לד זפלין

lifes sucks

New member
לד זפלין

מישהו יודע מה משמעות השיר "סטרס טו האבן" נו...מדרגות לגן-עדן משהו כזה....:) שמעתי פעם שמישהו שר את זה אני חושבת "אריק קלפטון" או "ברוס ספרינג..." מישהו אחר אני חושבת...טוב באמת שאני לא יודעת ש"המישהו" הזה שר את זה לילד שלו שנפל מהחלון כשהיה בן 3

זה לא "סטרס טו האבן"

זה "סטארווי טו האבן". ואני באמת לא יודעת מה משמעות השיר, למרות שניסיתי הרבה מאוד פעמים להבין אותו. לכל אחד יש פרשנות אחרת..... אין לי מושג מה הקשר לקלפטון או ספרינגסטין
ולא, זה לא קשור לילד בן 3 שנפל מחלון. נראה לי שאת מדברת על שיר אחר לגמריי שקלפטון כתב ושר על הבן שלו שמת. אחריי שנפל מחלון..... ולשיר הזה קוראים (אם אני לא טועה)- Tears in heaven
את פשוט התבלבלת לגמריי בין השירים!!

ThE RhythM

New member
חחח הוליי מוליי

חחח ההודעה שלך בידרה אותי מרוב חוסר ידע :) אבל לא לא יפה ללעוג אז ככה- לשיר קוראים stairway to heaven והוא של להקת led zeppelin והוא רק אחד מן השירים הכי גדולים והכי פופולרים בכל הזמנים... וגם, לאף אחד לא ממש ברור על מה הוא מספר, אבל הנה לינק שמנסה להבין את זה-

סלט בנוסח בריטי

עשית קצת סלט, יש שיר בשם "Stairway to Heaven" של להקת led zepplin השיר הזה מדבר על המון דברים, בעיני הוא בעיקר שיר אווירה, בכל אופן הנה המילים שלו, יחד עם כל מילות השירים של הלהקה. השיר השני, שאליו כנראה התכוונת הוא השיר הנורא: Tears in Heaven של אריק קלפטון, פרטים על השיר אבל לקרוא כאן, והמילים שלו נמצאות כאן

Nir of GondoliN

New member
אחת האפשרויות

רוברט פלאנט שהוא סולן לד זפ היה חובב טולקין ידוע. ולאנשים שקראו את שר הטבעות יהיה דיי קל לזהות מוטיבים משם בשיר. מי שירצה אני ארחיב לו.

אני אשמח אם תרחיב לי ../images/Emo13.gif

אם לא איכפת לך.... שמעתי על זה שהיו ללד זפ כמה שירים שיש בהם מוטיבים מתוך ספריו של טולקין- אבל לא ידעתי שגם ב"מדרגות".

טולקין וזפלין

שני נושאים אהובים עלי, ומאוד קשורים זה לזה, כמו שהוזכר כאן, ומצאתי אפילו אתר שמנתח שירי זפלין לפי טולקין, לדעתם אגב, אין קשר בין סטרוואי לבין כתבי טולקין

LadyG

New member
למיטב ידיעתי

ואני לא מומחית בנושא מדובר במספר שירים המושפעים מטולקין ולמיטב זכרוני לאו דוקא המדרגות לרקיע. עד יגיע Nir קחי בינתיים לינק לכמה שירים שכן מושפעים.

TheFly

New member
הרחבה תוכלי למצוא ממש

כאן, כל ההקשרים בין שירי לד זפלין להוביט של טולקין. כל הציפורים מצייצות מהפיכה

LadyG

New member
למען האמת זה ממש מצחיק

שלשתנו שמנו את אותו לינק ביחד.

Nir of GondoliN

New member
יש ניתוח שעשה אחד מגדולי

הקהילה הטולקינאית בישראל שאני חבר בה, רן בר זיק. בכל מקרה פפלאנט תמיד הכחיש קשר בין המדרגות לבין טולקין אך אאל"ט הוא כתב את השיר כשהוא היה מסומם ואולי זה נכנס לתודעה שלו. בקיצור תקראו את זה ויש שם גם לינקים בסוף

Nir of GondoliN

New member
ועוד משהו

the battle of evermoreמתאר את הקרב בשדות הפלנור למי שקרא את הספר או מי שיראה את הסרט ה-III

לדעתי

הקישור שעשו שם הוא קצת מאולץ (למרות שאחד הקישורים יצתרף לקישורי זפלין של הפורום. פלאנט הוא אכן אוהב טולקין ידוע, העניין בזפלין הוא שפייג´ מושפע מאוד מהעולם המיתולוגיה הגרמאני והסקנדינבי, ממנו הושפע גם טולקין, כך שקשה פעמים רבות להבדיל בין השפעות של טולקין להשפעות עתיקות יותר. במקרה הזה, למרות ההסברים המלומדים בקישור, נדמה לי שהקשר במקרה הזה הוא קצת פרי דימיונו של הכותב.

לא משהו

to be rock and not to roll אפשר למצוא לזה הרבה מאוד התייחסויות.. או.... שזה פשוט זעקה לעוד רוק! ישר ולעניין

Nir of GondoliN

New member
אממ תראו, הוא לא מקצוען והוא נשען

על כמעט כלום. הוא חיפש בנרות משמעויות. אבל אני מניח שאתם צודקים ואין קשר.

noosh

New member
וואי זה אדיר!

לא חשבתי על זה אף פעם.... אני יודעת שלקאמל יש השפעות טולקינאיות, וגם לעוד להקה, blind guardian, שאצלם זה ממש על פני השטח

למעלה