להורים שמודאגים מ'רמה אקדמית'

purple17

New member
גם אני לא,אבל היום לא הייתי מוצאת עבודה בתחום

לפני עשרים שנה כמעט, כשעשיתי הסבה לתכנות ,לא היו חייבים תואר כדי לעבוד בתכנות.
היום זה כבר בילתי אפשרי וגם המצב שלי אם אצטרך לחפש עבודה חדשה יהיה גרוע בהרבה ממי שיש לו תואר במדעי המחשב.

העצלנות שלי בתיכון גם גרמה לכך שלא אוכל להתקבל לטכניון ללא מכינה (למרות שאני מאוד ריאלית), ולכן הלכתי ללמוד באונברסיטה משהו פחות פרקטי.
היום אני מבינה שזאת היתה טעות ענקית לא להשקיע בלהתקבל ללימודי הנדסה בטכניון (או לפחות מדעי המחשב באוניברסיטה). העצלנות שלי גרמה לפחות ביטחון תעסוקתי ולמשכורת נמוכה בהרבה ממה שיכולתי להשיג (אני רואה את המשכורות בתחום של בעלי, שכן למד בטכניון).

dina199

New member
עבדתי עם אנשים שהיו להם תארים

אבל הם לא למדו מדעי המחשב.
היו מהנדסי תעשיה וניהול, ומהנדסי אלקטרוניקה, ואנשים עם תואר במתמטיקה (בלי מדעי מחשב
) , ואנשים עם תארים בכלכלה וסטאטיסטיקה. גם היום מדעי מחשב זה לא תנאי יחיד לעבוד בתכנות .
למעשה התנאי הרצוי היום זה להיות גבר בן 27-35 עם 3 עד 6 שנות נסיון . מי שיותר מבוגר או עם יותר נסיון נחשב 'חסר גמישות מחשבית' אפילו אם יש לו תואר במדעי המחשב.

purple17

New member
ברור, גם אני

לי עצמי אין תואר במדעי המחשב וגם להרבה אנשים שעבדו איתי. ברור שזה לא תנאי הכרחי.
מה שאני אומרת הוא ששוק העבודה קשה היום בהרבה משהיה פעם, ושהיום כבר קשה למצוא עבודה בתכנות ללא תואר מתאים (מהנדסי אלקטרוניקה ומדעים מדויקים אחרים דווקא כן יתקבלו באופן סביר גם בשוק הנוכחי).
כשאני מסתכלת לפעמים במודעות הדרושים (מידי פעם אני מסתכלת. תחביב שכזה...) בהרבה מודעות כתוב שתואר במדעי המחשב הוא הכרחי. הרבה יותר ממה שהיה בעבר.

dina199

New member
אני אישית היום לא הייתי הולכת לתכנות

לדעתי שום דבר לא מצדיק את השקעת השעות הלא שפויה במקצוע הזה.

purple17

New member
לכל אחד העדפות אחרות...

יש שחשובה להם המשכורת ויש שחשובות להן שעות העבודה, אבל חשוב קודם כל שתהיה האפשרות להתקבל לעבודה...

גם אני בדיעבד הייתי בוחרת אולי במקצוע אחר, למרות שאני מאוד נהנית ממנו.

dina199

New member
אז אני בדיעבד חושבת

שהשעות המשוגעות שלי לא הצדיקו את המשכורת. המשכתי בזה כי פשוט לא היה לי מקצוע אחר
(אנימאוד אוהבת את המקצוע , השעות הן לא נורמליות)
ולהתקבל לעבודה זו בעיה ענקית. כפי שאמרתי עדיף להיות גבר , מספיק מצעיר, ועם לא הרבה נסיון (אבל כן עם נסיון )

Astroo

New member
לדעתי מדובר באגדה אורבנית

אני מתכנת כבר 14 שנה, ב-4 חברות שונות ומעולם לא עבדתי שעות לא שפויות לאורך זמן. אולי יום-יומיים לקראת הוצאת גרסה חדשה, אבל לא יותר מזה.

