להגדיר "הילינג"

להגדיר "הילינג"

קיבלתי במסרים בקשה להגדיר "הילינג". וכמו שכולנו יודעים, "הילינג" זה דבר עצום, שהוא קצת שונה עבור כל אחד... אז יאללה, חברים, מי מספר מה זה הילינג בשבילו?

הצעה להגדרה

זה מה שכתבתי כתשובה במסר: עבורי, הילינג, זה איזון וריפוי של הזרמים האנרגטיים בגוף - זרמים אנרגטיים זה בעצם מה שאנחנו. זה שימחה, עצב, כעס, ובסופו של תהליך - גם מחלות ותופעות פיסיות. הילינג זה כל סוג של ריפוי שהוא אנרגטי - לדוגמה, רייקי הוא סוג של הילינג, ויש עוד המון סוגים, שלא ממש יש להם שם. כל הילר, מפתח לעצמו גם שיטות שהוא עצמו פיתח, לפי הכישורים המיוחדים שלו. הילינג, בניגוד לרייקי, זה לא רק ריפוי, זו דרך חיים. כי ככל שההילר הוא יותר "נקי אנרגטית" (שזה כבר להודעה אחרת לגמרי...
) הוא יכול להעביר יותר ריפוי למטופל.. אני מקווה שהעניין קצת יותר ברור עכשיו, ואני מציעה לך בחום, להיכנס לפורום ולראות את שאר התשובות, פורום הילינג אנרגטי מאחד כמה חבר'ה איכותיים שחבל על הזמן, ואני יודעת שאני לא הייתי רוצה לפספס את נקודת המבט שלהם

blue flower

New member
למה בניגוד? אנרגית הרייקי ../images/Emo23.gif

אנרגיה של ריפוי, אנרגית חיים אוניברסלית אני בכלל חושבת שהרייקי היא אנרגיה של אהבה.. אנרגיה מאזנת, מרפאה, מחברת.. הרייקי היא דרך חיים. דרך להתפתחות רוחנית, להתפתחות המודעות העצמית לחיות על פי חמשת עקרונות הרייקי: רק להיום אסיר דאגה מליבי רק להיום ארפה מהכעס להודות על הטוב שיש לי לעשות מלאכתי ביושר לכבד את הורי ומורי מאת כל היצורים עלי האדמות. רק להיום... כל יום בפני עצמו. דרך חיים חיים על פי הרייקי. --- ועל הגדרה להילינג.. אני צריכה לחשוב
דגנית

gambuz

New member
מה בין הילינג ורייקי

שלום וברכה אני מטפלת בהילינג טיבטי וגם מאסטר רייקי.לפי הבנתי הילינג הוא שם כולל לריפוי. ישנן המון שיטות ריפוי והמון סוגים של אנרגיות ריפוי.אפשר לדמות את זה לצינורות של אנרגיה כאשר כל צינור מעביר סוג אחר. בעיני רייקי הוא סוג ספציפי של הילינג אנרגטי.זהו תדר מסויים, צינור של אנרגית ריפוי שיש לה מאפיינים מסויימים:אנרגיית חיים אוניברסאלית,כזו המשותפת לכל דבר שהוא חי.אנרגיה אלוהית המתבטאת בניצוץ חיים ,שיש בכוחה לאזן ןלכוון לתדר המקורי של החיים. ישנן עוד סוגי אנרגית ריפוי שאפשר להתחבר אליהן.בהילינג טיבטי למשל לומדים על זרמים בתןך ההילה האנושית שיש להם מהות ותדר ספציפי שמאזן אותם. בהילינג קבלי עובדים עם תדרים של אותיות לצרכי ריפוי. לכל תדר יש תפקיד.תפקיד הרייקי הוא לאזן ולהגביר את כוח החיים על מנת לאפשר תהליך ריפוי טיבעי(מה שאומר שהיא מכוונת לשיפור איכות החיים). זה ללא ספק חלק מהילינג. מקוה שהצלחתי להעביר את כוונתי. בברכת בריאות ואושר גל.

gambuz

New member
הילינג טיבטי

הי עומר. הילינג טיבטי זה סוג של הילינג אנרגטי שמגיע ממסורת טיבטית עתיקה.במסורת הטיבטית, שמבוססת על"אימון התודעה" בהנעת אנרגיה ,התגלה דרך מדיטציות ותרגילים שונים ידע נרחב ועשיר על שדה האנרגיה ,שהוא הרבה מעבר למערכת הצ'אקרות והגופים האנרגטיים.המידע שנאסף במשך שנים ארוכות כולל סוגי אנרגיה,מישורים של אנרגיה ואינפורמציה על מרכזי אנרגיה נוספים בגוף ובהילה ועל זרמים המכונים "זרמים אתריים".כל המידע הזה נותן תמונה רחבה מאוד על הקשרים בין גוף,נפש ורוח.כמו כן, מעבר לעבודה אישית התפתחותית של המטפל,דרכה הוא משכלל את איכויותיו,מפתח את היותו "כלי אנרגטי" ויוצר את דרכו הייחודית לרפא,נילמדות טכניקות טיפול ספציפיות ואפקטיביות עבור סימפטומים גופניים ונפשיים למיניהם. זה ממש על קצה המזלג. בברכת איזון והרמוניה, גל. נ.ב - את מוזמנת לבקר באתר שלי.

