להורים שביננו...

להורים שביננו...

הבת שלי עולה השנה לכיתה א' ואני כולי בהיסטריה. מה אתם שולחים לילדים שלכם לאכול? הלחם ייתייבש עד שעת האוכל, ומה לגבי ארוחת צהריים? אשמח לעצות מרגיעות...

נטלי22

New member
לבת שלי שלחתי השנה או "כריכים"

שעשויים משתי לחמיות (נ"ג של אוסם) שביניהן מרוח ממרח (בד"כ שוקולד, שנשמר הכי טוב), או חצי פיתה ("פיתוס" של אורנים) עם חומוס, וליד זה זיתים ו/או מלפפון ירוק. אפשר להוסיף לזה איזה פרי או ירק שרוצים. אפשר גם לשלוח כמות קטנה של קורנפלקס נ"ג בשקית, או מעדן חלב כלשהוא. שלחתי את האוכל בקופסא קשיחה של טאפרוור כדי שלא יימעך ויתפורר (במיוחד כשמדובר בלחמיות). אצלנו נופר חזרה הביתה לארוחת צהריים, והמטפלת חיממה לה את הארוחה שלה, אבל לפי מיטב הבנתי במעונות והצהרונים אפשר להביא להם פירורי לחם מיוחדים או מנות בשריות מיוחדות, ואת מרבית התוספות אפשר להכין ללא גלוטן (פירה, אורז, תירס, וכו'), ובד"כ בתמורה מקבלים הנחה כלשהיא על התשלום החודשי. גם לחם שמכינים לבד בבית הבנתי שמחזיק יפה מעמד עד לארוחת העשר, אבל אנחנו טרם הספקנו להתנסות, כי נופר אובחנה רק כחודשיים לפני סוף שנת הלימודים.

אצלנו יש מגוון אפשרויות...

אני שולחת קופסא עם ירקות חתוכים, כל פעם דברים שונים, קופסא קטנה קטנה של גבינה וכמה פריכיות.(כפית חד פעמית, שקית קטנה של מלח, שקית קטנה של פלפל) בימים אחרים - אני מכינה טוסט עם גבינה /גבינה צהובה, עגבניות מיובשות. אפשרות נוספת היא מעדן, וקורנפלקס בשקית. שוחחתי עם המורה בתחילת השנה, הסברתי את הבעיתיות, ועכשיו כולם מקנאים בבת שלי על מגוון האפשרויות שלה, ועל התפריט המגוון שלה.

כמי2

New member
סנדוויצים לילדים בביה"ס

זו בדיוק הדילמה שעלתה גם בי. יש פתרון היום הייתי בנטורל קייקס יש להם לחם ופיתות חומות שנראות רגילות וחומות וגם טעימות שיכולות להחזיק עד 10 ימים מחוץ לפריזר ואני חושבת שאני אשתמש בלחם הזה. הלחם הוא לא מסויה והוא עם טקסטורה נורמלית למגע וגם טעים. אז יהיה אפשר לשלוח עם סנדוויץ שלא מתפורר אחרי שעה. מקווה שזה יעבוד. עוד לא ניסיתי.

כמי2

New member
לגבי גני הילדים

אני הבאתי את ארוחת הצהריים לבני מהבית כך היה לי שקט נפשי ותמיד היא היתה מתואמת לתפריט היומי של שאר הילדים. היה לחם ללא גלוטן היה בפריזר של הגן למידת הצורך. ארוחת בוקר כולנו אוכלים בבית. בגן הורידו לי 150 שקל עבור ארוחת הצהריים שלא ניתנה.

מית צאן

New member
סנדווצ'ים לבית הספר

אני שולחת את שתי בנותי לבית הספר עם סנדוויץ' מלחמניות גבינה ומורחת בשוקולד למריחה או בחומוס (כל אחת מה שאוהבת). הלחמניות ממתכון מספר המתכונים של העמותה. בנוסף אני שולחת מלפפון או פירות ולפעמים קופסא קטנה עם קורנפלקס (עדיף משקית - שלא ימעך בילקוט). לבת הצעירה יותר- אצל המורה יש תמיד דברים בשבילה (קופסת עוגיות,סוכריות, פסק זמן וכד') שהבאתי מהבית למקרים בהם מחלקים ממתקים וזה לצערי קורה די הרבה.המורה גם קבלה הסבר ומשתדלת להתחשב למשל אם קונה טופי - קונה סוג שמותר. הילדים בכתה גם קבלו הסבר ותמיד שואלים אם מותר לכבד .כמובן בנותי יודעות מה מותר ומה אסור. כשחוגגים יום הולדת בכתה בדרך כלל מודיעים לביתי ואני שולחת עוגה בשבילה אבל הרבה שוכחים ואז המורה נותנת לה משהו מקופסת הממתקים שכל הזמן בכתה.

