לד"ר קרן תורגמן !

poetry1

New member
לד"ר קרן תורגמן !

בבדיקת ct שערכתי התגלה הממצא הבא ואני מצטטת: "באדרנל הימני תהליך בגודל 2.1 x 2.7 ס"מ. התהליך נמדד כצפיפות מופחתת. לאחר הזרקת חומר הניגוד מודגמת האדרה הומוגנית מעטה בתהליך זה ובסריקה חוזרת מודגמת שטיפה מהירה של החומר, ממצא המתאים לתהליך שפיר, כנראה אדונמה." מה עליי לעשות? מהי משמעות הדברים. תודה מראש.

ה-CT יותר מדויק

שלום לך, ה-CT בדיקה יותר מדויקת ואמינה, במיוחד אם את קצת מלאה. עוד הסבר לשוני במימדים יכול להיות הזמן שחלף בין שתי הבדיקות. בכל מקרה, גם ב-CT זה עדיין לא בגודל שמחייב הוצאה, כל עוד והאדנומה הזו אינה מפרישה עודף של הורמונים. אם יוחלט שלא לגעת את תצטרכי להיות במעקב לגבי הגודל, ואז יש להיות עקבי לגבי טכניקת ההדמיה כדי שאפשר יהיה להיות בטוח לגבי הגודל. לא ניתן לעקוב תוך מעבר משטיה לשיטה. אם את מלאה, אז הבידה העדיפה היא CT. מה עם הבדיקות ההורמונליות? התקדמת עם זה?

poetry1

New member
ראשית ד"ר קרן הרבה תודה!!

לגבי שאלתך משקלי 65 ק"ג גובהי 161 ס"מ ואכן אני מלאה. לא ידעתי על קיומן של בדיקות הורמונאליות. אלו בדיקות יש לבצע? ושוב, תודה רבה מכל הלב.

בדיקות הורמונליות

שלום לך, חשבתי שציינתי את שמות הבדיקות בתגובה קודמת. יש לשלול תהליך שמפריש קורטיזול ע"י איסוף שתן לקורטיזול חופשי, אם יש לך יתר לחץ דם יש לשלות שהתהליך מפריש אלדוסטרון, ובכל ממצא כזה יש לשלול תהליך שנקרא פאוכרומוציטומה אשר מפריש קטכולאמינים. גם זו בדיקה שנעשית על איסוף שתן של 24 שעות עם חמר משמר. אבל את כל אלה אצ תריכה לקבל מידי אנדוקרינולוג/ית. אם אין לך תור אצל אנדוקרינולוג/ית את צריכה כזה. חוץ מבדיקות אלה יש עוד כמה דברים שאפשר לבדוק, אבל אלה הדברים המהותיים.

poetry1

New member
אכן יש לי תור לאנדריקולוג בעוד

כשבועיים, האם כדאי שאבוא אליו עם הבדיקות? ואבקש מרופא מפשחה הפנייה לבדיקות שציינת? תודה

את יכולה לנסות

שלום לך ושבוע טוב, את יכולה לנסות כי בדיקות אלה חיוניות. אני מניחה שאיסוף השתן לקטכולאמינים לא יהיה מוכן, אבל אולי כבר תהיה תשובה של קורטיזול בשתן ושאר הדברים. בהצלחה ותעדכני אותנו.

למעלה