לדעתי ריקודי עם

לדעתי ריקודי עם

צריכים להיות אך ורק שירים עבריים, למה שמים שירים מזרחיים שמתאימים לחתונות ולאירועים? זה כל כך לא מתאים, לריקודי עם מתאים שירים של הפרברים, שלמה ארצי,יהודית רביץ , חוה אלברשטיין, נורית גלרון, ועוד ועוד לא חסר, אז למה לשים שירים מרוקאים? ושלא תבינו אותי לא נכון, אני מעדות המזרח, אך בכל זאת בעיני לא מתאים,

אני לא מסכים!

אני חושב שגם שירים עבריים רבים של הזמרים שציינת מושפעים מהשפעות זרות. למשל: 1.הפרברים שרים שירים דרום אמריקאיים רבים שתורגמו לעברית ויש אפילו ביצוע משלהם לנעימת הפופקורן שהיא ריקוד גושים ידוע. 2.יהודית רביץ שרה את "בוא לריו" (ריקוד של ספי אביב) בסגנון ברזילאי לחלוטין 3.חוה אלברשטיין שרה את "שיר מגרש את החושך" שהוא במקור שיר מתורגם ממש לא ישראלי מצד שני להקת שפתיים שידועה במוסיקה המרוקאית שלה זכתה לכבוד שמתי כספי בכבודו ובעצמו לקח את "ללה עישא" המרוקאי והוא שר אותו בביצוע שידוע לנו כ"נחליאלי". אי אפשר לעשות הפרדה כזו גורפת ולקבוע מה מזרחי מה עברי מה יש לו השפעות זרות ומה לא. אני חושב שהמדינה שלנו צעירה מדי כדי שיהיה לה סגנון ישראלי מובהק משלה ואך טבעי הוא שהמוסיקה בישראל יונקת השפעות זרות בלי סוף. לכן,מבחינתי לפחות, ריקודים לכל יצירה ישראלית במובן הרחב של המילה הם לחלוטין דבר לגיטימי. המצב מסתבך כשמדובר במוסיקה שישראליים יוצרים בחו"ל אבל אני לא רוצה להיכנס לזה כי כאמור זה שטח אפור ובעייתי הרבה יותר.

באני4

New member
באותו הקשר - מה שמפריע לי

הוא ששירים שהיו קיימים שנים והפכו לקלאסיקה עברית זכו לריקוד עם רק כשיצא להם ביצוע מזרחי. דוגמאות: "חלומות", "היום הזה ממש", "אגדת דשא", "כמו בלדה". יש גם מקרים ששיר נרקד לאורך שנים בביצוע המקורי ומיד כשיצאה גם גירסה מזרחית התחילו לרקוד רק את הגירסה החדשה. דוגמא: הביצוע המקורי של "התשמע קולי" של החלונות הגבוהים הינו יפה וגם רקיד. ברגע שיצאה הגירסה של שושנה דמארי ז"ל נמחקה מרחבת הריקודים הגירסה המקורית (לפחות בהרקדה בה אני מבקר).

אנדי54

New member
יש לך טעות פטאלית בעניין הזה

לשירים 'חלומות' ו'היום הזה ממש' חוברו ריקודים קודמים על בסיס העיבוד המקורי שלהם. הריקודים של היום לשירים מהווים מיחזור של השיר. כידוע ריקודים אלה אינם זוכים להכרה מצידי.

באני4

New member
אנדי מסכימה איתך - אבל הדיון כאן

הוא לא על "ריקודים כפולים" אלא על העדפת הביצוע המזרחי על פני ביצועים אחרים.

דרך המשי,אלה הם שירים ישראלים

בסגנון מזרחי, בארצנו יש מגוון סגנונות, הסגנון הישן ברובו רוסי. תלוי לאיזה סגנון האוזן שלך התרגלה לשמוע. דרך אגב הסגנון המזרחי מתאים מאד לריקודים, קל יותר לזרום בו בריקודים.

לאאאאאא מסכימה !!

לדעתי צריכה לשים ברוב ההרקדה את השירים במו שאתה מכנה אותם "מזרחיים", וקצת אל כל ה"עיבריים"!!! מה אתה חושב שנותןאת כל האווירה להרקדה !? מה נותן ת'שמח ?! רק השירים האלו! כאלו ושירים לא לא בעברים כמו: "סלמתי","את אותי שופטת"..ומאותו הסוג !

למעלה