מספר תשובות ושאלות...

באשר ללחם, היא לא אוהבת את הפיתות והלחמניות הקנויות. היא אוהבת יותר את הלחם שאני מכינה לה(איזה כייף הא?) :אבל הכריך בטוח ייתייבש מ בבוקר עד 10. עד עכשיו שהיא הייתה בגן, אני הבאתי בתחילת שנה מיקרוגל והיו מכינים לה את הלחם ממש לפני הארוחה וכך גם את הארוחת צהריים. בבית ספר קרוב לוודאי שלא יהיה מי שיכין לה את הכריך. ובאשר לארוחת צהריים.. אני גרה בדימונה וכאן יש ארוחת צהריים מקייטרינג בבית ספר, לומדים עד15:30 אז שוב.. מי יחמם לה את האוכל?

יום לימודים ארוך זו בעיה

אני בזמנו הייתי לוקחת לביה"ס לארוחת 10 משקה יוגורט או מעדן חלב (אז עוד לא הייתי אלרגית), ולימים ארוכים באוניברסיטה אני מכינה פסטה או אורז בכלי פלסטיק, ביום לא חם במיוחד זה יכול להחזיק כמה שעות וזה בהחלט אכיל בטמפרטורת החדר. בדקת עם הקייטרינג אם יש אפשרות להביא לה ארוחה מיוחדת?

shirili

New member
זאת בכלל לא בעיה!!

קודם כל תירגעי!! יש פיתות של חברת אפיטעם שהם באמת רכות ואכילות גם אחרי מספר שעות. דבר שני: אם יש קייטרינג אז את יכולה לבקש מהם לחמם לילדה את האוכל שלה ספיישל וחוץ מזה שיתנו לך תפריט של כל השבוע ולפי זה את יכולה לדעת מה מותר לה ומה לא.

הפיתות המתאימות ביותר הן של נטורל ק

של נטורל קייקס, הן נפתחות, הן נשארות טריות כמה ימים. אני ניסתי אותן אתמול והבת ממש היתה מאושרת.

וכשאני למדתי בתיכון...

ב06:15 כבר הייתי על האוטובוס אז אבא שלי שגם כך היה ער בשעות האלו היה מכין לי פיתה מהפיתות הישנות של אורנים, לפעמים הוא היה משתמש במשולשי הפיצה במקום, לפעמים היה שם חצי חבילת מרגרינה, וכשכבר היה מדובר באמת בפיתה - החלקים היותר דקים שלה היו נדבקים לנייר העטיפה, אם הייתה בפנים עגבניה אז המיץ שלה היה הופך את הפיתה לנוזלית ושאר הפיתה היה מתפורר לחלוטין... וכן זה באמת היה נורא כמו שזה נשמע, חתיכת פינוק...

נטלי22

New member
בדיוק היתה כתבה לגבי זה בביטאון

האחרון של העמותה ("פתיתים"). היה רשום שם, שיש אפשרות לדווח לקייטרינג שהילד הוא צליאקי, ואז אמורים לקבל מהם פיתרון עבורו בצורת ארוחות נ"ג. לפי מה שזכור לי מהכתבה שקראתי, ממפעל ההזנה נמסר שיש להם כמות מזערית של ילדים שמדווחים כצליאקים, ובעמותה ביקשו ליצור איתם קשר כדי שיהיו להם המספרים האמיתיים של הילדים הצליאקים שמקבלים שירותים ממפעל ההזנה, כי כנראה שיש הרבה ילדים שההורים שלהם שולחים להם אוכל מהבית ולא מדווחים לפמעל ההזנה. בקיצור - לדווח לבית הספר ודרכם לקייטרינג, ולראות איזה פיתרון יוצע לכם לגבי הארוחה החמה. במקביל כדאי גם ליצור קשר עם העמותה (אפילו אם אתם לא רשומים) בהמשך למה שפורסם בביטאון.

בישולה1

New member
היה כאן בפורום מתכון מדהים של מאפינ

מאפינס תירס.הכף לישלוח את זה לגן או לבית הספר. אני מכינה כמות ומקפיאה וכשזה מפשיר כאילו שעכשיו אפינו אותם

למעלה