להאקרים באשר הם...

KOMA2

New member
להאקרים באשר הם...

"אם אתה לא יכול להילחם בהם הצטרף אליהם". אז ככה: אני ממש לא מבינה כ ל ו ם במחשבים ובטח שלא בדברים האקרים חוץ מהפחד המתמיד מווירוסים שמכניסים לי. אז בבקשה דברו לאט וברור יש פה "בורה". השאלה שלי אליכם היא כזאת: לפני בערך חודש קיבלתי דואר אלקטרוני נטול שם השולח, כתובת השולח, או כל פרטים מזהים על מי ששלח לי את הדבר הארור הזה ובנוסף הכתובת המדאיגה והמעצבנת 1-1 שנת 1977 . טוב אפילו אני מבינה שאיזה XXX דפק אותי. אז בבקשה תעזרו לי. בינתיים אין שום נזק אבל האם היקר ששלח לי את זה צירף פנינה שתתפרץ בתאריך מסוים ותעשה לי נזק ע נ ק יבמחשב??? אני כבר לא יכולה לישון מרוב עצבים.

עוזי 2

New member
חשוב לישון טוב

אז ככה. ראשית כנגד הדבר הזה שקוראים לו בשם הגנרי "וירוס" יש גם את הדבר הזה שקוראים לו אניטיוירוס. נגיע לזה בהמשך. אוקיי, קיבלת מכתב. האם היו מוצמדים אליו קבצים? האם פתחת אותם? אם לא, אז יש סיכוי טוב מאוד שלא נדבקת בוירוס (אם כי יש גם וירוסים שמצורפים ל- HTML e-mail ואלו עלולים להדביק את מחשבך גם מבלי שתראי קובץ מוצמד, ולעיתים גם מבלי שפתחת את המכתב (אבל תוכנת הדואר עשתה עליו preview), היכולת של וירוסים אלו להדביק את המחשב שלך, תלויים גם בגירסת תוכנת הדואר, ובעדכוני האבטחה וכדומה. אבל ככלל רב הוירוסים מגיעים כקבצים מוצמדים, ואם לא פותחים את הקבצים הללו אז לא נדבקים. בכל מקרה, יש תוכנות אנטיוירוס ויש הרבה כאלו, ואפילו חינמיות יש, ואחת מהן אפילו נחשבת לטובה מאוד (F-Prot for DOS). לפני זמן קצר כתבתי בתשובה לשאלה אחרת מכתב שבין השאר מפרט את הדברים הללו. ראו כאן . אני ממליץ מאוד על שימוש בתוכנת אנטיוירוס, וחשוב מאוד לדאוג שקבצי הנתונים, וגם מנוע הסריקה (ואם אין מנוע סריקה בנפרד אז תוכנת האנטיוירוס) יהיו תמיד מעודכנים.

KOMA2

New member
קודם כל- תודה!

האמתי שאני כבר לא זוכרת ממש אם היה קובץ מצורף או לא כי נכנסתי לפחד ומיד שלחתי את זה לסל מיחזור (ומשם זה כבר לא נמחק) אבל אני כן חושבת שהיה קובץ מצורף ואני גם חושבת שלחצתי עליו!! אני יודעת- אני אהבלה!! טוב, הסקרנות הזאת עוד תביא עלי הרבה צרות בחיים... אבל כשפתחתי אותו לכאורה לא קרה כלום. או שכן? בקשר לאנטי ווירוס כפי שכבר הסברתי אני בורה אמיתית אז אני אגיד במונחים שאני פחות או יותר קולטת: יש לי אנטי ווירוס מאוד מעודכן לדעתי "אינטרנט סיקיוריטי" ואני מעדכנת אותו פעם בחודש על ידי הורדה "לייב" של וירוסים חדשים מהרשת. (לא שאני יודעת מה אני עושה אני פשוט לוחצת OK כל הזמן ושהוא כבר ישבור את הראש). ההגדרות שלו די נמוכות כי אחרת הוא לא נותן לי לנשום בעיקר חסימה נגד "קוקיס" וכאלה... בקשר לתוכנה שדיברת עליה לא שמעתי לא ראיתי לא ידעתי... השאלה היא מה אני עושה מפה: בשביל להיות בטוחה גם אם פתחתי וגם אם לא שהמחשב שלי לא "מודבק" ובשביל להיפטר מהדבר האיום הזה בעזרת האנטי ווירוס שיש לי... אני מחכה ושוב תודה ענקית!

למעלה