לדעת לומר לא

(מי צריך מילים, זה אומר כ"כ הרבה...)

dabadabada

New member
קראתי את מה שפרסמת

אבל שוב, אני לא חושבת שהכל מבוסס על "פנטזיות" ו"דעות קדומות" , אני לא מדברת ממקום של תיאוריה אלא ממקום של שיחות עם כמה בנות שעברו את זה.

יתכן שהן היו הבנות הלא נכונות בזמן הלא נכונות , או שהן בעצמן היו חדשות (למרות שאחת בוודאות היא ותיקה). אישית לא היו לי חוויות כאלה, אני מניחה שגם לא יהיו לי (כי יש אופי מסוים של קשר שאני מחפשת).

orbar1

New member
אכן מה שהבאתי הוא סוג של דפוס חשיבה מסויים

לכן אין זו הדוגמה המחייבת איש/ה.
לי ברור שאת מחפשת קשר בעל אופי מסוים, מוטב שתדגישי זאת בשיחות הבירור המקדימות את הקשר.
והחשוב מכל, לאור הציפיות שלך מהשולט ס ב ל נ ו ת.
התערבבי וחפשי לך את המתאים.
בהצלחה.

אייבורי

New member
ולפני קשר השליטה האחרון

לא ידעת לומר לא ?

אני חייב להודות שמעולם לא ערכתי שאלון גבולות
לא עשיתי שיחות זיונינו לאן

מצד שני, אישה שלא מסוגלת להיות עם דעה כלשהי, לא ממש מעניינת אותי

דעתי בנושא זהה למדי לשלך

ראשית - בהחלט חשוב ואפילו הכרחי לדעת לומר לא ולעמוד על הגבולות שלך - כנשלטת וכבת זוג באופן כללי (כלומר, לא רק בתוך קשר בדס"מי).
ברור שאצל כל אחד ואחת הגבולות האלה עוברים במקום אחר, כך שעל הנקודה עצמה אני לא חושבת שאפשר להתווכח בכלל.
כשיש משהו שאת לא רוצה לעשות, מכל סיבה שהיא - אל תעשי. זכותך המלאה, כנשלטת וכאדם.
מאמר מוסגר - חלק מהכייף בבדס"מ זה למתוח את הגבולות - אבל זה צריך להיעשות בזהירות ובהסכמה מלאה של שני הצדדים.
כתבת - "אני חושבת שכל נשלט/ת צריכ/ה גם לדעת להפעיל את הראש שלה ולעמוד כנגד דברים שהם לא מתאימים לה ולא לרוחה אם זה חלק מהגבולות שהיא יודעת שאין לחצות אותם" - ברור!!! אני מסכימה איתך לחלוטין, וזה ממש לא בניגוד למה שחושבים, וזה גם לא הופך מישהי לנשלטת פחות טובה או "לא אמיתית".

מכיוון שיש לא מעט שולטים מסוכנים (בדיוק כמו שיש ונילים מסוכנים) - חובתה של נשלטת לשמור על עצמה אם השולט שלה לא שומר עליה.

בסופו של דבר - השולט מקבל לידיו אך ורק את הכוח שהנשלטת מסרה לו מרצונה - לא פחות, לא יותר. הוא השולט, אבל את הגבולות היא זאת שקובעת. אם משהו מתקיים ללא הסכמתה - זאת התעללות, לא בדס"מ - והרי לך "שולט" רע.

לגבי המקרים שראית - ראיתי לא מעט מקרים (וחוויתי אחד בעצמי) של ונילי ששובר את רוחה של זוגתו. זה עניין של בנאדם, לא של בדס"מ.
שולט זאת לא מילה נרדפת לשתלטן/נצלן/אגואיסט. אלה שני דברים שונים.

ומי שמנצל את הבדס"מ לרעה - היה עושה את אותו הדבר גם בקשר ונילי.

dabadabada

New member
מסכימה איתך

ולגבי השורה האחרונה : מן הסתם שאני לא חושבת ככה על שולטים :) ...
כמו אצל כל קבוצת אנשים יש את כל הגוונים.

dabadabada

New member
משהו כללי לכלל המגיבים

אני אומרת פה את דעתי - ד-ע-ת-י.

אז כל מי שזה לא נוח לו, או לא מעוניין שידלג על זה.

א. כשאני פותחת את הדיון זה בכדי לשמוע דעות של אחרים- כדי להעשיר את עצמי.
ב. אני פה כדי לשמוע עוד דעות ואם אני לא קופצת מיד להגיב בתוקפנות גם או עונה לשאלות שמפנים אלי זה בגלל שאני לא רואה תוקפנות ככלי לשיחה/ יש הרבה תגובות ולא שמתי לב.
ג. הניסיון שלי לא רלבנטי לגביכם- אין לכם מושג מהו ויותר מזה , ודאי שבדברים מסוימים אין לי ניסיון כי הוא לא מעניין אותי (כמו הדוגמא שרוב הניסיון שלי הוא בקשר זוגי- ברור שכך הדבר, אין לי עניין בסוג קשרים אחר).
ד. אין נכון או לא נכון, ואם מישהו מביע דעה שונה משלכם זכותכם לכתוב ככל העולה על רוחכם כל עוד אתם מכבדים את האחר.

עכשיו הערות שלא קשורות:
*ברור לי שדבר כזה יכול לקרות גם בקשר ונילי, מטבע הדברים אני מדברת על קשר לא ונילי בגלל שלדעתי שם זה יכול לקרות אפילו יותר בהעדר גבולות ברורים.
*אני לגמרי בדעה שגם אנשים "מבולבלים" ,"חדשים" נחשבים . הרי בתחילת הדרך כל אחד מאיתנו היה במקום הזה ולולא למדנו את מה שלמדנו יתכן שגם אנחנו היינו עלולים לפול למקום הזה.
* אין צורך בהתגוננות , אם אני כאן כנראה שאני לא מגנה את הקשרים שלכם ואת מי שאתם אלא לא שונה בהרבה בצרכים ובדחפים שלי.

כמה וכמה הגיבו לי בפרטי ואמרו שןהם לא חשים בנוח לכתוב פה כי מיד תוקפים אותם או מטילים באישיות שלהם רפש, קחו את זה לתשומת לבכם.
אנחנו לא בתחרות "השרדות", יש לכם אינטרס משותף שיותר אנשים יגיבו ושיהיה חופש ביטוי ודעה.

אני איתך גם בזה.

יש פה כמה אנשים שראוי להתעלם מהם.
לגבי אלה שהגיבו לך בפרטי - צודקים.
אני פשוט מתעקשת לא לפחד ולא לתת לאווילים להשתיק אותי.
קבלי ח"ח ואל תתייחסי למה שלא ראוי מבחינתך להתייחסות.

dabadabada

New member
:)

אני באמת חושבת שיש מקום לכל דעה גם זו שלא נראית לי ,
פשוט לפעמים נדמה לי שאני כן משתדלת לבוא לקראת אנשים שדעתם שונה ממני
וללמוד מהם והגישה שלהם עוקצנית ולא נעימה בלי סיבה (ומה הפואנטה בציניות ללא סיבה?)
וזה מה שבדר"כ מרגיז אותי .

בכל מקרה עדין זכותם להגיב ולומר את דבריהם ,
מהמעט שנוהג כך למדתי פשוט להגיב כמה שפחות
אלא אם יש לי משהו קונקרטי להגיד.

תודה לך על התגובה המחזקת :)

למעלה