הייתי

באתר שלך, ואני חושבת שהוא מאוד יפה.. את לא בארץ, נכון? בדיוק דיברתי אתמול עם מכרים על ההילינג כמטריה והתת-נושאים שיש בו - רייקי, וורטקסהילינג, ביורגונומי, ועכשיו גם הילינג טיבטי... הרבה מזה, זה די אותו דבר, לא?

gambuz

New member
עניין למחשבה......

לא הייתי אומרת שזה אותו דבר.בוודאי יכול להיות דימיון מאחר וכל השיטות מכוונות אל אותה אמת.כפי שכבר אמרנו,יש את העניין של כלים ייחודיים של כל מטפל.אם מטפל הופך להיות מורה הוא חולק אותם עם תלמידיו והם ממשיכים לפתח את הידע בדרכם.כך נוצרות עוד ועוד שיטות ודרכים לעבוד עם אנרגיה ולזמן אנרגיה לשם ריפוי.אני לא מכירה את כל השיטות .ההתנסות שלי היא בהילינג טיבטי,רייקי,קצת הילינג קבלי ושיטת אורה-סומא(עבודה עם תדרים של צבעים).כל אחת מהשיטות נותנת כלים שונים ומביאה אינפורמציה מהכיוון שלה.בעיני זה מאוד יפה המיגוון הזה משום שכך,כל אדם המבקש לעסוק בריפוי "נמשך" ומגיע לשיטה שמתאימה לו,שמהדהדת עם האיכויות שלו. כל שיטה שמציעה עבודת עומק מבורכת בעיני ומי ייתן שיוולדו עוד ועוד ערוצים של אור. תודה רבה על תגובתך לאתר.אכן אני לא בארץ.אני כרגע שוהה בטורונטו קנדה לתקופה מסויימת.אבל אין לי ספק שהייעוד שלי הוא בארצנו הקטנטונת.

מסכים להגדרה ומוסיף

אני עובד עם שני סוגים של הילינג. הראשון מתאים להגדרה שתארת ועובד על איזון זרמים אנרגטיים בגוף. השני נקרא Mind Healing (טכניקה שפיתחתי עם בת זוגי) שעובד באופן ממוקד על דפוסי מחשבה מגבילים - אלו שיוצרים אצלנו את הקושי. במקרה הזה הריפוי הוא דרך עבודה על חורים אנרגטיים בתודעה ובהילה שלנו.

בשמחה../images/Emo9.gif

ראשית אני ממליץ לקרוא את המאמר הבא שמסביר על הנושא. בסוף המאמר יש מאמר נוסף שמסביר קצת מכיוון אחר. קישור למאמר. קשה קצת להסביר בכמה משפטים את מה שכתוב במאמר, אבל אני אשמח לשאלות לגבי נושאים שאינם ברורים, כך שאוכל גם לשפר את המאמרים בנושא. תודה, יוסי.

gambuz

New member
נשמע מעניין

הי יוסי נכנסתי לאתר שלכם וקראתי על הקורס.נשמע מאוד מעניין ובפרט למטפלים. אני כרגע חיה בטורונטו קנדה מה שמן הסתם ימנע את השתתפותי בקורס בינתיים.אולם, הנושא של דפוסי חשיבה שליליים מאוד מעניין אותי מאחר וזו אחת המצוקות השכיחות בעולם המודרני שכמובן גם מגבילה את ההתפתחות וגם יכולה ליצור מחלות של ממש. בוודאי תהיו שם גם כשאחזור לארץ(אני כאן לזמן מוגבל)ואז אולי אוכל ללמוד מיכם.בינתיים מאחלת לכם המון הצלחה ושיגשוג. גל. נ.ב - הנכם מוזמנים לבקר באתר שלי

תודה../images/Emo13.gif

היי גל, נכנסתי לאתר שלך והוא יפה מאוד. היה חסר לי רק מדינה ועיר עבור מי שמעוניין להגיע אליך (אולי אפשר להבין דרך המס' טלפון). תודה על האיחולים ואני שמח שהנושא מעניין אותך. שמתי לב ששתי המתעניינות מהפורום בקורס (לילוש ואת) שתיכן גרות רחוק, אחת באילת ואחת בקנדה. אם כבר מדברים על מודעות, אז מעניין מה זה אומר לי? בכל מקרה התיחסת לדפוסי מחשבה שליליים, ואני לא בטוח אם הבנתי למה את מתכוונת, אשמח אם תוכלי להסביר קצת יותר. יוסי.

