דעתי בנושא זהה למדי לשלך
ראשית - בהחלט חשוב ואפילו הכרחי לדעת לומר לא ולעמוד על הגבולות שלך - כנשלטת וכבת זוג באופן כללי (כלומר, לא רק בתוך קשר בדס"מי).
ברור שאצל כל אחד ואחת הגבולות האלה עוברים במקום אחר, כך שעל הנקודה עצמה אני לא חושבת שאפשר להתווכח בכלל.
כשיש משהו שאת לא רוצה לעשות, מכל סיבה שהיא - אל תעשי. זכותך המלאה, כנשלטת וכאדם.
מאמר מוסגר -
חלק מהכייף בבדס"מ זה למתוח את הגבולות - אבל זה צריך להיעשות בזהירות ובהסכמה מלאה של שני הצדדים.
כתבת - "אני חושבת שכל נשלט/ת צריכ/ה גם לדעת להפעיל את הראש שלה ולעמוד כנגד דברים שהם לא מתאימים לה ולא לרוחה אם זה חלק מהגבולות שהיא יודעת שאין לחצות אותם" - ברור!!! אני מסכימה איתך לחלוטין, וזה ממש לא
בניגוד למה שחושבים, וזה גם לא הופך מישהי לנשלטת פחות טובה או "לא אמיתית".
מכיוון שיש לא מעט שולטים מסוכנים (בדיוק כמו שיש ונילים מסוכנים) - חובתה של נשלטת לשמור על עצמה אם השולט שלה לא שומר עליה.
בסופו של דבר - השולט מקבל לידיו אך ורק את הכוח שהנשלטת מסרה לו מרצונה - לא פחות, לא יותר. הוא השולט, אבל את הגבולות היא זאת שקובעת. אם משהו מתקיים ללא הסכמתה - זאת התעללות, לא בדס"מ - והרי לך "שולט" רע.
לגבי המקרים שראית - ראיתי לא מעט מקרים (וחוויתי אחד בעצמי) של ונילי ששובר את רוחה של זוגתו. זה עניין של בנאדם, לא של בדס"מ.
שולט זאת לא מילה נרדפת לשתלטן/נצלן/אגואיסט. אלה שני דברים שונים.
ומי שמנצל את הבדס"מ לרעה - היה עושה את אותו הדבר גם בקשר ונילי.