לדעת יותר מידי

a e q u i t a s

New member
לדעת יותר מידי

לפני חודש בערך, התחלתי להתענין בכל הנושא של המודעות הפנימית שלי, שאלתי פה איך מתחילים, ואז פשוט הציעו ללקחת מחברת ולרשום הכל. הרעיון הוא כל כך פשוט ולמדתי כל כך הרבה על עצמי. על דברים שידעתי, אבל לא באמת ידעתי, בכל מקרה, כל כך נהניתי,אבל,נראה לי שנחשפתי יותר מידי, יש דברים שאני פשוט לא רוצה לדעת, כי זה פשוט יותר מידי עומס על עצמך, לפעמיים נראה לי שלדעת יותר מידי על עצמך פשוט מסוכנת לך. גליתי על עצמי דברים, שאני לא בטוח בכלל שהם נכונים או דברים לאו דווקא טובים וחיובים...? פשוט, הייתי חייב להוריד ממני את הנטל, לא נראה לי שאמשיך בלחפש את הדרך ולדעת את עצמך יותר טוב, כדי שתהיה מאושר יותר..

31vered

New member
זרימה נכונה עם עצמך

התחושה של "לדעת יותר מדיי", טבעית לגמרי, אתה מתבונן ושופט את מה שעולה כיון שכך אנו מורגלים לחשוב באופן אוטומטי. המפתח בחקירה העצמית טמון בלהיות שלם עם עצמך, לקבל את עצמך כפי שאתה, ולהימנע משיפוטים. אין דבר כזה תכונה טובה או רעה, יש לנו שיפוטים על עצמנו, יש תכונות שאנו מוצאים שאינן יעילות לחיינו, ואינן מקדמות את מטרותינו, ואולי כדאי לוותר עליהן, ולנסות לשנות אותן בתרגולות אחרות של חיי היומיום. אם אתה חש שמשהו מסוכן לך, נסה לבחון על מה אתה מנסה להגן? אם אתה חש שהעמסת יותר מדיי, נסה לעכל את כל מה שגילית, קח פסק זמן וחזור ובחן מה שגילית. לא תוכל להמלט מעצמך, אז עדיף כמה שיותר מוקדם לגלות את הנתיב לשלום עם עצמך. נסה לבחון את עצמך לא מתוך שיפוטיות של טוב/ רע, צודק/ טועה, אלא מתוך התבוננות וקבלה, ונסיון לראות כיצד כל תכונה תורמת למכלול האשיות שלך. לפעמים גם כדאי לדבר עם מישהו נוסף שעשה דרך מסויימת בעבודה עצמית. היית רוצה לשתף מה גילית שכל כך הפחיד אותך?

למעלה