להורים שמודאגים מ'רמה אקדמית'

dina199

New member
הופעלו עלי ביוק אותם לחצים בתיכון .

וגם לחץ עצום להיכנס לעתודה (כי 'כך לא הוכם לצבא') . בעתודה נשברתי כי לא עמדתי יותר בלחץ (אחרי כמה שנים בארץ ובגרות ריאלית מלאה בעברית ). פעם ראשוה בחיים שלי נכשלתי ונשרתי מהאוניברסיטה. וברור שבגלל העתודה עשיתי שירות צבאי מלא , כי לעתודאיות לא עוזר אפילו להתחתן
.
ומאז כל החיים שלי ללא קשר למצב הכלכלי הטוב שלי , מבחינת ההורים שלי הייתי כישלון כי לא השגתי תואר אקדמי.

רנה73

New member

גם אני הייתי בעתודה אבל מסיבות הרבה יותר, איך לומר, מטומטמות וגרועות, מאשר "כי כך לא הולכים לצבא".
בגיל 16.5 קבלתי התקף אפילפטי ועד גיל הגיוס לא עברו שנתיים "נקיות מהתקפים" דבר שהיה מזכה אותי בפרופיל "בלתי כשירה".
ההורים שלי היו בהיסטריה ש"כולם ידעו שלא גייסו אותך וכשישאלו למה - יגלו שיש לך אפילפסיה".
מטרת הההליכה לעתודה היתה פשוט להסתיר את מצבי הבריאותי, לדחות את הגיוס בשלוש שנים על מנת שעד אז הוא יעלה ל-45, ואז "יגייסו אותך ואף אחד לא יידע".
מה שכן, לכולם כולל לי כבר היה ברור שאני לא אלך לחוג ריאלי. היה לי ג'וק בראש כל התיכון לגבי מקצוע מסויים וגם 12 שנה במערכת החינוכית הוכיחה מעבר לכל ספק שאני ומתמטיקה/כימיה/פיזיקה - לא נועדנו.
ולדעתי (אם כי איש אינו יכול להוכיח) עצם זה שהלכתי בתיכון למגמה ריאלית, שבה סבלתי מכל רגע במשך שנתיים, לחץ, מתח ותחושת כישלון מתמידה. עצם זה שידעתי שאני דנה את עצמי לסבל מתמשך והמצאות במקום שלא מתאים לי בעליל - ועדיין הלכתי כמו שה לטבח, זה מה שהביא עלי חודש/חודשיים לאחר תחילת הלימודים את ההתקף האפילפטי....
כך שאני מבינה אותך לחלוטין.

נראה שלי שתמצית החינוך הסובייטי, כמו שאני קלטתי אותו בבית הוא "אתה חייב להיות כמו כולם! אבל כדאי מאוד שתהיה יותר/מעל כולם!!!"

dina199

New member
אני הייתי רק 6 שנים במערגת חינוך ישראלית.

והתמצית הייתה 'חייבים להצטיין בלימודים ולעשות תואר אקדמי' (ז"א המשך ישיר משם
).
הורים שלי עדיין לא הבינו את המשמעות של השירות בצבא בארץ. הם בגלל לא הבינו למה בנות מתגייסות.
ולא רק ההורים שלי. בין אלה שעלו איתנו הרבה בנות הלכו לעתודה , או ללימודי אחיות (זה לא נחשב עתודה) או התחתנו

dina199

New member
תודה רבה

אבל הבן שלי כבר סיים בגרויות . עם התאמות, תוך 5 שנים (במקום שלוש) - וזו בגרות מלאה.
עשה גם בחינה פסיכומטרית - קורס מיוחד ללקויי למידה ובחינה עם התאמות (בהתאם לאיבחון דידקטי עדכני).
והיום לומד באוניברסיטה - בינתיים מצליח בלי התאמות
.

Astroo

New member
תלוי מה הפער

אם הילד לא יודע מתמטיקה ברמה של כיתה ב', הוא לא יתכונן לבגרות של 5 יחידות תוך סמסטר או שניים.

dina199

New member
אם הילד לא יודע חשבון של כיתה ב'

בד"כ כ הוא לא יילך על בגרות של 5 יחידות במתמטיקה
. (אני עשיתי 5 יחידות ולא יצא מזה בחיים שום דבר)
הבן שלי למשל עשה מתמטיקה של 3 יחידות וזה מספיק לתעודת בגרות.
מה שחשוב לתעודת בגרות שקבילה באוניברסיטה זה מקצוע אחד מוגבר (עדיף 5 יחידות) ואנגלית ברמה של 4 יחידות.
אם לומדים כל מקצוע בצורה מוגברת במשך סמסטר או שניים , אפשר ללמוד הכל גם אם לא ידעו את זה בכיתה ב' או ד' או ז'

dina199

New member
לבן שלי לא היו התאמות לא"סים.

היו התאמות בהתאם להצלצות איבחון פסיכודידקטי (נאלצתי לחדש אחרי שלוש שנים) והיו לו כל ההתאמות האפשריות.
הוא לא תמיד השתמש בכולן (התלמיד מחליט לפני כל בחינה אם הוא רוצה או לא) ולא כולן התאימו לא"סים אבל מאוד עזר שהן היו.
ייתכן שבימינו יש גם התאמות לא"סים .
כשרוצים תעודת בגרות מלאה יש מקצועות חובה שאי אפשר להוריד.

dina199

New member
יש כל מני : תוספת זמן, בחינה בעל פה,

שאלון מותאם, הקראת שאלון, הכתבת תשובות (ש עוד , לא זוכרץת את הכל
)
כשעושים איבחון פסיכודידקטי מקבלים את ההתאמות שהמאבחן חושב שצריך.

TikvaBonneh

New member
כן, יש לנו בקישורי הפורום

נכנסים ללשונית כלים ומידע - משמאל ל- פורום.
בוחרים משרד החינוך ועוברים לעמוד השני...
אני מצרפת לך קישור.

Astroo

New member
איך לא יצא לך שום דבר?

מי שרוצא להתקבל למדעי מחשב באוניברסיטה, חייב 5 יחידות במתמטיקה.

dina199

New member
לא למדתי מדעי מחשב באוניברסיטה.

ואם הייתי עושה 4 יחידות במקום 5 , הציון היה יותר טוב.

dina199

New member
כפי שאמרתי כשהבן נכנס לכיתה י'

לא היה איכפת לי מלימודים וגם לא מבונוסים
.

רנה73

New member
לפני 22 שנה קיבלו

נראה לי שזה היה בערך בתקופתה של דינה. שלי לפחות

על 4 יחידות קיבלו 1.25 בונוס, ועל 5 יחידות קיבלו 2.5

האם היום לא מקבלים כלום על 4 יחידות?

Astroo

New member
אנחנו בערך באותו הגיל

אני זוכר היטב שרק הודות ל-5 יחידות במתמטיקה, פיזיקה ואנגלית עברתי את ציון הסף לקבלה למדעי מחשב.

למעלה