dina199

New member
כשעובדים במפעל תעשייתי לפחות 9 שעות מהבוקר,

אבל בגלל שהוא עובד 3 משמרות אתה אף פעם לא יודע מתי תצא בערב (ןגם יש לך ילדים) - אלה שעות לא שפויות.
לא כל תכנות קורה בחברות תוכנה.
כל החברות בימינו ממוחשבות - מבנקים, חברות השקעות וחברות ביטוח ועד אחרון המפעלים התעשייתיים ואחרונת רשות מקומית , אז מתכנתים יש בכל מקום.
לא תמיד עובדי חברה עצמה, בדרך כלל 'קבלנים' של חברות השמה (בתכום תכנות) - אבל הם בכל מקום.
וכשזה BACK OFFICE (קיים בכל החברות) זה כאב ראש בלילה
(כל יום)

arana1

New member
גם אני לא

ולמרות זאת עבדתי המון שנים כמהנדס תוכנה,ושילמו לי מאוד יפה,לא פחות ממה ששילמו לאנשים עם תאר שני ואפילו שלישי,כי תוכנה זה גם אמנות ולא רק מדע,ומי שמוכשר לזה ואוהב את זה שווה הרבה יותר מהמון אנשים שסיימו את הטכניון רק בגלל שהייתה להם נטייה "ריאלית" והם מצאו שקריירה בתחום המחשבים זה דבר משתלם
וכמו בכל תחום אחר אז הרבה פעמים דווקא אנשים שהכי אוהבים ומוכשרים לתחום הם גם אלה שלא מתאימים למסגרות המבוססות על מבחנים וגישות אחידות ואטומות ללימודים

לדעתי הנתון הזה רלוונטי במיוחד לאוטיסטים שאמור להיות ברור לכל מי שרק קצת מכיר אותם שבהרבה מאוד פעמים זה אנשים שלא מתאימים למסגרות אקדמיות בדיוק בגלל שיש להם תשוקה אמיתית ובוערת לתחומי העניין שלהם
ולכן הם גם נתפשים כאובססיבים מדי וכבעלי תחומי עניין צרים מדי
יש לא מעט מקומות עבודה שלמדו לזהות את הערך העצום של אנשים כאלה ומספרם עם הזמן ילך ויגדל
לעצב לאוטיסט מסלול אקדמי,או יותר נכון,לכפות עליו כזה,עלול לחבל קשות מאוד ברווחתו הנפשית והפיזית וגם לקטול את הסיכויים שלו לפרוח מקצועית
אוטיסטים לומדים דרך תשוקה,עם כל הגוף והנשמה,מהלב,האקדמיה לא ממש בנויה להכיל אנשים כאלה

לצערי, יש היום נטייה, שקשה לי לתת לה שם

כי לא הייתי קוראת לה דווקא אקדמזיציה - אלא פשוט דרישת יתר של תעודות (שם קצת ארוך, אבל אין לי רעיון למשהו יותר טוב)
במקום לראות את האדם עצמו ואת יכולותיו - מסתכלים על התעודות שלו.
גם בתכנות זה קורה, במקרים שפעם היו קצת בוחנים את האדם ורואים אם הוא יודע את החומר, הרי היום זה קורה רק אחרי שרואים שיש לו תעודה....

אני עובדת בתחום, שלדעתי בשביל לעבוד בו מספיק לסיים כיתה ח' או פחות.
יש לי תואר שני בתחום, ואני מעזה לומר, שהוא לא תרם לי הרבה לעבודה.
ובכל זאת, זו הדרישה היום בתחום הזה.
למה?
אענה לך כמו יהודיה טובה: למה כלב מלקק לעצמו?

זו התשובה בדיוק גם לשאלה הראשונה.
הם פשוט יכולים.
יש מספיק אנשים עם תארים, שזו יכולה להיות פשוט דרישת סף...