gambuz

New member
על דפוסי חשיבה

הי יוסי ותודה על תגובתך. אני נמצאת בטורונטו וכאן לא מקובל להכניס כתובת באתרים אישיים וגם לא בכרטיסי ביקור(רק מס טלפון ומייל). לגבי דפוסי חשיבה שליליים.הכוונה שלי היא למה שקרוי בהילינג הטיבטי"מבנה אמונות".לא כל הדברים שאנו מאמינים על עצמנו אכן נכונים ברמת המהות.אמונות רבות הן תוצר של ידע נירכש מחינוך והשפעות סביבתיות כאלה ואחרות(למידה מחיקוי, הרגלים שהושרשו מילדות ,אמירות שונות שניצרבו בתודעתנו וכדומה).כשמתחילים תהליך של "ניקוי" והרחבת המודעות ישנם רגעים של התבוננות ובחינה מחודשת של כל מה שאני יודע על עצמי:האם זו בחירה שלי לינהוג כך?או שאני בהתניה ופועל על"אוטומט" מסויים? האם האמונות שלי הן באמת שלי עפ"י בחירה ובאמת מהדהדות עם האמת הפנימית שבלב שלי?או שמא אלו השפעות והטבעות חיצוניות שאינן משרתות אותי.רבים מחברי ללימודים וגם אני עצמי למדנו לגלות שאנו הרבה יותר עוצמתיים ומסוגלים להרבה יותר ממה שחשבנו והאמנו. מה שעיוות את תפיסתנו לגבי עצמנו הוא אותם דפוסי חשיבה ישנים שפעלו בנו מעצמם מכוח ההרגל והאנרציה.אין ספק ששבירת הדפוסים הישנים היא תהליך לא פשוט שדורש נחישות והתמדה,אולם ברגע שאתה מזהה שההרגל הוא לא המהות שלך ומפסיק להזדהות איתו ,אתה מקבל במתנה את עוצמתך האישית.המודעות וההפרדה מאפשרות ומחזירות לנו את זכות הבחירה איך לנהוג,זכות שניתנה לנו כיצורים תבוניים. ובנימה יותר אישית,אני מכירה דפוסי חשיבה שהם לא רק מגבילים אלא גם הרסניים.ניסיוני האישי הכאוב סובב סביב הפרעות אכילה קשות שמהן סבלתי שנים בטרם הגעתי לתחום הרוחני(שכמובן הציל אותי אחרי שטיפולים רבים לא הועילו).הפרעות אכילה מבוססות על מחשבות אובססיביות על אוכל ומשקל וגם על "מנטרות" מאוד שליליות ביחס לעצמי ,הנובעות מדימוי עצמי מאוד מאוד נמוך.תאמין לי שלהפריד את הדפוסים האלה ממני ולשחרר אותם היה מאוד מאוד קשה והדבר היה כרוך בהרבה"נפילות" לפני שהריפוי התייצב.אבל זה אפשרי! ובפרט כשאתה לומד על המהות שלך שהיא אור ואהבה ומתחיל לכבד ולהעריך את עצמך במידה כזו שפתאום להתעלל בעצמך זה פשוט לא מתאים!ההכרה הגבוהה אינה מאפשרת זאת יותר....תודה לאל. אז זה בקצרה (או לא כל כך בקצרה). שוב בהצלחה בכל,ואם האנרגיה של הקורס שלכם מגיעה למרחקים,אני מאמינה שהיא תתפשט גם קרוב יותר. גל.

לגבי דפוסים../images/Emo45.gif

נשמע לי שאת בכיוון הנכון בחקר הנושא של הדפוסים. בעקרון הדוגמאות שנתת הם יותר תוצאות של דפוסים מאשר הדפוסים עצמם. הדפוסים המרכזיים הם הרבה יותר פשוטים ממה שאת חושבת, אבל משפיעים על כל הדפוסים האחרים ויוצרים המון דפוסים קטנים יותר ומעצבנים (בינהם הפרעות אכילה וכו'). יש לי מאמר שהתחלתי לכתוב בנושא, כשאסיים "לבשל" אותו אני אפרסם באתר. דבר נוסף זה שאני לא מכיר דפוסים חיוביים, כל הדפוסים שלנו מיותרים. דפוסים חיוביים זה כבר מי שאנחנו באמת. הנושא של ההילינג הטיבטי נשמע מעניין, ואולי כשתחזרי נוכל להכיר אותו יותר. בכל מקרה, לגבי הקורס, תודה על הפרגון, קיבלתי מסר דומה (הרחוק יהיה קרוב). יוסי.

למעלה