.... רוב מתנגדי ההנתקות רוצים בשלום בית , שלצערי הם רואים אותו בביטול התוכנית, דבר שלא יקרה בחיים.

NimrodOZz

New member
אז גם "שלום עכשיו" לא אחים שלך...

הם עומדים מאחורי הציטוט: "הם רןצים מלחמת אחים? הם יקבלו מלחמת אחים!"

יוֹאב

New member
זה אכן נאמר

על ידי מזכ"ל 'שלום עכשיו', יריב אופנהיימר. הוא עדיין בנאדם אחד, ומלבד זאת, זה קל לקחת את הציטוט ולהוציא אותו מהקשרו. זה נאמר בתגובה לאיומים וההפחדות של המתנחלים לגבי מלחמת אחים. כוונתו (הברורה ביותר, בזמן בה נאמרה) היתה לבטל את האיומים ולהראות שאנחנו לא נירתע מהם.

TheOrion

New member
ברור שקל,

ובדיוק בשביל זה רציתי את המקור לציטוט, כדי להבין את המכלול. תודה
.

אבל..

אבל מה לעשות שהסיבות שלך לא היו משכנעות מספיק? "חוסר הסכמה" ו"עם אחד" - הם שני מושגים שונים שעומדים כל אחד בפני עצמם, ולא סותרים אחד את השני.

מה זאת אומרת לא משכנעות מספיק??

אני צריך לשכנע אותך? למה??? אני לא רואה בכם כאחים שלי. זהו. זה מה שאני מרגיש וזה כלל לא משנה אם שכנעתי אותך או לא. כמו שאת מתנגדת להתנתקות וזה כלל משנה אם שכנעת אותי או לא בקשר לזה.

I A F02

New member
אתה חושב שמישהו רוצה שתיהיה "אח"

שלו?! אולי בתור פרנק....

טוב..

טוב - זה כבר ממש לטחון מים.. אז משפט אחרון שלי בנושא- שאני אומרת "אחים" אני יוצאת מההגדרה המצוצמצת של בנים לאותם הורים, אלא להגדרה רחבה יותר. אחים - בני אותו עם. (ניתן אפילו לצאת להגדרה רחוקה עוד יותר.. אבל זה לא חשוב כרגע). אנו בני אותו עם, ולכן אנו יכולים לכנות את עצמינו אחים, ויהיו חילוקי דעות חריפים ככל שיהיו. אנו אחים, ויש לנו אהבה.. והיא תנצח.

למעלה