לד"ר מן שאלת הגיון

• פותח הנושא fory
  • פורסם בתאריך

fory

New member
לד"ר מן שאלת הגיון

כיצד אתה מסביר את העובדה שרובם המכריע של רופאי העיניים שאינם עוסקים בניתוח לייזר להסרת משקפיים ( אבל הם עדיין רופאי עיניים ומתוכם גם בכירים ביותר ) לא ממליצים בלשון עדינה על ביצוע ניתוח מסוג זה.בעוד כל רופאי העיניים העוסקים בניתוחים ממליצים בחום..ובאופן גורף....אז היכן קבור הכלב ? על פי סיפורי פוגי הוא הרי מת מזמן.... מה דעתך? לא על הכלב כמובן....

תשובה

שלום. זאת לא שאלת הגיון. ניתוח הלייזר הוא ניתוח לכל דבר ולכן יש סיכונים בנוסף לתוצאות. יש להסביר למטופלים את שניהם ולתאם ציפיות לפני הטיפול. - הרוב הגדול של מנתחי העיניים עושה זאת. בברכה ד'ראורן מן

fory

New member
לא זו היתה השאלה

שלום השאלה היא רק שאלה תמימה ,ובמידה ואני טועה ,העמד אותי על טעותי בהתיחס לשאלתי.שאלתי לא התיחסה לתוצאות,או לסיכונים,אולתיאום לציפיות...בבקשה התיחס לשאלתי..ולמען הסר ספק היא כנה ולא קנטרנית.אחזור בקצרה..קבוצה אחת של רופאים טוענת בשום פנים ואופן לא לבצע!!בעוד מולה עומדת קבוצת הרופאים המבצעים הטוענים אחרת....אגב לא מעט שנים מבוצעים ניתוחים כאלו בארץ..ישנה איזו סטטיסטיקה בענין? רב תודות

fory

New member
המשך...

רופא עיניים בכיר מומחה מנהל מחלקה בבית חולים,הסביר לי שלא כדאי לבצע ניתוח שכזה בטח שלא לפני גיל 24 שנים...כי עד אז ישנה תנודתיות והאישון עשוי לגדול עד גיל 24 ..רופא העוסק בלייזר ביטל טענה זו...אני מוכן לקבל שישנם אסכולות שונות,דעות שונות,ניואנסים שונים...אבל חוות הדעת המתקבלות על ידי הרופאים הן דיכוטומיות...הממליצים היא אוכלוסית רופאים מאוד מוגדרת,מול השוללים . תודה

המשך

שוב שלום. יש מעט מאוד רופאי עיניים המתנגדים בתוקף לניתוחי הלייזר. לא ניתן לבטל באופן גורף טיפול מסוג זה ,שאחרי הכל, מאפשר לאנשים לראות ללא צורך בשמקפיים ושיש לו היכולת לטפל במצבים אחרים בעין (לא אפרט כאן). על פי פרוטוקולים מקובלים לא מומלץ לבצע ניתוחי לייזר מתחת לגיל 21 מכיוון שעדיין קיימת אפשרות של גדילת העין ושינוי המספר בשמקפיים. כמו כן מקובל לבצע מעקב של חצי שנה לפני הטיפול לוודא שהמספר במשקפיים אכן יציב. לגבי סטטיסטיקות - קשה מאוד לקבל מידע מדוייק מכיוון שרוב טיפולים מסוג זה מתבצעים במכונים פרטים (גם בשאר העולם) והרופאים המבצעים לא רצים לדווח על סיבוכים. בברכה ד'ר אורן מן

למעלה