לדעת עוד על יין

nikita59

New member
לדעת עוד על יין

שלום....
אני מחובבי היין, אך לא מספיק מבינה ויודעת והייתי רוצה להרחיב את ידיעותיי.
האם אתם מכירים קורס יין או סדנת יין שאפשר להרשם אליה?

WineSpirits

New member
סדנאות, קורסים וספרות יין

אז ככה....

כאשר מדובר ב"הרחבת הידע על תחום היין" צריך לקחת בחשבון שהדבר לוקח תקופה מסוימת ולעיתים פרק זמן ארוך מאוד.
עולם היין מתפתח ומשתנה עם הזמן ולפי מדינות היצור שלו- וגם שם, יש שוני בין האזורים, בין הכפרים ובין הכרמים....

אינני יודע עד כמה את בקיאה בסודות עולם היין ועד כמה את מעוניינת להרחיב את ידיעותייך בתחום.
המלצתי אלייך היא להתחיל ולחקור על יינות ישראל ומשם ללמוד על ה"עולם הישן" ואז לעבור למדינות ה"עולם החדש".

מספר אתרים (בעברית) שנחמד להכיר:
פורטל היין הישראלי
איש הענבים
בקבוק
סומלייה

סדנאות וקורסים:
בבי"ס ליין של איש הענבים (יפו) תוכלי למצוא סדנאות וקורסים מקיפים ומרתקים המתאימים לכל רמות הידע.
הסדנאות מסווגות לפי דרגות קושי שונות, לפי נושאים ולפי איזורי יין בעולם. מספר פעמים בחודש גם מתקיימים שם "בתים פתוחים" לפי נושאים משתנים, בהם תוכלי לחדד את חושי הטעם והריח שלך ולטעום מגוון רחב של יינות במחיר צנוע למדי.

המכללה האקדמית תל-חי (קרית שמונה)- מציעה לדעתי את קורס היין המקיף ביותר בארץ. החל מכימיה ובוטניקה של הגפן ועד לטעימות יינות מהארץ ומהעולם.

בנוסף, את יכולה להירשם גם לאחד מקורסי ברמנים ושם, תחשפי ברמה הבסיסית ביותר גם לעולם היין. שוב, אינני יודע עד כמה את מבינה ביין.

ספרות יין:
"יינות לאובדי עצות"- לא מהחביבים עליי, אבל בהחלט נחמד להכיר. שפה פשוטה, רמה בסיסית למדי.
מגזין היין "יין וגורמה"- מסקר בצורה מעניינת על כל החדש בארץ ובעולם בתחום היין.
Knowing and Making Wine E.Peynaud- ספר שתורגם מצרפתית לאנגלית ובהחלט מספק את המבוא הנכון לדעתי לעולם היין (גם בהיבט ייצור היין)

שיהיה המון בהצלחה,
עולם מרתק ומהפנט מצפה לך!

gabi a

New member
עוד המלצה

ברשת חנויות "דרך היין" יש מגוון של קורסים וטעימות מודרכות, בכל מיני רמות מחיר וידע. ממליץ לך לבדוק באתר שלהם.

אגב, הונח פה שאת ממדינת ת"א

אם את מאיזור חיפה יש לך את הספשל רזרב עם קורסים להכרת עולם היין וטעימות שבועיות מצוינות
04-8361187

אני ממליץ על הקורסים של מורן עשור

אם תרצי עוד פרטים, אשמח לתת לך את הטלפון שלה.

nikita59

New member
קורסי יין

היי. תודה על התגובות. אני אכן מאיזור המרכז אז חיפה קצת רחוקה לי לקורס

עברתי על ההמלצות שלכם וחוץ מהן מצאתי עוד קורס שנראה לי מגניב ומתחיל בסוף חודש פברואר.
זה קורס קצר של 5 מפגשים שייערך בכפר טרומן. יש שם איזו גלריה של וינטאג' שהבנתי שהמפגשים ייערכו שם, אז גם הלוקיישיין נשמע טוב.
המרצה הוא אורי שמיר - מישהוא מכיר/שמע עליו?

nikita59

New member
קורס יין

היי לכולם. עשיתי עוד בירורים ומסתבר שאורי שמיר הוא מומחה ליין ומעביר הרצאות וקורסים כבר מלא שנים....
אז מי בא לקורס?
כבר אין הרבה זמן, הבנתי שיתחיל בסוף החודש ואני די באטרף על זה..
הגעתי דרך מודעה בפייסבוק - תרבות היין-האקדמיה להנאות החיים
(לא ידעתי איך להוסיף קישור.....סורי
)

למעלה