לצערי, זה רק ילך ויחמיר. (לדעתי, והלוואי שאתבדה, כי גם מזכירות היום, למשל, לעתים נדרשות להציג תעודות ותארים באוניברסיטה, שכמובן, אינן קשורות לעבודתן כלל).

dina199

New member
דורשים הכל : תואר , תעודות , נסיון

ובמיוחד - להיות צעיר וממין זכר
.
כפי שאמרת, לא רואים את הבן אדם עצמו.

Astroo

New member
מה שחשוב זה הממוצע הכללי והפסיכומטרי

אם אין לך לפחות 3 מקצועות ברמת 5 יחידות, הממוצע הכללי יהיה נמוך, ולכן תצטרך פסיכומטרי גבוה במיוחד (מעל 750). רק 1% מהנבחנים מקבלים ציון כזה בפסיכומטרי.

שום דבר לא יעודד אותי, אני פסימית פה

הבן שלי עם קשיי למידה שפתיים (ולא רק), ואני לא רואה איך הוא יעשה ולו מבחן אחד.

dina199

New member
האם יש לו מקצוע אחד שהוא חזק בו ?

ונכון , הבן שלי לא עשה את הבחינות ב'מקום ריק'.
הייתה לו הוראה מתקנת והוא התרכז במקצוע 1-2 בסמסטר והפסיק ללמוד אותו אחרי הבחינה (ואילו בתיכון רגיל מתפזרים על המון מקצועות)

ואם הוא לא יעשה בגרות?

האם זה סוף העולם?

יש עדיין דברים רבים, שאפשר לעשות בלי בגרות.

האם יש תחום שקרוב ללבו?

אני יודעת שעדין יש מקצועות רבים, שאפשר למצוא בהם עבודה אחרי קורס לא ארוך. ואם הוא ימצא את עצמו באחד מהם - אז לא חשוב שלא תהיה לו בגרות.
וגם אם אין לו היום איזה כיוון, לעתים הוא יבוא בהמשך.
יש כאלה שטובים בתיקונים, יש כאלה שיצירתיים, יש כאלה שטובים במלאכת כפיים.
זה לא משנה מה, העיקר שהוא ימצא את סיפוקו בעבודה.
בעצם, גם אם לא, לעתים אדם יכול לפתח תחביבים, ולעבוד רק למען פרנסה, ולהנות מדברים שהוא עושה במחוץ לעבודה.
אני זוכרת שראיתי פעם תכנית על אב, שפרנס את משפחתו מהיותו גובה כספים בכביש אגרה. הוא לא נהנה כל כך, אבל שמח שמצא דרך לפרנס את המשפחה.
רוב ההיסטוריה אנשים לא נהנו מעבודתם, ועשו אותה רק כדי לשרוד.
עם זאת, אני, כמובן, מאחלת לבנך שימצא לו עבודה ופרנסה בתחום שיעניין אותו.
ואם לא צריך בו בגרות - אז בכלל לא תהיה בעיה.

dina199

New member
לבן לי יש חברים שעשו בגרות חלקית

ואחרי צבא משלימים בגרויות או עושים מכינות במכללות (זה סוג של השלמת בגרויות). .
ויש חבר שיש לו בגרות מלאה (טובה יותר מזו של הבן שלי
) והוא בינתיים לא רוצה להמשיך ללמוד הלאה.
בקיצור אנחנו לא יכולים לתכנן הכל מראש

dafchuk

New member
תוכלי לשאול את עמליה עמית

היא נאבקת קשות בהתאמות של בחינות מסוימות לבן שלה. בוודאי תוכל לעזור.

dina199

New member
הבעיה העיקרית שההתאמות הן לפי

איבחון פסיכודידקטי. לא כל ההתאמות מתאימות לא"סים.
אבל לפחות טוב שיש התאמות כל שהן. הבן שלי למשל לא השתמש בכולן, אבל באופו כללי עזר שהן היו.

למעלה