לדעתי

לדעתי

יש בדבריו של האיש והמיתוס הרבה טעם לפגם, נימה של הסטה ובוודאי פרובוקציה בוטה. לכן אני מסכימה עם הצעתו מאמש לנקוט לגבי נושאים מסויימים צעדים צנזורליים - ולמחוק את דבריו. כמעט באותה מידה שהייתי מצפה שימחקו מכאן דברים הרומזים להסכמה עם השואה. לגבי רצח גנדי, בכיתי למשמע הידיעה המזעזעת את אותן דמעות שבכיתי למשמע ההודעה על רצח רבין.

צודקת פיקי!!

שני אנשים דעות שונות אבל שניהם בשר ודם ואחיינו יהודים! וכל הגנויים האלה ביום אבל זה מיותרים לחלוטין! אבל למה פה ולמה לא איפה שכתבתי??...

את תומכת בהצעה של הפיקטיבית

לצנזר אותי ? את שטענת כמוכולם שצריך להיות לכל אחד החופש להביע את דיעותיו חופשי גם אם לא מוצאות חן בעיני אחרים.... קצת מוסר כפול. לא ? מחר את תביעי דיעות שירתיחו אותי, ואני אבקש גם למחוק אותך, כי זה יהיה יום שמאוד חשוב לי... מתאים לך להתחיל עם צנזורה על ימין ועל שמאל ? במונחים שאני השתמשתי אמרתי רק את האמת. אין שום דרך להאשים בן אדם שהסית רק בגלל שציין עובדות הסטוריות. אם את היית יודעת על אדם שרצח בדם קר ניצולי שואה חסרי ישע, גם את היית נוקטת מן הסתם בלשון דומה. אולי אפילו חריפה יותר. ההבדל ביני לבינך הוא שאת יודעת רק את החלק של העובדות שמוכרים לכולם בתקשורת כבר שנים. אבל יש את ספרי ההסטוריה ואת התיעוד המלא. והוא מראה ומציג תמונה הפוכרה בדיוק לזאת שמוכרים לציבור. אילו היית גם את מכירה את התמונה המלאה, גם את היית "מהססת" מאוד לקרוא לרבין אישיות דגולה. ככה זה נראה כשמקלקלים למשיהו דבר שהאמין בו כל כך, אבל מה לעשות ? אלה העובדות ! וכמו שאמרו לי מנהלי הפורום הזה בעצמם: לא סתמנו פיות עד היום ולא צינזרנו ואין לנו כוונה להתחיל עכשיו !!

אין בדבריי שום הסתה

כאשר אני מכנה אותו פשוע מלחמה - אני מתיחס לעובדות בלבד. תעייני בחומר ההסטורי הקשור לכך, שנתתי למטה, ויתחוורו לך כמה דברים שלא סיפרו לך עד היום.. כנראה... ומה שמשעשע אותי, זה איך אותם אלה שנזעקו להגן על חופש הביטוי והדיבור, כאשר אני הצעתי לצנזר, מתחילים "לחשוב מחדש" אולי כן כדאי לצנזר... מתי ? כמובן, כאשר נשמעות דיעות הפוכות לאלה שלהן... כאשר מערערים להם את המיתוסים הקדושים שלהם... בדיוק מה שאמרתי למנהלי המקום מההתחלה: כנראה שרק צד אחד חושב שמותר לו להביע את דיעותיו... כשהצד השני עושה זאת - לזה הוא קורה הסתה.... בדיוק כמו שחזיתי...

שוב טעות פיקטיבית

נבואה מתייחסת לעתיד. לי אין שמץ שך מושג מה יקרה בעתיד. כל מה שאני מגיש כאן הוא את העבר. העבר והתיעוד ההסטורי שלו - נגיש לכל אחד, ובעידן האינטרנט, אי אפשר יותר לברוח לטיעון - אף אחד לא אמר לי. לא סיפרו לי. אז הינה, הבאתי מקור אחד שעומד לרשותי, כמו לרשותו של כל אחד אחר, שמציג את ההסטוריה של רבין ותקופתו (תקופת שלטון הברזל של מפא"י) באור שונה לגמרי.... נדמה לי שזאת מהותה של דמוקרטיה, לא ? הזכות של מי שחושב אחרת, להראות ולהציד את המציאות מזוית שונה. ואת זה אני עושה. לא מנבא, רק מביא מסמכים והוכחות למה שכבר קרה בעבר. זה הכל

למעלה